En koll på backsidan – vad kan vi förvänta och vilka är behoven?

3 svar

 1. PatrikH skriver:

  Se till att signa Andreas Lindh nu. Han behövs i VIK när det blir tuffa, tighta matcher.

 2. Gurk-Hawkmoon skriver:

  Något som jag började tänka på precis är om det kanske inte är en medveten strategi att ha få utvisningsminuter etc för att försöka få många fler PP än BP och se till få så stor användning för våra PP-spelare som möjligt i och med den spets vi har där? Lite nytänk kanske, men faktum är att så länge man har stabila backar som fredar målet (man behöver ju inte få utvisningsminuter för att spela hårt och bra försvarsspel, eller hur?) och ser till att vara jobbig i forecheckingen genom hård skridskoåkning snarare än tacklingar (som ju får spelaren som tacklar att stanna upp) så kan man ju faktiskt hålla ner utvisningsminuterna nere riktigt bra och samtidigt vara bra och jobbig för motståndarna.

  Nåja. Jag skulle vara nöjd med McArdle i offensiven och en tuff allroundback (inte nödvändigtvis många utvisningsminuter)i defensiven. 🙂

 3. Marko skriver:

  Backsidan ser ut att vara +/- noll jämfört med förra säsongen. + på att det är en ca 100 år yngre backsida, – på att det är små, söta, ulliga, fromma lamm som står där. Men det kan ju förstås ändras helt beroende på vad Filander har för syn på det hela. För vad har han för syn på det hela? Han skrev på för VIK sen gick han helt under jorden. Intressant taktik… Det jag skulle vilja veta är vad för typ av trupp han hade i Örebro att jobba med? Hur spelades hockeyn med Filanders coachning?

  Forwardssidan gör mig lite bekymrad! Aningens för mycket finess just nu för att göra mig nöjd. I frånvaron av Messy, Mårtensson och McArdle (även Lindh) har VIK tappat allt vad tacklingar heter samt en oerhörd mängd as-jobbig attityd. Finns inget som är så jobbigt att möta som ett lag som tacklas! Rent fysiskt men även psykiskt är det oerhört krävande att vara det lag som hela tiden åker på tacklingar! Här vore det också väldigt intressant att veta tankegångarna från Filander. Är det tänkt att VIK ska åka åttor runt tröga motståndare kommande säsong och därför inte behöva vara fysiska? Hur tusan har man tänkt i powerplay? Vem står på ”kontoret” framför mål och skymmer?

  Hittills ser årets trupp ut att vara obalanserad, precis som förra året.. Dock inte riktigt på samma sätt. Men det är lär visa sig när träningsmatchandet kommer igång. Förra säsongen såg man från match 1 vad som skulle bli bekymret och det höll tyvärr i sig precis hela säsongen!

  F Ö? Ge Kendall McArdle ett kontrakt! Han kommer att behövas och han vill ju vara kvar! Samt att vi vet vad han går för!