De fyra mest anlitade centrarna riskerar att missa sexpoängaren mot Östersund, heta spelvändare som Bergman, läge för Berglund att ”smyga in” & scout om Ully ny i Västervik

Bergman är het. FOTO: JIMMY GERDIN, VIK.SE

35 svar

 1. Peter skriver:

  Kokkonen har nu gjort lika många poäng i BIK på 8 matcher som han gjorde på 28 matcher i VIK.

 2. Skäms skriver:

  Bloggen är tydligen nerlagd inte undra på efter VIKs BEDRÖVLIGA match mot Östersund! Skampåle nästa!!!

 3. Anders Stenlund skriver:

  säger bara kolla här behöver inte säga så mycket mera angående pannan. Det vi behöver är att byta ut en hel del spelare om det nu går,,
  men gör ett försök i varje fall kan inte bli sämre en det är nu. Och jag lider med spelare som faktiskt jobbar på till 100%. Och sen ha massa loja med spelare som åker och tänker på nytt kontrakt någon annan stans. Till dom har jag bara en sak att säga om ni nu inte trivs eller vad det nu är bryt kontraktet nu och dra inte ner VIK i skiten igen. Och tänk inte bara på er själva visa klubb hjärta och kör 110% nu visa att ni vill vara här. Sen utvisningar blir det men för F sluta ta idiotiska utvisningar och gå inte på provoceringar ni får av motståndarna bit ihop i stället gå upp och sätt puken i nätet i stället bästa svar på motståndarna

  https://hockeysverige.se/2023/02/02/fredrik-stillman-talar-ut-efter-sparkningen-fran-hv71

 4. Icing skriver:

  Och så blev Anton också avstängd en match… känns som det blir många juniorer på hovet…
  Tycker det är bedrövligt att ledande spelare inte klarar av att vara just det… förstår att det kan brinna till ibland men lite smartness måste det finnas än att förstöra för laget och sig själva.
  Är Vik klubben för alla svaga psyken??.. tur vi har en mental coach

 5. Hesa Fredrik skriver:

  Nu är goda råd dyra men här kommer några helt gratis!
  Byt bort Salminen och Aronsson mot två hungriga div 1 spelare som vill vinna!
  Sätt C på Bergman eller Skedung som visar lite passion!
  Lyft upp Karl Andersson till A-laget direkt!
  Syntest på alla utespelare, de ser inte skillnad på med och motspelare!
  Skaffa en riktig spelidé som innefattar snabba uppspel och undvik puckdump!
  Sluta starta matcherna med icingpuckar!
  Börja matchen med stenhård forechecking för att ta initiativet!
  Kämpa om varje puck så kommer publiken tillbaka!
  Sparka inte tränarna, spar dessa slantar men ta in PP expert!
  Tveka inte att förstärka laget före deadline, vi klarar aldrig ett kval som vi spelar nu!
  Om vi klarar detta år, satsa på konditionsträning nästa säsong! Segast i ligan!

  Supporter i med och motgång trots risk för psykisk ohälsa!

  • Mr H skriver:

   Hesa Fredrik!
   Snabba uppspel, högt passningstempo. Forechecking…tuffa tacklingar…
   Vänta, är det möjligen sporten ishockey Du menar?
   Den finns inte här! Sorry! Fresh out of that.
   Om tränarna dessutom kunde lära vissa spelare att inte tappa humöret, så att just de kan spela när VIK helt saknar några bra naturliga centers att tillgå…ja, då hade vi kanske fått några poäng mot Östersund. Visst, domarna dömer lite olika från fall till fall. Max 2 matcher hade varit rätt kanske. Men, ändå – hur f-n är det möjligt att VIK kan klanta till allting som de har gjort i år?
   Genom Svensson och Lunsjö så har ju VIK några till som kan avgöra, men centerbristen från säsongstart gör det ruggigt svårt.
   Ser rykten om att pengarna är slut i VIK!
   Har Du hört något, Mikael?

   • Hesa Fredrik skriver:

    Jag är så gammal att jag minns när Rocklunda var Skräcklunda!
    Vi kom ut hårt, tog ledningen och höll den!
    Publiken sviker när spelarna gör det!
    Behövs en riktig ledare, typ Flygis!
    I modern tappning!
    Ta av det egna kapitalet om pengarna är slut!
    Vad är alternativet? Div 1 eller 2
    Men vad vi kan göra som supportrar är att gå på matcherna även om det smärtar!

    • Heisenberg skriver:

     Funderat länge på hur det står till med träningen, då våra spelare alltid verkar bli tröttare än motståndet och har vid väldigt få tillfällen orkat 60+ minuter (igår såg dem trötta ut redan vid första bytet!) Hadbodas borde få fler chanser också.

