Gamle tränaren om Montpetit: “En naturlig center vars bästa egenskaper är skottet och förmågan att komma in på kassen med puck”

Centralen bytte några ord med Brock Montpetis andretränare i Nebraska, Alex Todd.

– Brock är en mycket engagerad och seriös spelare. Han har hängivit sig åt hockeyn och eftersträvar målmedvetet den kompetens som krävs för det, menar Alex.

– Han har mycket bra händer/teknik och älskar att kontrollera pucken. Brock arbetar också på sitt skott varje dag efter träning. Han är inte rädd för att ta pucken hela vägen till målet.

– Han är en mycket bra center som hanterar/täcker pucken över hela isen. (“He is a very good center supporting the puck all over the ice”, lite osäker på hur man översätter det. reds.anm.)

– Han har tillbringat mycket tid under barmarksträningen att bygga upp kroppen. Brock är större och starkare än han någonsin har varit. Han kommer att kunna spela många fler minuter i varje match tack vare hans förbättrade fysiska förmåga.

– Brock var den gångna säsongen en ledande power play-spelare och en mycket viktigt spelare i box play också. Han var vår bäste tekare för större delen av året. Som “senior” (bland de äldsta i laget) var han en konstant och konsekvent kraft för oss hela året.

Är han en naturlig center eller har han spelat ytter också hos er?

– Han är en naturlig center.

Du har inte nämnt hans skridskoåkning vilket flera gjort här. Hur är den?

– Han är en stark och stabil åkare som kan parera och absorbera tacklingar och få pucken mot målet.

Vad är det som står ut mest i hans spel om du måste välja en egenskap?

– Jag skulle säga att hans förmåga att ta pucken hela vägen mot mål genom eller runt trafiken. Hans andra gåva är hans skott. Jag tycker att han inte skjuter tillräckligt mycket. När han väl gör det kan han “snipra” in pucken.

– Jag tycker det ska bli mycket spännande att se hur han kommer utvecklas och gå framåt i de professionella ligorna i Europa, säger Alex avslutningsvis.

xyz_smap:
1
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:0:"";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

Tweets

Per Fahlan78Per "Fahlan" Fahlvik

@VIKFanCentral Ward stod ju på huvudet i slutet på säsongen och i slutspelet. Dock svag i början på säsongen som drog ner siffrorna.

SvaraRetweetFavorit
Elias Ekstrand - Avatar1Priamos1Elias Ekstrand

@VIKFanCentral @chrlud Ragnewall i våras, under allettan, var medioker. Men säsongerna innan dess var han upp på de… https://t.co/c2ul9tAILb

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

@chrlud Ok! Och gällande siffror är ändå just räddningsprocenten i min värld en av de mest träffsäkra gällande pres… https://t.co/Od9161iZ20

SvaraRetweetFavorit
Christian Lüddeckens - AvatarchrludChristian Lüddeckens

@VIKFanCentral Jag tror de får spela om första spaden. Sedan är det som Ragnewall sa i lokaltidningen att HA med si… https://t.co/sRpWEVYmNw

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto