Svagt VIK utan PP, som fortsatt inte orkar eller kan spela försvarsspel, på väg spikrakt ner i HockeyEttan igen om inget drastiskt händer efter ny ickeinsats mot AIK

 

Det är riktigt illa nu, och det blir bara sämre då samma misstag upprepas gång på gång. VIK föll i lotterimatchen mot ett svagt AIK. Faktum är att ett fortsatt nästan helt ocoachat VIK är på väg rakt ner till negativt kval mot Västervik.

Och som VIK ser ut just nu kommer Västervik vinna det kvalet precis hur lätt som helst. För det går inte att fuska och slarva i försvarsspel som VIK gör hela tiden, och att inte ha ett PP eller eget spel.

Alla andra lag är bättre coachade än VIK och alla andra lag har ljusår bättre PP än VIK. Inget annat lag glor så mycket puck som VIK i egen zon.

Inget annat lag har så dålig disciplin som VIK både gällande utvisningar och annat, och detta utan att tränarna i praktiken lyfter ett finger, förutom gällande vissa. VIK är gräddfilernas lag.

Västervik kommer nog skratta sig igenom denna serie, då de faktiskt har eget spel och ett riktigt PP.

Ian Blomquist gjorde trots allt en bra match, men lämnades ensam, och bör vara given som förstemålvakt nu i den svåra kampen att undvika en ny vända i division 1. Hur kan man lämna en spelare som Gynge sopren så många gånger?

Spelarna borde skämmas att de är så lata och slappa i försvarsspelet, men samtidigt vet vi ju att VIK:s fysträning varit misskött och det förklarar en del av lojheten.

Om inget drastiskt görs är det ganska givet att det blir nya derbyn mot Surahammar nästa säsong. Hoppas verkligen Patrik Berglund nu samlar ihop sig och tar ett beslut, det är hög tid.

Alla måste inse att läget är oerhört allvarligt. Västerås IK är efter många års vanskötsel – större än vi anat gällande fysträning, värvningar, coaching och taktik – en mycket sjuk patient. NJ är rätt man för att försöka rädda livet på patienten, men frågan är om den nya sportchefen kom in för sent.

Dock bra om alla får en sjukdomsinsikt nu. Det kommer med 99 % bli ett negativt kval mot Västervik. Allt måste göras för att rustas mentalt och annat inför det stundande negativa kvalet. Lika bra att börja förbereda sig i tid. Allt annat vore ett nytt tjänstefel i VIK.

***

Förstår fortfarande inte heller varför man inte hade med ex. lovande centern Karl Andersson från bitvis mycket talangfulla J20 ikväll, då man bara hade 12 forwards. J20 spelade inte ikväll. Kan någon förklara? Mycket riktigt utgick Robertsson tidigt och VIK blev trötta med bara 11 forwards.

Mycket man inte förstår gällande VIK.

***

Men imorgon hyllar vi Fredrik Johansson, vars tröja hissas på lördagskvällen. Kanske läge att ta in Freddan som en del i en coachlösning?

40 svar

 1. Jag skriver:

  Paananen verkar ha fått sparken men vägrar acceptera det om det stämmer enligt rykten som florerar

  • Pelle skriver:

   Bara det inte är för sent. Kan ta lite tid att få ordning på laget, men det finns ingen tid.

 2. Kenta skriver:

  NU eller aldrig måste Per S. ta ett snack med NJ !!! Kosta vad det vill! Pannan måste entledigas! Vi har ingen NJ eller sponsorer kvar om det blir Div.1! Det är fortfarande så mycket matcher kvar att det går att undvika Play out! Berglund måste övertalas att skriva på nu! Tror mig veta att ny tränare redan är klar för nästa säsong!!! Om vi spelar kvar i allsvenskan! Det är allvar nu! Klubbens existens står på spel! Vi måste hitta en räddare som tar vik de återstående matcherna NU!!!!

