VIK och Anton Svensson gav inte Vita Hästen en chans då skicklige Myrenberg höll nere siffrorna och Rigelius gjorde en lovande debut och direkt poäng inför HV71

En stor nyckel kommande säsong är att få Anton Svensson närmare siffrorna i Tingsryd. FOTO: JIMMY GERDIN, VIK.SE

6 Responses

 1. Bozo skriver:

  Kalle Östman utanför laget. Z ring.

 2. Peter skriver:

  Jag blev väldig imponerad av vad 4:de kunde åtstadkomma igår. Kul utveckling där med.

 3. Klabbe skriver:

  Finns otroligt många positiva saker att säga just nu.

  Men jag har en fråga om något helt annat till den som orkar kolla.

  13:07 i sista perioden blir Jimmy Jansson utvisad för hakning. Eftersom vi har samma domare varje hemmamatch så är det rätt lätt att räkna ut vem som höjer armen. Frågan är dock hur fan kan det där bli hakning? Ser någon nått som inte jag ser. Var på plats igår och tänkte samma sak då så jag kollade på sekvensen nu och jag fattar ingenting.

  Om någon har en förklaring tar jag gärna emot den för jag förstår verkligen inte.

  • Pelle skriver:

   Håller med. Min första tanke var att domaren ville utjämna utvisningarna. Det låg i luften med en VIK-utvisning eftersom domarna friat flera utvisningar de kunde tagit på Hästen. Men dom stackarna hade ju redan fått så många utvisningar och VIK nästan inga, tänkte nog domarna.

   Otroligt frustrerande, även Jansson blev frustrerad. Det var absolut ingen utvisning. Han tryckte bara upp killen i sargen. Eftersom Hästen inte hängde med blir det lätt två olika nivåer på lagen vad gäller hur domarna tar utvisningar. Hästen sysslade ju med ryggsäckshockey. Då får man rabatter. Rutten inställning av domarna enligt mig.

 4. Bozo skriver:

  VIK börjar få en tydlig identitet, nog så viktigt. Lavoie passar inte riktigt in i den. Att enbart ha en PP-specialist i laget har vi redan en gång valt väg i HA tidigare, trots hjältegloria.

 5. Mathias skriver:

  Zätas korrigering vid Rauch ut – Hakka in får ju ses som lyckad, även om jag tror att Rauchenwald hade kommit igång tillslut.

  Kan han byt ut Lavoie mot en beprövad spets som vi får garanterade poäng av så är det ju bra, men det är ju inte precis som att han har underpresterat deluxe. För att upprepa min tidigare kommentar så var han poängbäst i laget i PP inför den matchen han blev petat ur spelformen, nu, flera matcher senare efter matchen ikväll, så är det bara Zäta, frycklund och nu efter i dag Jansson som gått om honom i gjorda poäng. Förstår inte vart kritiken kommer ifrån?

  Men visst, kommer #21 och ersätter så säger jag inget mer, men det känns ju inte realistiskt..

  Sen kan man ju fråga sig vart Lunsjö ska in i laget när han kommer tillbaka, om vi leker med tanken att det är som du säger att Lavoie är färdig så lär ju Zäta ha någon spelare nästan klar på hans position med, så.. Lavoie ut, ny spets in + lunsjö in. Vågar man splittra på den så välfungerande förstalinan verkligen? Vem ska annars flytta sig?