Helmersson om hur det är att försvara mot Conny: ”Väldigt stark på att täcka pucken i sarghörnerna”

Per Helmersson signerade nyligen ett 1-årskontrakt. Det borgar för att VIK-defensiven fortsatt kommer vara väl sammansvetsad och tät. Helmer är stark med god balans. Har det någonsin hänt att 31-åringen drattat på ändan i egen zon? Sådana detaljer betyder mycket.

Grattis till nya kontraktet Per. Hur har processen gått att komma hit?

– Tack! Jag och Niklas har haft en bra dialog under hela tiden så det känns jättespännande!

Hur skulle du vilja beskriva Conny Strömberg, som du kämpat mot många gånger?

– Riktigt roligt och bra att få in en kille med Connys skills! Han är en underbar passningsspelare och hittar passningar som ingen annan ser, vilket gör att man som försvarare alltid måste vara på tå när han är på isen.

– Sen är Conny väldigt stark på att täcka pucken i sarghörnerna för att sedan hitta en bra passning, menar Per.

***

Brock Montpetit verkar vara en mycket mångsidig lirare, på collegenivå åtminstone. Twittraren @_Hawkmoon_ har grävt fram denna artikel där det framgår att Montpetit användes som mycket defensivt solid center också. Dessutom hade han finfina 56 i tekningsprocent.

Montpetit har därmed beskrivits som bra på det mesta av olika källor. Det ökar chanser att åtminstone några av Montpetis attribut kommer ge VIK något.

***

Lösa indikationer är att NJ inte har så mycket pengar kvar just. Insamlingen ser ut att bli mycket viktig och att folk köper säsongskort så fort som möjligt.

Det kan bli fråga om något SHL-lån längre fram plus någon back/tung forward som inte kostar skjortan. Men det hela beror på vilka ekonomiska tillskott det kan bli.

***

Undrar vad som händer med Montpetis lagkompis Ryan Walters från AHL och NCAA? Är inte jättestor men ska vara bra runt kassen. Troligen inte superdyr och fortfarande ledig…

xyz_smap:
1
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:69:"https://vikfancentral.se/wp-content/uploads/2012/08/44_helmersson.jpg";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

Tweets

Mathias - AvatarjaghetermathiasMathias

@trucken021 @JoeLongplay @VIKFanCentral Haha jag är allvarlig 😂 Jag gillade honom!

SvaraRetweetFavorit
Albin Lundin - AvatarAlbinLundin14Albin Lundin

@VIKFanCentral Läge att kika på Lundgren om Warg är ute ur bilden?

SvaraRetweetFavorit
Niclas Gustafsson - AvatarnisselovuddNiclas Gustafsson

@VIKFanCentral Skulle gärna se mylläri i vik. Men Warg däremot tror jag inte på. Han har sett slö ut sedan han lämn… https://t.co/r7eBKGRdsF

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto