Spekulationer och lite mer spekulationer & expert kort om Södertäljes nya back Gulasi

Sportchef Niklas ”NJ” Johansson, som inte svarat på fyrtioelva kontaktförsök från Centralen, har mycket på gång om han får de pengar han behöver. Lite synd att NJ inte svarar på Centralens kontaktförsök – men då får vi spekulera vilt istället!

NJ vill alltså värva fyra nya spelare, varav två spetsar back-forward och två ”rollspelare” back-forward. Det ger oss en hint hur laget kommer se ut:

Forwards

Williams – Johner – MrX1  > Det behövs en ersättare till Luca Caputi här.

Fornataro – McGrath  Johansson >  Spännade att se om McGrath & Freddan J kan återskapa den fina kemin från senast det begav sig.

Bromé  – MrX2  – Montpetit > Laget behöver en beprövad tvåvägscenter här för breddens och defensivens skull. En ganska billig och ledig men skadebenägen center är Tyler Spurgeon, som även funkar i box play. Måste erkänna att jag är svag för Bromé och hoppas att han får mycket istid från början. Montpetit känns ändå som hyfsat stabil då han gjorde bra med poäng i en mycket stark NCAA-division och belönades med AHL, där han enligt uppgift inte alls gjorde bort sig.

Davidsson – Frycklund/Mastomäki  Söderkvist  > Davidsson bör kanske lira mycket högre upp men får jobba sig dit. Frycklund och Mastomäki ser ut att få kriga om den sista centerplatsen.

Extra: Linus Svedlund, Oscar Pettersson och Kevin Weiskog JOKRAR: Robert Lantosi (som målade direkt i sin debut) och Albin Ljunggren (poängkung i J20 ifjol).

Backar

Angell – Jonsson > Jonsson täcker upp och Angell får en friare roll.

Emmerdahl – MrX3 > Emmerdahl får lira med någon riktigt bra allroundback med spets.

Fredriksson – MrX4  > För att utnyttja de större anfallszonerna behöver laget ytterligare en skaplig offensiv back. Fredriksson täcker hemåt.

Extra: Larsson & Linnarud

Vad tror ni om detta?

***

Södertälje SK, som ser ut att bli en av de argaste konkurrenterna till VIK, har värvat backen Michal Gulasi, landslagsmeriterad i Tjeckien. Uppdragsport.se, en SSK-sida, har intervjuat människor som storligen hyllat backen. Centralens välmeriterade scoutkälla är dock lite mer restriktiv:

SSK har värvat en tjeckisk landslagsman i Michal Gulasi, vad tror du om det?

– Jag tror att du lägger för mycket vikt vid hans landslagsframträdanden (fyra träningsmatcher med A-landslaget ifjol). Förmodligen hade landslaget ont om bra spelare (Tjeckien som hockeyland inte riktigt är på sin topp just nu).

– Gulasi har spelat för ett av de sämsta lagen i Tjeckien där man inte tjänar en massa pengar. Södertälje kan vara ett steg upp för honom, säger scouten som dock erkänner att han inte sett Gulasi på ett tag.

5 svar

 1. Jim skriver:

  intressant om conny är klar då kliver han nog in och ska servera smörpass till williams 🙂

 2. Andreas skriver:

  Conny Strömberg klar! Vilken kedja aka han in i? 🙂

 3. Max skriver:

  Karlovy Vary 12a av 14 lag i ligan. Gulasi måste vänt tabellen upp-och-ner.

 4. Robin skriver:

  Laguppställningarna ser bra ut. Men skulle hellre vilja se slangen på backplats denna säsong 🙂

 5. HerrKavaj skriver:

  Så här säger Gulasi själv i en intervju till UppdragSport.se

  Var dom bästa eller sämsta lag ? 🙂

  ”– Jag spelade förra säsongen i Karlovy Vary som var ett av ligans bästa lag, och där fick jag omkring 26 minuter speltid per match. Jag hoppas få en liknande roll i Södertälje, men – förstås – det är upp till tränaren och jag kan bara göra mitt bästa för att få hans förtroende, säger Gulasi till UppdragSport.se.”