Fredda Johansson kort om framtiden & frejdige Hampus Wallin blir kvar

Fredda utesluter inte VIK. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Fick byta några ord med kapten Fredrik Johansson. Så här svarade Fredda gällande framtiden:

– Det är mycket att fundera kring nu. Men absolut är VIK ett alternativ, menar centern som alltså inte utesluter att delta i återtåget.

***

Hampus Wallin blir glädjande nog kvar i VIK. Den frejdige och gänglige forwarden med offensiva verktyg gjorde ett riktigt kyligt mål (första målet, dock är kommentatorn ute och cyklar) mot Oskarshamn redan i oktober i Allsvenskan. 19-åringen fick dock bara spela 12 matcher (1+0) och snittade 5:55 per match i A-laget.

Wallin var en i raden av unga spelare med glöd som kanske borde fått spela mer i A-laget. Nu kommer Bålstasonen troligen bli en viktig spelare i Ettan. I VIK J20 var Wallin andra bästa poängplockare med 13+20 på 40 matcher med tredje bästa plus/minus (+6).

Om vi skissar på laget lite kan vi nog slå fast att om exempelvis Fredda Johansson och två andra mer beprövade spelare kan adderas till en tänkt förstakedja borde laget kunna hota en hel del i Ettan.

Dock måste man också komma ihåg att klassen i Ettan är bättre än vad i alla fall jag trodde. Vis av kvalet. Därför behöver man nog också få in ytterligare en rutinerad backpjäs bredvid Kenny Källström som topp-4-back om man verkligen ska kunna hota.

Mr X1 – Mr X2 – Mr X3

Kevin Weiskog – Petter Mattsson – Oscar Pettersson

Hampus Wallin – Jesper Andersson – Manne Mattisson

Adam Lidström – Mr X4 – Mr X5

Backpar:

Kenny Källström – Mr X6

Douglas Alenbring – Anton Brandhammar

Joel Werner (mer om Werner här) – Mr X7