Högst lovande debut av Albano då VIK ledda av bland andra Speers slit plockade fram mycket bra mot Djurgården trots att offensiva spetsar saknades

Blake Speers gladde återigen. FOTO: JIMMY GERDIN, VIK.se

12 svar

 1. Patrik Hidefjäll skriver:

  Det mesta som behöver sägas om VIK och matchen har redan sagts av Micke och andra kommentatorer. Vill bara också understryka hur viktig Speers är för lagets energi. Det går inte bara att ha finlirare som inte jobbar ordentligt i ett lag. Spelare som driver laget i ur och skur är Speers, Bergman och Skedung. Sedan tycker jag att Kangas är denna säsongs stora utropstecken. Få andra spelare har tagit steg framåt i sin utveckling och en del har tom ramlat bakåt i utvecklingen, kanske beroende på att de tror sig vara bättre än de är?

  • Patrik Hidefjäll skriver:

   Glömde att nämna Aronsson som också är en spelare som alltid checkar in och driver laget.

   • Mr H skriver:

    Bra sagt, Patrik Hidefjäll!
    Vi behöver Messys jobb, för att göra den jämförelsen.
    Det är oändligt viktigt och värdefullt.

  • Johan skriver:

   Vilken härlig och välförtjänt seger!!!
   Det är bara att hålla med om att årets utropstecken är Kangas och det besvarar bloggens fråga, han levererade och är väl värd en mer offensiv roll. Igår +2 och Kangas verkade även få fart på Zetterberg, som var mer energisk än vanligt, välbehövligt för de resterande matcherna att fler steppar upp.

   Bloggen skriver ”Kangas slit och oberäknelighet, då knappt någon vet vad som ska hända, skapar ofta oreda för motståndarna”. Oberäknelighet kan översättas med spelsinne och speluppfattningsförmåga, att kunna se passningsmöjligheter till sina lagkamrater, som ibland har blivit överrumplade och oförberedda när ”den omöjliga” pucken har passerat. Vilken pass han gjorde till Zetterberg till det avgörande 3-1

 2. Åke Burman skriver:

  Albanos spel med pucken var ett jättelyft för vik. Hans lugn och passningar var toppen. Hoppas att det smittar av sig på övriga laget. Att dumpa pucken i tid och otid bör stoppas. Lycka till vik!

 3. UR-VIKare skriver:

  VIK behövde lite medstuds( insida lår speers, skridsko in Anton Eriksson) 1-2 målet kändes onödigt när Nick Albano var nere i hörnet i Djurgårdens zon och Marcus Bergman fick ett trängt läge vid sargen även 2-3 när Östman kastade iväg en lös puck som inte kom ur zonen med mål som följd. Men VIKs 3 sista Djurgårds matcher TOPPEN! 7 poäng. Kan Almtuna spöa Djurgården ska väl VIK också kunna! Nu bottenlaget Västervik borta imorgon lär bli något annat för Nick Albano änn fullt Hovet som natt och dag ( typ Sura hallen dit VIK inte vill igen) men jag vill eftersom jag bor och kör hockey i sura. Flyttade hit som 50 åring pga småbarn och boende kostnad men är ur-VIKare sedan barnsben!!!

 4. C skriver:

  En fantastisk laginsats igår. Tror VIK supports insats på träningen kan ha varit direkt avgörande.

  Finns mycket bra att skriva men en sak som sticker ut för mig är följande.

  Ska vi starta om den här satsningen så är Blake Speers den första som ska kontrakteras ur nuvarande trupp. Dock inte som topp 2 center utan som något annat. Ingen slump att det rasade totalt när han var skadad. Tyvärr så har man ju dömt ut honom lite pga dålig poängproduktion när han faktiskt bidragit med så mycket annat. Svårt att åka ur med en sån spelare i laget.

  • LB skriver:

   Enligt Vik Supports ordf. kom inte initiativet till samlingen på onsdagsträningen från deras håll.
   Men den gjorde säkert laget gott.

   • UliH skriver:

    Det finns några kungar som fixade detta med relativt kort varsel. Mycket bättre än de tidigare banderollerna.

    All heder till er – ni vet vilka ni är 👑

 5. Mr H skriver:

  Jag gissade väl rätt, eller? Hade lite känsla för att VIK kanske skulle hitta något till den här matchen!! Såg bara de 2 sista perioderna. Tyckte inte VIK behöver be om ursäkt. VIK vann säkert. Kul för Anthon Eriksson, Lill-Z; Speers och Albano. Albano såg väldigt pigg ut. Kul. Många var bra!
  Roligt att just Anthon fick sätta 4-2!!!!
  Det här kanske kan vara det som gör att VIK kan slippa negativt kval, men det är mycket jobb kvar.
  Kan tränarna få ordning på läckaget?

 6. Kalle skriver:

  Även om det ”bara” var en vinst, kändes det som en stor lättnad. Många som steppade upp. Inte minst speers.

 7. Bozo skriver:

  VIK Support som än en gång räddar klubben. De finns där när övriga gett upp….för länge sen. I vissa andra klubbar (även i tidigare VIK-generationer) hade delar av supporterklubben vid det här laget också våldshotat allt och alla.