  • Inside info skriver:

   Patrik Berglund har redan undertecknat ett kontrakt för ca 1 månad sedan, han spelar gratis för VIK denna säsong. Jag förstår inte varför VIK håller inne med detta när många redan vet om detta

 3. Nalle skriver:

  Hörde att Pannan fått kicken nu ikväll?
  Känner mig som ett barn på julafton !
  ÄNTLIGEN !!! Men vem tar över ? Melin Åhlund?

  • Pelle skriver:

   Är inte dom för insyltade i AIK? Och Åhlund, är han verkligen bra ens? OK, allt kanske är bättre än det vi har.

 4. Mr H skriver:

  Bra ide’er Jari Vitala!!! (lite längre ned i spaltens insändare här).
  Kvalitetssäkring, rollbeskrivningar, målbilder, delmål och organisationens uppbyggnad. Bra!
  Resultat som skapas från vad klubben drar in från publik och övrig sponsring är det som skapar eventuellt överskott. Att VIK går bra – kan vägas mot hur bra de bästa klubbarna går i toppen på ligan. Drar de ifrån ännu mer och kan lägga 10 miljoner mer per säsong, eller helt andra siffror så kan vi räkna ut hur lätt det blir för oss att gå till SHL . Vi måste i vår tur lära oss allt som de klubbarna kan!!
  Eller så fortsätter vi att vara just…en bit ner.

 5. Pelle skriver:

  Är det någon som har koll på Kangas bror? Är han samma typ av spelare? VIK behöver fler nyttiga spelare som aldrig faller ur ramen.

 6. Håkan skriver:

  Som VIK spelar gör topplagen i Div.1. Raggar hockey ingen struktur eller disciplin.

  • Johan skriver:

   Hoppas verkligen laget klarar sig från att åka ur allsvenskan… känner att de i ett kval ur ligan skulle vika ner sig totalt.. får lite samma känslor som när de åker ur senast.. fanns inget, totalt förlamat

  • Jocke skriver:

   Grejen är nog att Ettans topp skulle spela skiten ur VIK.

 7. Erik skriver:

  Förstår att många blir frustrerade då önskat resultat uteblivit.
  Fast det är då det är som viktigast att vi som älskar vårt VIK stöttar och är på plats.

  Kortsiktiga önskemål:
  Frycklund och Cheek måste levererar mål som önskat offensivt.
  Försvarsspelet måste bli stabilare – eller enkelt sagt är lägsta nivån för låg just nu för ett lag som VIK.
  Berglund skulle vara en viktig och uppskattad injektion nu på alla plan.
  Kangas krigar varje match och är ett föredöme – mer av det VIKare.

  Långsiktigt:
  NJ kvalitéer som möjliggör positiv förändring.
  Personligen älskar jag spelare som krigar för sitt lag likt Kangas, Eriksson och Freddan – det skapar energi och magi på plan.
  Våga använda våra talanger i J20 och se till att de blir kvar.
  Med hjärta, krigare och talanger kommer det bli bra.

  Tack till alla er som kommer ikväll.
  Både för Freddan och till vårt älskade VIK – just det kan ge våra 3 poäng ikväll.

 8. Daniel Anseander skriver:

  Är ingen expert på hockey men har alltid undrat över varför man alltid ska hitta sina positioner i ett powerplay… varför inte snabbt gå på avslut när inte försvaret har hittat sina positioner… dessutom idén med överbelastning är ju inte för ett lag som inte har trygga backar… stora felet i VIK är att spelidén kanske fungerar på pappret men när det krävs snabba beslut tror jag mer på ett passnings skickligt lag… till sist håll alltid en ungdomskedja… det är den som inte blir värvad från SHL samt kommer bli första kedja längre fram och då kommer vi ha tillräckligt starkt lag i förhållande till ekonomiska resurser att på allvar gå upp… inte på tillfälligheter… via en hållbar plan anpassad för den nivå vi befinner oss på

 9. Kalle skriver:

  Tänk att lindelöf var en form av ”toppvärvning”… sanningen var väl att stor Z inte kunde få tag på något annat. Samma med speers, salminen, mfl. Han lyckades inte locka spelare till vik. De spelare han fick hit var ofta spelare som ville hem. Eller spelare som ingen annan ville ha. Vilken miss att förlänga med Z och TP.

