Hett inför derbyt mot Surahammar: ”De har betett sig som småbarn” & status på Petter Mattsson

FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Under onsdagskvällen väntar Surahammar borta. Ett Sura som, trots att man förstärkt och breddat laget, föll med hela 6-0 borta mot Skövde i premiären. Kanske hade man redan då VIK-matchen i tankarna?

– Det blir nog årets match för Sura, de kommer göra allt för och vinna, säger Oscar Pettersson till bloggen. ”OP” har verkligen hjälpt Sura kvar i Ettan de senaste två kvalen med 13+20 för 33 poäng på 20 kvalmatcher.

”OP” går sedan in på saker som kryddar derbyt än mer:

– Jag tycker de betett sig dåligt när jag skrev på för VIK. Så jag känner inget alls så för dem. Bara tråkigt att de ska bete sig som småbarn. Helt plötsligt började de såga mig och så vidare.

– Men det ska bli kul som f-n, lär bli mycket folk. Det blir lite extra kul att möta Sura. Vi ska bara spela vårt spel och inte hålla på med massa annat, så kommer det gå bra.

Hur är Surahallen att spela i?

– Bra is tycker jag, men hallen är väl inte så jättefräsch, menar Oscar.

***

Det går ändå in 2000 i hallen så det kan kanske bli bra tryck. Intresset verkar vara stort för den superlokala fighten. Det kan också bli enda gången VIK spelar i Sura denna säsong eftersom lagen bara möts hemma och borta en gång under grundserien.

Suringar kallade västeråsare ”stanare” på 70-talet och då behövde man hjälm där, sa en äldre släkting till mig med glimten. Ska dock vara lugnare där nu som västeråsare. Men fortfarande kallas västeråsare för stanare.

Ligger nog mycket mer prestige i detta än man kan ana. På Suras hemsida stod det typ att VIK vann mot Mariestad ”mycket tack vare tur”. Då hade nog Sura alltså väldig otur i Skövde…

***

Oturen fortsätter för Petter Mattsson. FOTO: RUNE ÅHLÉN

Petter Mattsson saknas i truppen. Så här säger sportchef Patrik Zetterberg:

– Petter har problem med nacken/huvudet vilket gör att han åker på huvudvärk efter träningarna. Så nu har vi tillsammans med läkaren tagit ett beslut att Petter ska vila och behandlas tills han känner sig helt okey till 100%.

Är det nästan så att du börjar tittar på att ta in en ersättare (tillfälligt) eller?

– Nej! Det känns som vi löser detta med den trupp vi har, samt att det kan öppna upp för någon av våra juniorer, menar Zäta.

Vad hände med Petter i smällen mot Mariestad?

– Det var ingen ful smäll, utan han fick en tackling från sidan och slog i samband med det i huvudet i plexit vilket gjorde att den sättning han hade i nacken innan blev värre. Bara att kurera sig och komma igen.