Hete Kalle Östman inför Tingsryd: ”Träningsmatcherna är viktiga och man försöker faktiskt inte dölja saker och så…”

Det är jobbigt att lira hockey. Mycket jobbigare än man kan tro när man står på läktaren. Tro mig! Gäller att dricka. FOTO: JIMMY GERDIN

 

Kalle Östman har börjat försäsongen starkt som center mellan Johan Skinnars och Marcus Bergman. Östman har öst in poäng och slitit åt båda håll.

– Det har känts bra, säger Kalle om sin kedja. Vi kompletterar varandra bra. Vi ställer krav på varandra och pratar mycket, det hjälper verkligen.

– Bergman är stor stark och snabb med bra skott. Skinnars läser spelet riktigt bra och vet vad han ska göra när han får pucken.

Hur har det varit annars som ny i stan?

– Mina första intryck av tränarna och laget är riktigt bra. Alla i laget har tagit emot en med öppna armar.

– Tränarna är väldigt måna om oss spelare att vi ska få gå mycket på instinkt och kreativitet, samtidigt som de är väldigt noga med spelidén och detaljer.

Vad är viktigast att fokusera på nu i detta skede?

– Det är att sätta försvarsspelet. Det är egentligen grunden till allting och där tycker jag att vi är en bra bit på väg.

Vad viktigast för att kunna bygga en lagsammanhållning från början?

– Man märker att det är väldigt bra grabbar i laget som var här förra året. De har verkligen fått oss nya att känna oss bekväma. Alla kommer till hallen med ett leende på läpparna och är engagerade. Det smittar verkligen av sig.

Vad är ditt personliga mål med säsongen?

– Det är att vi ska vinna så mycket matcher det bara går med Västerås.

Tingsryd väntar under tisdagen i Säter. Hur viktiga är egentligen träningsmatcherna? Försöker man dölja varianter i PP osv.?

– Träningsmatcherna är viktiga. Man vill hitta en bra känsla och känna sig trygg i spelet vi har. Man döljer inte så mycket faktiskt utan man försöker tänka att det är en helt vanlig match, säger Kalle avslutningsvis.

***

De största frågorna just nu är hur det kommer se ut när tänkta backklipporna Alex Younan och Jonas Liwing så smått kommer börja varva upp. Frågan är också om kedjan med Skedung mellan Wikman och Zetterberg kommer börja producera lite mer nu.

Ytterligare ett spörsmål är vilken som kommer ta den sista platsen bredvid Jesper Cederberg och Fredrik Johansson i den enheten (då Fredrik Hetta är sjuk), Jesper Johansson och Anthon Eriksson ser ut att verkligen få kämpa för sin istid.

Kan kedjorna med Frycklund mellan Benker/Beck och Östman som center mellan Skinnars och Bergman fortsätta övertyga?

Det ska också bli högst spännande att se vilka som får spela power play och box play. Nu, halvvägs in i försäsongen, har man börjat träna på detta.