     Vi sluter upp på lördag för vår klubb, men redan på fredag måste det vara ett helt annat lag som kommer ut från start. Slår vi ännu en icing första bytet vill jag se en reaktion som inte är nådig från bänken, inte några jäkla händer i fickorna och blickar i taket.

     • Pelle skriver:

      Hur kommer det sig att Pannan har så lite energi, han som själv var en energispelare? Verkar uppgiven.
      Och hur kan det vara så svårt att sätta en spelidé, när lågbudgetlag klarar det?

      • Mr H skriver:

       Mitt i prick, Pelle!! Samt Hesa Fredrik och flera av er andra.
       Berglund, något nytt om honom? Bra reserv-center tills vidare, kanske…

  • C skriver:

   Mycket bra Fredrik!

   Är det Paananen som förespråkar att alla ska byta plats i 5-3 och få klubborna utåt i banan eller gör spelarna det själva? Bedrövligt dåligt, framförallt hur man ställer upp. Ska att starta med Svensson som är lagets sämsta PP spelare de senaste 2 säsongerna…….

   En PP coach kan vara helt avgörande för säsongens utgång. Paananen har bevisat i snart 2 säsonger att han ska ha noll input på PP.

   • Musse skriver:

    Tror du verkligen att en pp coach har så stor inverkan på 5 mot 3 spelet? Det var samma gnäll när Ivve var pp coach. Spelare totalt utan självförtroende spelar så långsamt och Lukas tar inte ett enda avslut utan börjar åka runt och Jansson tar höstlöv. Spelar väl ingen roll vad en coach ritar när det ser ut så här…

    • Pelle skriver:

     Man kan inte bara skylla på spelarna. Bra coacher har spelare med bra självförtroende. Så är det bara. Det är coachens ansvar att se till att spelarna har bra självförtroende.

    • C skriver:

     Det lättaste sättet att mäta om ett PP är bra eller inte är statistik över tid. Varken Ivve eller Pannan har visats sig vara några bra PP coacher i % över tid så kritiken mot dem är nog helt befogad i båda fallen. Ingen av dem var någon vidare PP spelare heller om det nu har med saken att göra. Pannan var ju en äkta brunkare och har tex alltid lyckats få fram bra defensiva forwards i VIK.

     Har den här truppen spelarna för ett bra PP? Svar JA. Det spelarna presterar i tidigare klubbar vittnar om det. Att Kokkonen presterar i BIK i PP nu vittnar också om det. Salminen tex har ju spelat PP i OS.

     Just PP är en solklar coachfråga som enkelt kan rätas till för en förhållandevis billig peng.

     Om du orkar kan du kolla på VIKs 5-3 igår och jämföra med BIKs 4-3 när de avgör i sudden igår. BIK spelar ner pucken bakom mål och håller den där så att motståndarboxen måste krympa och så kan Larsson avgöra efter ett fint positionsbyte.

     VIK däremot byter positioner för mycket när pucken är vid blålinjen vilket är poänglöst utan bara gör lägena sämre.

     Det finns massor att hämta här i både 5-4 och 5-3. Lättplockad frukt så att säga. Spelarna ser dock ut att helt sakna både självförtroende och spelidé. Jag tror att kompetensen helt enkelt inte finns i tränarstaben.

 6. Patrick Edelo skriver:

  Måste vara tröstlöst att träna detta lag, det här laget är ju sämre en de förra vik som åkte ur. Oroveckande med alla skador också. Nej blir en nagelbitare att slippa åke ned och kvala, så illa är. Så nu uppmanar jag alla att komma till hallen och stötta Vik nu annars blir det divison 1 nästa år och det vill inte jag. VI MÅSTE AGERA NU OCH GÅ TILL HALLEN INTE BARA SITTA HÄR OCH GNÄLLA VI KAN PÅVERKA SES I HALLEN

  • Johan skriver:

   Har ju med ledaren att göra som inte gör nåt… en sämre coach hittar du inte … eller förlåt..coacher.. jag tittar på Mora, snacka om att få ihop laget. Stor Eloge till Johan…

 7. Alkemisten skriver:

  Mental coachen, efter hans inträde har utvisningarna ökat och poängtalen sjunkit
  Alla presterar sämre, utom 25:an(hans polare)
  Något samband?

 8. Sextiopluss skriver:

  Laget klarar endast att tända till var 6-7e match, däremellan är det katastrofdåligt. Vi har dessutom en förmåga att förlora på det mest märkliga sätt, en förmåga som vi nog är ensamma om. Med dessa negativa egenskaper så är man väldig orolig för ”framtiden”.
  Helt rätt Kenta, en playout skulle vi aldrig fixa.

