Malmös store back Anton Blomqvist till Oskarshamn och uppgiter om att NJ var intresserad

1-060

Med Engsund och nye Blomqvist blir det lite jobbigare att arbeta i IKO:s zon. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Anton Blomqvist har skrivit på för Oskarshamn. Den store unge backen kommer tillsammans med Oscar Engsund göra IKO till ett jobbigt lag att möta med sin storlek och tuffhet.

Enligt uppgifter visade VIK konkret intresse för Anton Blomqvist men 24-åringen lockades nog av en stor roll i IKO.

Hursomhelst visar detta att NJ troligen jagar en stor tuff back till. Vilket också går i linje med vad VIK-fansen vill enligt omröstningen till höger.

***

Det är verkligen en mix namn som diskuteras kring VIK annars. Mattias Beck, Conny Strömberg, Jens Jakobs och så finns såklart Kenndal McArdle kvar i mixen.

Det verkar onekligen så att NJ menade vad han sa på VIK.se att storlek på forwardssidan inte är speciellt viktigt.

Problemet är då om man har två spelare som är identiska i inställning, fart och skills, då vinner nästan alltid den store…

***

Undertecknad har dividerat om brist på utvisningsminuter hit och dit. Givetvis är det inte bra att ge sitt eget lag box play. Men ofta har de riktigt tuffa spelarna också ganska mycket utvisningsminuter för att de lirar på gränsen.

Det blir några 2+2 för roughing, någon 10:a och kanske något matchstraff som blåser upp utvisningsstatistiken. Däremellan gör ofta tuffa spelare mycket nytta för sina lag och deras tacklingar suger musten fysiskt och psykiskt ur motståndarna.

2 svar

 1. g-snus skriver:

  jag håller med dig patrik, samtidigt som man inte vinner matcher i utvisningsbåset. men VIK behöver pondus och krafter som kan tas fram i riktigt tuffa matcher, annars är nog shl kört tänker jag.

 2. patrik skriver:

  Tänk vad snällt Bofors har spelat mot VIK dom sista åren
  eftersom att vi har haft Mårten McArdel Warg Messy Lindh.
  Om vi inte skaffar några riktigt tuffa spelare i år så kan jag slå vad om att Bofors kommer att grisa flera av matcherna mot VIK och gör dom inte det lägger jag 1000kr
  i VIKs supportrars tifoburk!!!