 10. Jari Vitala skriver:

  Du skriver i vanlig ordning mycket bra och du har en perfekt mix av känsloyttringar och knivskarpa analyser! Stort!

  Jag roas av alla lösningar om att ”bara slänga in någon” som nu senast Per Ledin, eller Conny… lätta lösningar på komplexa problem är ju inte bara i politik men även i idrott populärt men sällan bra över tid. Vi ser ju bara på Nordmark, vad gav det egentligen förutom glädjekullebyttor och en förhoppning om att Robban ska styra upp ett systemfel som pågått över tid på en vecka?

  Men något som gör fundersam och orolig är de unisona hyllningarna av vår ordförande (Micke du får förlåta mig men du är en liten, liten del av det). Ska tilläggas att jag inte har något alls emot honom som person men jag kan inte begripa en del beslut som tagits/inte tagits.

  Känslan är att fans och media enbart bedömer Ordförande genom att vi lyckats skapa en summa pengar på banken vilket är bra och inte minst överraskande för oss som varit med ett tag. Men främst är det reglerat via regler i ligan.

  Superbra med en ekonomi i balans och en slant över! Men som ordförande och styrelse är inte ekonomi den enbart uppgiften.

  Det finns mycket man skulle vilja höra mer om ang styrelsens jobb, visioner mm. Tex har det växande egna kapitalet varit på bekostnad av något annat?

  Men främst tänker jag på hur allt hanterats denna säsong, då vår främste företrädare gömt sig för media och fans med förvändningen att det ”handlar om enskilda individer”. Man har sparkat Z men kastat ut TP till vargarna genom möten på Arlanda osv (vilket är i sin ordning) men ingenstans har man som arbetsgivare gått ut och gett TP support när de ändå tänkt sig ha honom kvar. Sådana handlingar eller ickehandlingar uppmärksammas tyvärr bland hockeyfamiljen. Tro mig, jag vet nämligen. Känns VIK som en trygg arbetsgivare där högste chefen står upp för och stöttar sina medarbetare?

  Pär, sluta visa upp dig när det passar dig, du harven skyldighet att informera alla runt klubben på veckobasis, ibland kan det vara genom att i en intervju på vik.se enkelt meddela att det inte finns något att meddela.

  Just nu skapas det så mycket spekulationer, vi har ”en påse pengar, vi har inte pengar till att entlediga osv osv.

  Berätta om hur hela organisationen kvalitetssäkras från sportchef till de som sitter på kontoret. Beskriv de processer man jobbar utifrån (som alla framgångsrika företag och klubbar har) gå ut med rollbeskrivningar för tex den mentala coachen för att slippa spekulationer och påhopp. Kommunicera något av ovanstående eller annat istället för att hur duktiga ni är med pengar för att i alla fall få min och andras trovärdighet och förtroende. Följ upp SHL2024 planen som presenterades med pompa och ståt med delmål. Efter det? Helt tyst, ingen uppföljning mot delmål, vilka parametrar klubben klarat och inte, här skulle vi vara nu och här befinner vi oss nu osv osv.
  Ekonomin räddad och på plus = bra men det finns så mycket annat att önska…

  • Mr H skriver:

   Jari Vitala!
   Frågan är då – vilka klubbar tycker Du att vi kan hitta något konkret ifrån?
   Det här handlar ju om klubbars förmåga till kommunikation, uppföljning, med mera, och hur det kan ”displayas”.

