Conny Strömberg klar som tänkt parhäst till Williams & Helmersson stannar

Efter många turer är Conny Strömberg, som fyller 39 i november, klar. Spelgeniet som låg nära 50 assist 2009-10, 2010-11 och 2011-12 är enligt Niklas Johansson på VIK.se tänkt att servera storskytten Jeremy Williams.

Det blir onekligen spännande att se. Det finns dock frågetecken för ålder och det bredvid isen, men sannolikt gör det också att priset blir bra för en kille som kanske gör 40-50 poäng i rätt omgivning. NJ som troligen har mer begränsade resurser än kollegorna i Södertälje, Rögle och Malmö kunde helt enkelt inte motstå denna möjlighet till rejäl valuta för pengarna.

Vi minns att så sent som i våras lyckades Conny frysa VIK:s försvar för att sedan servera en medspelare mer eller mindre fri gata och mål. Genier får det svåra att se enkelt ut.

För som Conny säger på VIK.se är han fortfarande ”25 år i skallen och kroppen”. Det känns också äkta då man sett Connys spelglädje på isen – men att kroppen närmar sig 40 är ett faktum som är svårt att snacka bort.

Vissa kommer vara mycket kritiska, men om vi vänder på det: Vill vi hellre ha helyllekillar rakt igenom som även är lite helylle på isen? Dessutom lär ex-örebroarna Filander & Mitell ha stenkoll på Conny Strömberg.

***

Kapten Per Helmersson är också klar för en ny säsong, trots signaler om att han skulle sluta. Detta innebär lite efterlängtad kontinuitet på fysik och ”hjärt”-sidan efter många tunga tapp av lirare som är bra utan puck. Helmer har varit en nyckel till VIK:s fina defensiv och sammanhållning de senaste åren.

Helmersson ska dock inte ha pucken överdrivet mycket och troligen är inte Helmer, liksom Conny, svindyr. Båda kommer nog till en ”hemmarabatt” då båda är knutna till området. Det gör att NJ förhoppningsvis kan plocka in den här tunga fysiska forwarden och skicklige allroundbacken som laget behöver just nu för att riktigt på allvar sikta mot SHL.

***

Centralen har tidigare spekulerat kring att VIK behövde en tredjecenter med tvåvägsegenskaper. Det kom på skam nu med Conny och att NJ säger sig sikta på en tung forward på VIK.se. Frågan är vem som är tänkt som tredjecenter?

Enligt Brock Montpetits gamle tränare är han en naturlig mycket tekningsstark center. Alternativ är också Freddan J eller om Mastomäki eller Frycklund är redo. Att sätta Johner eller Fornataro som tredjecenter känns inte aktuellt…

Williams – Johner – Strömberg

Fornataro – McGrath – Ny powerforward?

Bromé  – Fredrik Johansson – Montpetit 

Davidsson – Frycklund/Mastomäki – Söderkvist

Extra: Linus Svedlund, Oscar Pettersson och Kevin Weiskog Jokrar: Robert Lantosi (som målade direkt i sin debut) och Albin Ljunggren (poängkung i J20 ifjol).

Backar

Angell – Jonsson

Fredriksson – Ny spelskicklig back?

Emmerdahl – Helmersson

Extra: Larsson & Linnarud

2 svar

 1. Mattias skriver:

  Williams – Johner – Strömberg
  Montpetit – McGrath – Johansson
  Davidsson – Frycklund – Fornataro

  Mina 3 kedjor

 2. Marko skriver:

  Williams – Johner – Strömberg

  Fornataro – McGrath – F Johansson

  Bromé – KÖTTBIT (ny)- Montpetit

  Davidsson – Frycklund – Mastomäki

  Med den uppställningen hamnar Söderkvist där han ska: På backplats där han kan vara med till exempel Fredriksson då Slangen känns lite smartare, lite snabbare och som bra komplement till storlek/styrka.

  Det är med skräckblandad förtjusning jag hälsar Conny välkommen till VIK.. Tack vara att både NJ, Filander och Mitell känner han sen tidigare så lutar det lite mer åt förtjusning än skräck. Lik förbannat är jag hyfsat orolig där nånstans i magtrakten.. Hoppas så klart jag har fel… Fel som aldrig förr faktiskt! Killen har blicken och ser passningen ingen annan ser!