Tankar inför dubbelmötet mot AIK och Fredrik Johanssons så välförtjänta tröjhissning – #12 är en av de största spelarna och människorna i modern tid

Fredrik Johansson då han klev fram och sköt VIK tillbaka till Allsvenskan mot Troja med det avgörande målet. FOTO: RUNE ÅHLÉN

6 Responses

 1. Peter skriver:

  Albano verkar vara sjunde back ikväll och han var väl petad från PP nu senast. Känns som en stabil värvning. Konstigt att spelare från AHL knappt platsar i ett lag på den nedre halvan av hockeyallsvenskan. Då borde väl resten av laget onekligen unna spela i AHL i stället. Eller betyder det att AHL är en sämre liga än hockeyallsvenska 😉

 2. Mr H skriver:

  Superfin krönika om en människa och spelare som naturligtvis saknas. Fredda Johansson!!!!!!
  Fint, Mikael.
  Jesper Kokkonen 9 poäng på 8 matcher I Karlskoga/Bofors, som tidigare har nämnts för en dag sedan.
  Filip Karlsson 17 poäng på 40 framträdanden i Kristianstad hittills. 20/46 här ifjol. Där är det varken/eller just nu.
  Matthias From 26 matcher i Herning i Danmark, och 24 poäng! Sämre liga, ja, troligen. Men, ändå. Fart i alla fall.
  Salminen borde det också gå att få ut lite mer av. Bra i Ässet och skaplig i Örebro – har legat på cirka 0,5 poäng per match. Det i tyngre ligor.
  Speers – jag undrar varför det är så svårt för tränarna att få ut max ur materialet. Kan han möjligen trimmas lite till? Avsaknad av teknik och spelide’er är superudda hos vissa spelare, men man anar också vilka som har dold potential. (Då är jag alltså inte ute efter just Speers!). Det här är tränarnas uppgift.
  Vi tar nog AIK i en match av 2 i alla fall.
  Vad gör Lasse Ivarsson just nu? Poppe? De har ju jobbat ihop förut.
  Elite Prospects verkar crasha just nu tyvärr…

 3. Peter T skriver:

  Förstår till 100% hur du känner Mikael.
  Tror alla ”riktiga” VIK-fans känner samma sak.
  Själv har bara förmått mig att se endast två matcher på plats denna så destruktiva säsong.

 4. Tommy skriver:

  Ja,jag håller med dig. Jag förstår inte varför det står två spelare bakom målet, därifrån kan man inte göra mål. Dom står och passar mellan varandra, det funkar ju inte. Jag har sett många matcher på tv och dom andra lagen har bara en spelare bakom målet dom andra finns framför målet, därifrån kan man ju faktiskt göra mål. Nä jag fattar faktiskt inte varför man inte tittar på SHL kolla på Brynäs, Skellefteå, Luleå och resten av lagen också, varför kan inte vik göra som dom?

 5. Icing skriver:

  Förstår inte riktigt vad BS gör så bra…pucktransporter där det händer 0 framåt och inne på både 1-2 och 2-2 mot MoDo och 2-3 mot Öik… tycker han fladdrar och far och får ut 0.

 6. HockeyFarsan skriver:

  Kul att du är tillbaka. Förstår att det inte är lätt att skriva konstruktivt mitt i all frustration. Att det är lätt att skriva hårda ord av ren ilska vet vi nog alla som skriver här ibland(vi har alla gjort det) Du ska dock ha mycket tack för allt jobb du lägger ner och alla (oftast) tänkvärda åsikter.