  • Tore Lindgren skriver:

   Tack, Jari Vitala . Har också påtalat denna märkliga hyllning av styrelse. När man kastade TP under bussen med Arlanda debaclet och vägra vara transparenta med vad som har hänt eller inte. Det var i den vevan det verkligen börja rasa i spelet… självklart påverka det hela truppen. Nu verkar det som pengarna är slut, hur? När? Varför? Var inte kassan välfylld med mer sponsorintäkter än någonsin? Vid kris står en styrelse upp och visar vad man planerar för komma till förändring och åtgärder, här har man jobbat med total tystnad!? Styrelsen gick ut med SHL2024, ingen annan. Då får man fan ta ansvar för detta och redogöra vad som gick fel. Inte nån jävla ursäkt efter säsongen, vill ha information NU!

 11. Jag skriver:

  Tuffa matcher kvar. Jag gissar att VIK kommer hamna under kvalstrecket tyvärr. Åker VIK ur allsvenskan tror jag i min te VIK går upp så snabbt denna gång. Därför hoppas jag att det här eländet kan vändas på något vis.
  1. Paananen ska ej vistas närmare än 2km från laget. Hans otroligt dåliga coachning och ledarskap gör sig bäst att han inte närvarar. Laget behöver ny positiv energi.
  2. Ha Lindelöf , Zetterberg , Janson -Lorek också borta från hallen.
  3. Berglund , hjälp laget .
  4. Än finns chansen , kämpa som ett lag , gör mål, flest mål vinner .
  5. …derbyn mot Surahammar brukar det kunna bli skapligt med folk..

 12. Emil Fogelström skriver:

  Väldigt mycket domedag nu… lugn i båten. Det ironiska i kråksången är att det ofta är samma personer som hyllar gränslöst när det går bra. VIK är inte på en bra plats just nu men har stora chanser att undvika kval, hyfsad chans att ta sig till kvartsfinal. I slutändan går ett lag upp och ett åker ur. Övriga 12, status que! Se på tälje hur det svänger år från år.

 13. Mats i wien skriver:

  Det hade varit bättre om man låtit Panannen ta Hand om J 18 och J 20 tränaren Till A Laget, jag so redan i November att Panannens spel System är helt fel . Värdelös styrelsen 👸👸👸👸🙈🙈🙈🤥🤥🤥

 14. Olle skriver:

  Det är bara att hålla med MN! Dessutom ska ingen skugga falla på Ian #90. Han får ju noll hjälp. Backarna står mest ivägen för honom.
  Försöker följa varje rörelse när vik har pucken. Puckföraren tittar sig ofta omkring för att hitta någon att passa till. Övriga åker förvirrat omkring i mitten, inga passningsvägar efter sargerna. Pucktransport och pucktitt dominerar. Spelare som Lunsjö och Lindelöf skulle ha bänkats om bara alternativ funnits. Välbetalde Gunnarsson strular oftast till det. Ja listan kan göras hur lång som helst.

  Just nu ör det såååå tråkigt att vara hockeyälskare när man tvekar att gå på matcherna hemma och att sätta sig framför TV:n och det dyra Cmoreabbonemanget. Man blir själv bara på dåligt humör pga. detta flera gånger/vecka!

 15. Jam Malmberg skriver:

  Spelare som skiter i VIK för krig mot domarna och blir avstängda när det är kris. Paananen pratar om bra försvars spel, komiskt inget lag har fler insläppta mål i Hockeyallsvenskan. Man orkar knappt se matcherna längre
  Ledningen skulle stoppa blödningen om det behövs. Händer ingenting just nu. Vad sysslar Berglund med allmänhetens åkning ner i hockey Ettan tydligen. SHL 2024 vem tror på det?

 16. Gulsvart gurka skriver:

  Att Lindelöf och Aronsson fortfarande spelar är galet. 66 är ju livsfarlig med puck i egen zon och han är fan inte bra med puck i offensiv zon heller, eller utan puck för den delen. 18 är bara anonym, åstadkommer ingenting.