 9. kenta skriver:

  Låt Detta lidande få ett slut!!! Laget är mentalt körda i botten! Man måste göra allt för att klara plats 11 eller 12! det här laget kommer aldrig att klara ett kval bäst av 7!! Med en tränare som också är körd i botten!

 10. Boris skriver:

  Om d.n dömt rätt eller fel i fallet med Fryklund kan diskuteras och de kommer nog inte att ändra sitt beslut hur mycket man än vill.Faktum kvarstår att det är Fryklund själv som satt sig och laget i denna situation.Det måste ni begripa och förstå att det inom H.A är allmänt känt bland spelare och ledare att Fryklund är en spelare som är lätt att få ur balans,och naturligtsvis utnyttjar man det..Att påstå att Aagaard är feg som inte tar fighten är bara svamel,han är smart nog att agera vad som bäst för sitt lag.Jag vill påstå att Fryklund har stor skuld för att VIK inte får med sig några poäng hem,han har kunnat markera utan att gå så långt som han gjorde.Där gick VIK miste om ett P:P som kunnat räddat poäng.Tyvärr är det inte första gången som denna man satt sitt lag i dåliga situationer p.g.a dåliga utvisningar.Synd att en så bra spelare och som varit med så länge,inte lärt sig att tygla sitt humör.Som han nu agerar i vissa situationer måste man ställa sig frågan om han är en tillgång eller rent utav en belastning för VIK.För att återgå till VIKs förlorade match mot Modo så kan jag för mitt liv inte begripa varför inte T.P tar en timeout efter Modos 1-2 eller 2-2,tjänstefel som heter duga.

  • Vik Forever skriver:

   Vik tog sin Timeout i period 2.

   • Vik Forever skriver:

    Sorry fel match. Men dom tog en Timeout efter 2-2 i Modo matchen. Sedan gjorde Modo mål direkt …

  • efterlyst skriver:

   Äntligen någon med ett litet nyktert objektivt perspektiv på det hela. Frycklund försätter sig själv ständigt i dessa situationer där han går för långt. Klart att motståndarna har scoutat detta och utnyttjar det. Han och Z gjorde ju t.ex. avgörande misstag förra säsongen i slutspelsmatcherna mot Löven i de matcherna vi hade häng på ett bra resultat. Likväl som ledande spelare fortsätter han om och om igen göra exakt samma misstag. Likväl tillåter coacherna att han får göra samma misstag om och om igen utan konsekvenser.

   Summa summarum. Med dessa egenskaper i helt avgörande lägen stjälper han laget mer än hjälper. Vi behöver inte en ledande Center som kan dominera och producera meningslösa poäng mot blåbärsgäng sett under en säsong. En ledande Center ska vara avgörande i de viktigaste matcherna.

   • Pelle skriver:

    Ska man få någon avstängd för fighting så är det ju inte förstacentern. Inte för att det är värt det oavsett vem.

 11. Christian Sjöstedt skriver:

  Om kedjorna blir aktuella mot Östersund, ska både första och andra bli intressanta att se

 12. Stenberg skriver:

  Jag har letat info om vilka som ingår disciplinnämnden och hur de jobbar. Detta uttalande är från ord i nämnden 2014:
  Vad utgår ni då ifrån då det gäller att tillämpa bestraffningsrätten till att utdela ett visst antal matchers avstängning?
  – För oss är det viktigt när vi avgör ärendena att avgör lika ärenden lika. Vi ser på varje ärende individuellt och tar hänsyn till alla omständigheter. Sedan är det viktigt att lika avgörande får lika bestraffning så att det finns en förutsägbarhet i systemet.
  – Vi tittar alltid på vår tidigare praxis, vilket straff har vi delat ut för motsvarande händelse tidigare och utefter det lägger vi oss på samma nivå. Sedan händer det att, som exempelvis för ett par år sedan, att vi går ut inför säsongen med en skrivelse till alla berörda och meddelade – att på grund av olika skäl kommer vi se allvarligare på … Då hade vi ett antal ärendekategorier där vi kommer att döma ut ett högre straff än vi gjort tidigare. Bland annat då tacklingar mot huvudet som vi höjde straffet ett par matcher.

  Noterbart är att Max Krogdahls och Mikael Frycklunds beslut kom 27 resp 29 januari så det kan inte varit så svårt att jämföra dessa händelser för ”nämnden”. Jag tycker det blir än mer konstigt ju mer man gräver i detta… Hoppas VIK Hockey överklagar beslutet kring Frycklund, ett bra sätt att få en inblick i varför de använder olika måttstockar i ”nämnden”. ”Nämndens” ledamöter är för övrigt fortsatt okända, hittar ingen info om detta på t ex SWEhockey. Hur transparent är Hockeyallsvenskan egentligen??

 13. Stenberg skriver:

  Intressant läsning! Anton Svensson med en huvudtackling fick samma antal matchers avstängning som Frycklund… https://www.hockeyallsvenskan.se/disciplinarenden
  Anton den enda i Hockeyallsvenskan som blivit avstängd för huvudtackling, ytterligare en bekräftelse på att Mikaels N ”kamapnj haft resultat!
  Läs också domen för Pontus Netterberg. Han lämnade avbytarbänken för att ge sig ut på plan för att hoppa på en motspelare och utdela slag mot huvudet, ”nämndens” resultat: en match avstängning. I Frycklunds fall gjorde domarna stort nummer att han tog tre skär från mittcirkeln och begav sig in i en klunga av spelare…

 14. Patrick Edelo skriver:

  Jag känner hopplöshet när det gäller den här serien, den är oseriös, hur kan bedömingarna vara så olika och felaktiga och hur kan domarnas kavlitet få vara så olika? Domen på Fryklund är bedrövlig, med tanke på vad som skrivs i forumet här. Domarna är dåliga raktöver, Daggen Eriksson är bedrövlig, Harald Luckner är ett skämt dem som styr över HA är bedrövliga. Oj då tappa vist konceptet helt, Men det är så jag känner. Vik får vissa vad skåpet ska stå och vinna matcher.

 15. Stenberg skriver:

  Håller med Muse. Så här står det i domen för Max:
  Vid straffmätningen har nämnden särskilt beaktat följande nyckelfaktorer:
  – Max Krogdahl slår upprepade slag utan handskar när motspelarens huvud befinner sig i en sårbar position
  – Stor skaderisk

  Jmf gärna med vad den s.k. ”disciplinämnden” skrev om Frycklund.

 16. Musse skriver:

  Såg just fighten där Max Krogdahl får två matcher avstängning. Räknar till ca tio slag utan handske mot Djurgårdens spelare och där domaren försöker gå emellan. Hur kan Frycklund få tre? Vad är logiken? Är det inte samma disciplinnämnd???

 17. Musse skriver:

  Ja vad ska man säga….. Fjolligt är det iaf att döma tre matcher för kuddkriget. Disciplinnämnden har väl tagit hänsyn till att dansken blev lite rädd och kränkt stackarn…..

 18. Peter T skriver:

  Nån som är förvånad över domen på Frycklund, inte jag iaf?!
  Vi bor för bövelen i Sverige, här skyddar man brottslingarna, brottsoffren får stå sitt kast.
  För att förtydliga mitt resonemang, det är alltså dansk-skallen som är brottslingen.
  Han va tydligen helt oskyldig till händelsen, tom oförmögen att sätta upp händerna för att skydda sig.
  Men en rättskaffens hedersman som Frycklund, som står upp för sin lagkamrat, som precis blivit brutalt överfallen är en skurk.
  Hujedamig sånt resonemang.

 19. Stenberg skriver:

  En mening från domen ”Frycklund fortsätter att slå upprepade slag mot huvudet och överkroppen på Aagaard som är framåtböjd och försvarslös”. Försvarslös? Ska inte Aagard vara förbered på att skydda sig mot slag efter sin fula tackling i ryggen, precis som det förväntades att Lukas skulle vara beredd på tacklingen!! Dessutom visste domarna vid sitt beslut inte om Lukas åkt på en hjärnskakning eller annan skada så varför inte matchstraff för Aagard? Var finns logiken i detta…

 20. GurraC skriver:

  Frycklund är alltså anstiftare nu också!
  Igen visar disiplinnämnden sitt rätta jag!
  Men inget annat att vänta när det gäller VIK!
  Det är på något sätt helt legalt att bedöma oss annorlunda än tex Modo och Björklöven för att inte glömma alla journalisters favoriter Leksand!
  Där hade det Frycklund hyllats för att ställa upp för en kompis!

 21. C skriver:

  Fryklund avstängd 3 matcher för vevandet med handskarna på.

  Bifogar en länk på Peter Holland som fick 4 matchers avstängning när han kastade handskarna för 1,5 år sen. Fredrik Styrman fick avsluta karriären efter att ha varit slagpåse åt Holland men de kanske har skärpt straffen sen dess vad vet jag?

  Visst är man partisk VIKare men jämför man de här 2 förseelserna och nästan samma straff….

  https://youtu.be/FCTkF8XjiWo