Efter Djurgården och inför Västervik: Skottblockskungen och kvalhjälten Jesper Johansson, 29, ska vara nära en comeback i VIK för att stoppa blödningen i box play & tänkbara kedjor

Jesper Johansson var en av Patrik Zetterbergs största fynd. FOTO: RUNE ÅHLÉN

4 svar

 1. Mikael Ericson Rilfalk skriver:

  Testa : Cheek, Skedung, , Salminen.

  Bästa tänkbara är vad jag tror

 2. Petri skriver:

  Utan att ha en aning om hur stora kontrakt spelare sitter på, så skulle jag försöka hitta ny klubb till:
  – Zetterberg
  – Svensson
  – Kokkonen
  – Bohm

  In med en ny AHL meriterad center och back + att Berglund hoppar på tåget!

 3. C skriver:

  Hej Micke.
  Jag tycker att det finns ett tankefel här även om det är min högt personliga åsikt. Lina 3 och 4 måste vara väldigt starka i försvaret om vi ska rå på topplagens första och andralinor.

  Både Svensson och Kokkonen är värvade för att spela i en av VIKs topp 2 kedjor.

  Svensson har visat i 1,5 säsong att han inte hör hemma där och har således spelat i tredjelinan den här säsongen. Kokkonen har flyttats ner till 4 linan.

  Det första man bör göra är att få Tingsryd att ta över Svenssons kontrakt eftersom han inte är särskilt bra defensivt och inte heller platsar i en offensiv miljö i VIK. I Tingsryd lär han tas emot med öppna armar efter senaste säsongen där och i ett SHL satsande VIK har han ingen framtid. Lika bra att rycka det plåstret omgående. (Tror även att det kommer hända rätt snart).

  Kokkonen däremot spelade i en 4lina i ett HV71 som gick upp förra säsongen så han är fullt användbar där, ganska bra defensivt faktiskt. Han används även endel i boxplay och är en fysisk spelare som klarar tuffa slutspelsmatcher. Sen ska han förmodligen heller inte vara kvar i VIK på sikt men släpp iväg Svensson före Kokkonen då Svensson är rätt oanvändbar i både boxplay och PP men ändå borde vara lätt att bli av med. Tror att han själv också gärna byter miljö.

  Sen är JJ14 en av de bästa pusselbitarna vi kan få på plats just nu så det vore en dröm att få tillbaka honom.

  Oavsett behöver vi 2 st kedjor som gör jobbet stenhårt bakåt och kan hålla motståndarnas toppar borta ur målprotokollet och det har vi misslyckats totalt med i år med för många misslyckade offensiva spelare som får ta det defensiva jobbet.

 4. Höftskott skriver:

  Bergman, Fryklund, Zetterberg
  Cheek, Berglund, NY
  Kangas, Spears, Eriksson
  Lunsjö, Skedung, Johansson
  Extra: Wiberg, Aronsson