Längre intervju med Fredrik Johansson: “Jag har två huvudspår hockeymässigt”

 

Talade mer med Fredrik Johansson. Kaptenen ringde faktiskt upp undertecknad efter några SMS. “Bättre att snacka.” Tillmötesgående och klass rakt igenom.

– Det blev ju nästan en depression efter säsongen, säger Fredda och tar faktiskt till kraftord och svär flera gånger. Det var pinsamt, menar kaptenen. Ändå starkt att vi kom tillbaka efter jul, för att dock sedan falla ihop igen.

FOTO: RUNE ÅHLÉN

– Vi var helt enkelt för dåliga överlag, menar kaptenen vars egen produktion dock åter lossnade då han gick som ytter sista 20 seriematcherna. (Fredda var lagets kanske bäste spelare efter jul).

– Men det var konstigt att vi föll igenom i kvalet. Detta trots en ganska bra start poängmässigt även där första tre matcherna.

– Just hemma mot Visby, där skulle vi vunnit, säger Fredda och suckar tungt. Då hade vi tre vinster av fyra och det hade kunnat rulla på. Inte lätt för Paananen att komma in där med så kort varsel.

Hur ser du på framtiden och VIK?

– Nu krävs ju väldigt annorlunda lösningar. Man måste hitta ett jobb som går att kombinera med ishockeyn. Plus att man måste ha en inkomst så att det går runt. Dock är jag absolut inte ute efter en massa pengar, men det måste gå runt.

– Det är kul att spela för VIK, vore häftigt att vara med på resan tillbaka. Jag och familjen trivs riktigt bra här, även om ingen av oss är härifrån från början.

En yngre Fredda mot Bofors.

Kaptenen menar att det blir jättebra med Thomas Paananen som tränare med sitt engagemang och vilja att gå uppåt. Fredda nämner också att han tror att Kenny Källström blir nyttig.

– Minns Källström då vi mötte Leksand. Bra allroundback, okey på rören med bra rörlighet. Stabil. Annars har det värvats väldigt ungt, säger Fredda som blir nyfiken då jag nämner dagens tillskott i form av Joel Werner och Hampus Wallin. Fredda surfar in på VIK.se direkt under samtalet för att kolla upp Werner.

FOTO: Rune Åhlén

Den tidigare Frölunda och AHL-spelaren nämner flera gånger under intervjun hur tufft det är att spela i Ettan.

– Alla jag talar med säger att Ettan är stentuff på alla sätt, inte minst att det är många bra lag. Det såg vi ju i kvalet. Ett lag som Mariestad var ju nära att slå ut Troja, som var så bra i kvalet.

– Men någonstans är det också rätt att som klubbchef Mats Brokvist säger att målsättningen är att Västerås ska ha ett SHL-lag på längre sikt. Den målsättningen måste man ha i en stad med 150 000 invånare, tycker Fredda.

Fredda har slipats av Mio några gånger nu… FOTO: RUNE ÅHLÉN

Vad skulle du kunna tänka dig jobba med förutom hockey?

– Jag vill träffa folk. Kanske jobba som säljare. Sen har man ju en massa erfarenhet om hälsa och träning som vore kul att få utnyttja i yrkeslivet också. Vi har dock inte börjat tala jobb på sidan med VIK ännu.

Vad har Patrik Zetterberg sagt?

– Vi har pratats vid om hela situationen. Klubbens tankar och så vidare. Inte så specifikt än.

Har du ett konkret erbjudande från VIK? 

– Nej. Inte pratat konkret. Vi skulle höras igen om några veckor sa vi sist.

Efter att ha avgjort sent mot SSK för några år sedan. FOTO: RUNE ÅHLÉN

Vad har du för alternativ i övrigt hockeymässigt?

– Det står mellan VIK och utlandet. Det är mina huvudspår. Inga andra svenska klubbar är aktuella för mig. Men det är så mycket som ska stämma. Jag har en massa tankar i huvudet. Det ska ju stämma med familj och barnen. Ska de i så fall flytta med utomlands eller ska jag åka iväg själv?

– Jag känner dock ingen jättebrådska eller så. Har ingen tidsplan. Det är ju ganska lugnt då lagen oftast går på is i början av augusti. Sedan gällande VIK är det ju också bra för min framtida yrkeskarriär om jag redan nu kan få testa på ett yrke, säger Fredda avslutningsvis.

snap_isAutoPosted:
1
snap_MYURL:
snapEdIT:
1
snapTW:
s:404:"a:1:{i:0;a:11:{s:2:"do";s:1:"1";s:9:"msgFormat";s:51:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #vikfancentral";s:8:"attchImg";s:1:"0";s:9:"isAutoImg";s:1:"A";s:8:"imgToUse";s:0:"";s:9:"isAutoURL";s:1:"A";s:8:"urlToUse";s:0:"";s:8:"isPosted";s:1:"1";s:4:"pgID";s:18:"867125986000855046";s:7:"postURL";s:59:"https://twitter.com/VIKFanCentral/status/867125986000855046";s:5:"pDate";s:19:"2017-05-23 21:12:00";}}";

4 Kommentarer

  1. Pingback: Avstämning Fredda J: ”Ser intressant ut” & scout om Luleås nye Ryan Johnston » VikFanCentral.se

  2. PatrikH

    Jag hoppas också att vi får behålla Fredrik Johansson, det vore perfekt att få med hans erfarenheter och skills till de yngre spelarna.

  3. Vik-fan

    Gör allt för att vi får behålla fredda och kolla om inte annat om inte något jobb på ett gym skulle fungera med tanke på tider för familj och träningar, får träffa folk och nytta av kunskapen med kost och hälsa.

Tweets

Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

J20-extra: Dominante Thorwalls & Co. i VIK:s juniorer tog ytterligare en fin skalp mot Mora (efter 8-2 mot Leksand… https://t.co/qseLhUeKoh

SvaraRetweetFavorit
VIKing - AvatarVIKing1913VIKing

RT @hockeyallsvensk: Hur står sig @vasterasik i år? Panelen med @VIKFanCentral, @OAbonde och @henke778 ger sin syn på lagbygget, chanserna…

SvaraRetweetFavorit
Henrik Olsson - Avatarhenke778Henrik Olsson

RT @hockeyallsvensk: Hur står sig @vasterasik i år? Panelen med @VIKFanCentral, @OAbonde och @henke778 ger sin syn på lagbygget, chanserna…

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

RT @hockeyallsvensk: Hur står sig @vasterasik i år? Panelen med @VIKFanCentral, @OAbonde och @henke778 ger sin syn på lagbygget, chanserna…

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto