Hampus Wallin om att lämna till ett Enköping som ser starkt ut & scout om Kevin Schulze i Västervik

Hampus Wallin gjorde flera bra saker under säsongen och blir nog en toppspelare i Enköping. FOTO: RUNE ÅHLÉN

Grannen Enköpings SK ser ut att få ett riktigt bra lag i Ettan kommande säsong. Laget har alltså förstärkt med en rad gamla VIK:are som håller god Ettanklass och är högst utvecklingsbara. AllEttan nästa?

Nyförvärv som Adam Lidström, Hampus Wallin, Douglas Alenbring, Tobias Smids, Eric Berkerud (ny från AIK J20), Hercules Ölander Horn (från Hudiksvall) med flera gör att Robert Kimby och Johan Jonsson kommer få bra material att jobba med.

Imponerande att man landar spelare som urstarke Berkerud och spelskicklige Ölander Horn som bägge har visat bra saker även i VIK:s A-lag tidigare. Blir till för VIK att scouta väl hos grannen.

– Trots begränsad speltid var det en mycket lärorik säsong för min del, säger Hampus Wallin till bloggen.

– Vi hade ett riktigt bra lag i VIK och det var stort att få vara med på den resan som vi gjorde. Jag ser även mycket fram mot nästa säsong där jag ska visa att jag kan ha en annan roll än den jag hade säsongen som var.

– Jag tror att både jag och Enköping, som för övrigt ser spännande ut, kan ha en bra utveckling nästa säsong.

Hampus blev ”mästare i kavaj”. FOTO: RUNE ÅHLÉN

– Mitt bästa minne i VIK är när slutsignalen gick i hemmamatchen mot Troja. Det var en riktigt häftig känsla att vi där och då hade klarat att ta oss tillbaka till Allsvenskan, säger Hampus avslutningsvis.

***

Västervik har värvat ytterligare en spelare från den nordamerikanska tredjeligan, ECHL, i backen Kevin Schulze. Fick några ord från en NHL-meriterad scout som läst några scoutingrapporter, sammanfattningsvis:

– Småväxt back, bra fötter och bra skott. Men inte tillräckligt stark för proffshockeyn i Nordamerika, säger rapporterna om backen som öst in poäng i ECHL.

– Frågan är hur mycket han kan producera på allsvensk nivå, men högst troligen är det en nummer 1-back för power play.