 17. Icing skriver:

  Ska Vik vända detta så är det med så få västeråsare på isen som möjligt… Lindelöf och Janssons ett skämt till backpar… dock fint mål av Janssons idag… men försvarsspelet 😵.herrejessue…
  Lindelöf måste vara den segaste back jag sett på mannaminne… tyckte han var värdelös i Taif förra säsongen och bjöd Vik på några mål med sin nonchalant och sen tar vi hit honom?????….. fattar ingenting… Fryklund samma där… inte konstigt att han är med på Söderströms lista på underpresterande spelare denna säsong… sätter laget i skiten hela tiden med korkade utvisningar och avstängningar….. blir så jävla trött på denna nonchalant mot laget och arbetsgivaren…. måste vara tröstlöst för JJ ,Kangas och övriga som trots allt försöker att ha dessa glamourlirare i laget som bara förstör….
  Vik måste vara ända laget i Hockeyallsvenskan som inte klarar av att spela sig ur en forcheck … otroligt…. hamnar backarna under press blir det till 90% kaos …ba Albano kan lösa det… otroligt dåligt…. men spela honom då..
  INTE Lindelöf……

  • Pelle skriver:

   Ja, jag blev lite förvånad när Zäta värvade Lindelöf. En säkerhetsrisk bakåt även i TAIF. Och när VIK förlorade Tornberg och Roe så blev man oroad när ersättarna inte alls hade samma profil. Jag hade vissa förhoppningar på Bohm, men han är ju väldigt svag med puck. En gåta hur han klarade SHL-spel.

 18. Samuel skriver:

  Det är många som inte presterar, men Lindelöf är den absolut sämsta backen jag sett på länge!! Han kan inte åka skridskor och vinner knappt en närkamp. Är inne på de flesta baklängesmål som blir. Katastrof att han får vara ombytt!!
  Visst är han okej med pucken, men man måste ju kunna åka skridskor för h…e

 19. Musse skriver:

  Vad säger man om våra backar… totalt speldumma i egen zon. En AIKare checkar så spelar de fast sig och gör misstag. Bara Albano som kan göra en gubbe och starta ett uppspel till en forward i fart. NJ gör något🙏🏻, vi kan säkert samla in pengar om det behövs för att rädda detta från negativt kval.

 20. Olli skriver:

  Klockrent Mikael! man blir fan mörkrädd över hur VIK bara lallar på rakt ner i Div 1. Vakna för i helvete och gör något!!!

 21. Observant skriver:

  Felcoachat. Ja Dåligt tränade ja vissa som som får för mycket istid.

 22. Svedda skriver:

  En sak som egentligen inte har med något att göra men…

  Gjordes det inte stor sak av att det från och med denna säsong minsann skulle pratas ENGELSKA i ett försök att få med sig importerna?

  Idag var nog första gången jag hörde det vid TO eller PB när TP hasplade ur sig ”in fråntt åvv dä nätt”

  Fagge, har han någon sett honom säga ett ljud i båset någon gång?

  Spelarna är måna om att spreja håret med vatten innan match Och tränarna är oklanderligt kammade och klädda hur illa det en går!

  Till sist…

  Varför tar alltid TP alla intervjuer och PF? I de flesta lag delar man den bördan!

  • Mr H skriver:

   Hehehe…

  • Pelle skriver:

   Tränarna får gärna ha sopsäck på sig, bara VIK vinner.

  • Johan skriver:

   Just nu dör jag över hur styrelsen behandlar detta

   • Peter T skriver:

    Vad exakt är det du vill att styrelsen ska göra?
    Styrelsen har bytt ut SC, vad tycker du styrelsen ska göra mer? Så jävla tröttsamt med denna mentalitet, kom med nått konstruktivt nångång.

 23. Patrik Johansson skriver:

  Fast är inte Ian lite upphyllad av oss VIKare..
  12 matcher och 4 vinster…
  Gillar dock Ian bättre än JG

 24. UliH skriver:

  Så tragiskt…

 25. R skriver:

  Ta in Per Ledin. Han fick skit för att han ”toppade” Norrbotten i tv-pucken men det ledde till vinst. Och det handlar ju om att vinna.
  Förmodligen en billig lösning på coach också.