Glädjande att Berglund mår bra, men förre VIK-hjälten missar chans att göra en Patrik Juhlin (eller en Kenny Jönsson) och valde högre liga med mera före klubbhjärtat

Bulan då han spelade i rätt färger.

10 svar

 1. VIKarn skriver:

  Lek med tanken:
  VIK tar sig in i SHL till säsongen 20/21
  DIF vann inget guld säsongen 19/20.
  Patrik inte får nått lukrativt NHL avtal inför säsongen 20/21.
  Var väljer herr Berglund att spela då??
  Om det står mellan att fortsätta spela i DIF, eller vara med å försöka etablera VIK i SHL.
  Personligen tror jag inte han väljer Västerås, då kommer det att låta ”jag vill vinna en titel innan jag lägger av”
  Han spelar såklart var han vill, men kom inte dragandes med nått jävla klubbhjärta, så jävla trött på såna klyschor.
  Alla lagidrottare idag är individualister, även om de råkar tillhöra en klubb, de spelar för sin egen vinning skull.

 2. robert jonsson skriver:

  Förstår Berglund fullt ut. Är han mentalt i balans skall han givetvis spela i SHL. Eftersom han är en ”vinnarskalle” så skulle HA bli ett för långt kliv tillbaka.
  Däremot tycker jag att en sån som Kalle Östman borde kört ett år ytterligare i HA eftersom han endast presterat ordentligt föregående säsong i HA. Många av hans gjorda poäng tillkom också till stor del beroende på mycket spel i pp och i övrigt mycket speltid i matcherna.
  Men pengarna i SHL är säkerligen svåra att motstå.

 3. Miko skriver:

  Det känns förstås tråkigt att Berglund inte väljer Vik för en sån spelare hade tillfört laget ytterligare några dimensioner och man på allvar hade kunnat ta upp jakten på SHL-kval. Det är dock inte oväntat att han väljer Djurgården.Nära till Västerås, storpublik på matcherna, i final ifjol och lär säkert utmana om SM-guld även i år. Hur som helst, nu behöver inte det spekuleras längre i den frågan och truppen är därmed spikad. Den ser slagkraftig ut och skall bli spännande att se hur den står sig andra året i allsvenskan efter comebacken. Önskar Berglund lycka till och man får hoppas att han är tillbaka i Vik någon gång i framtiden.

 4. Jesper skriver:

  Jag fattar inte varför folk håller på och skriver så här om hans klubbhjärta mm. Att ni inte skäms?!!!
  Finns ingenting i mig som tycker att jag har rätt att skriva så om Bulan.
  Jag har hållit på Västerås sedan 86 och känner ingen rätt att såga andra människor för att dom väljer bort Västerås.
  Vi kan glömma snack om pengar eller hur?
  Vi kan glömma snack om att han skulle vara risigt inställd till Västerås som klubb just nu på samma gång!
  Utan det handlar uteslutande om att han vill spela så högt upp som möjligt! När det inte blev NHL som jag tror han hoppades på så ville han nog ändå ha en trygghet i att spela nära Västerås..
  det handlar ju ju om hans vinnarskalle eller hur?! Samma vinnarskalle vi hade tagit för givet om han spelat i Västerås.. det här är ett steg på vägen till ett par sista år i NHL… Jag hoppas ajälvklart att han kommer spela i Västerås igen men har dem största förståelse för att han valde shl till hösten…

  Att jämföra med Juhlin som i eget tycke absolut är den största känns orättvist så Julle ju hade rätt så stora barndom skulle börja skola och grejer…

  Patrik Berglund skänkte ju hundra tusen till spelarbudgeten för fyra fem pr sedan så jag fasttar inte att folk tar detta som ett personligt påhopp….

  Nä, nu är det nog faktiskt, varför ens lägga energi på något som är bortom all kontroll!

  Lycka till Bulan!! Hoppas kommande säsong blir som du tänkt och leder dig vidare till ditt slutmål… /Jeppe

  • Bozo skriver:

   Personligen hoppas jag att alla andra lag än VIK misslyckas och därmed även samtliga spelare i andra lag, detta oavsett om de tidigare har spelat i VIK eller inte. Sedan behöver man inte fokusera på det för mycket utan istället lägga sin energi på att VIK ska lyckas. Men just idag tycker jag man kan unna sig lite besvikelse över att Bulan inte gjorde ett mer VIK-vänligt val.

 5. Kelly skriver:

  Snart kommer klassikern: ”jag har alltid hållit på Djurgården”…….

 6. Gurkan 73 skriver:

  Kontraktet är på ett år med Djurgården. Vist blir man besviken men inte chckad. Tror inte att relationen mellan vik och pappa Berglund spelar roll. Vist nådde viks chanser ökat markant med Berglund i läget. Mycket känslor och tankar just nu. Det är som blocken skriver att dom som återvände dom ska ha all eloge. Inget ont mot Berglunds väl bara önska killen lycka till.

 7. Kelly skriver:

  Läser på vlt att han tycker det dels beror på att Djurgården har så enormt bra fans som ska bli kul at spela inför.

 8. Bozo skriver:

  Samtidigt har han väl aldrig vunnit något inom ishockey. Med DIF kommer han ha en bra chans. Hade det däremot blivit HV, Linköping eller Örebro hade jag blivit chockad.

 9. Bozo skriver:

  Helt klart är det så att Bulan inte är lika positivt inställd till det ”nya” VIK som vi andra är.