Snabbt tillbaka till uselheten efter Djurgården (nye Albano dock åter bra) i Västervik – i en i värsta fall möjlig försmak på negativ kvalserie i vår – hur länge ska (PP-)coach verkligen få hänga kvar?

Albano. FOTO: JIMMY GERDIN, VIK.SE

15 svar

 1. Bäckman skriver:

  Vadå är JJ på väg tillbaka till VIK? Haha varit inne i min jobb-bubbla dem två senaste dagarna men trodde att jag hade lite bättre koll ändå..

  • Toni Bäckman skriver:

   Såg nu att det redan var klart eller iaf officiellt i Vlt under torsdagen 😆 Har han hållt igång/spelat något sen förra säsongen?

   • Mr. J skriver:

    Han har tydligen öst in poäng i Division 2 (25p på 10matcher) samt 1 match spelad i HockeyEttan nu innan VIK

 2. Icing skriver:

  Och snabbt tillbaka till tjurigheten på denna blogg…. efter att ha skrivit upp Vik som världsmästare för att man slog ett kasst Dif så är man inte vatten värt när man torkar i svårspelade Plivit Arena…. mot ett vilt kämpande hemmalag….som säkert alla dar i veckan byter ut Vela och Brickly (med sämst+- ) mot spelare som spelar för laget…lån från SHL och ettan.
  Angående PP så var Vik 25%-iga och borde varit 50 om Dower haft mm men sig efter fin upprullning och skymning och 75% om #25 kunde sätta nån av alla chanser…Han är ingen Dustin Johner precis.
  Det jag menar är att allt är inte skit när man torskar eller guld och gröna skogar när man vinner..man måste se till prestationen och den har varit bättre på sistone sen är det svårt att vinna matcher med sådant målvaktstrul som vi haft eller när målvakten ligger under 90%.

 3. HockeyFarsan skriver:

  Ang Pananen är han säkert en bra tränare, men han är ABSOLUT ingen coach. Feg och utan lösningar gnetar han på med samma trötta spelare, utan att byta varken mönster eller kalla spelare. Alla som tittar på ser vilka som är heta för kvällen och därför borde ha mer istid, både i 5-5 och 5-4. Angående Albano ser han riktigt bra ut, ser ut som om att han har all tid i världen på stor plan. Har dessutom säkert offensiva talanger bara han blir lite varm i kläderna. Mer av den sorten tack!

 4. Musse skriver:

  Nu måste värvningsansvariga öka tempot och omgående göra förändringar i truppen. Ut med de långsamma och de som inte kan spela med pucken och som får panik i slutet av matcherna. Se på Albano, rör sig och hittar enkla lösningar i uppspelen med pucken på bladen. Det måste gå att hitta fler av hans kaliber. Spelare som kommer in med positiva tankar utan ryggsäck och som bara kör. Paananen kanske inte ska leda laget i framtiden men det är inte han som är usel på planen. Så fokus borde ligga på spelartruppen.

 5. USELT!! skriver:

  Ska bli intressant att se när och om Paananen får gå. Lär ju vara VIK styrelsen som bestämmer i slut ändan. Har ju stått många gånger att Paananen är borta på ”måndag” på Fan Vik central. Uselt var ordet var svårt att somna när man tänkte på hur USELT det var sista två perioderna. J.G liggandes på rygg vid 2-2 han skulle inte ”sova” därimot försvara målet. Simma gör man i bassäng inte på fruset vatten= isen
  Detta är Hockey inte Vatten Polo! Ända posetiva med 1 poäng är att VIK är på 10 plats nu. Får hoppas på skärpning hemma på onsdag mot Vvik. Pucken är ingen HANDGRANAT och det finns inga MINOR på isen. Is prinsessor får minus poäng om dom hamnar på rygg såväl J.G.(ej godkänt)

  • Jag skriver:

   Paananen kommer få gå efter denna säsong trots att han har kontrakt kvar , kan hända att dom tar bort han tidigare så allt tjat från alla är snart över. Han är inte kvar nästa säsong trots att han har kontrakt..
   Sen vill jag försvara Paananen och beskylla styrelsen. Ska förklara.
   Paananen brinner för hockey och är en kämpe, han har gjort allt han kunnat och försökt , men det gick inte . Det var det lilla som fattades t ex hur man vänder matcher när man ligger under, olika power play, coachning . Vad gör styrelsen? ” SHL 2024 , förläng med Paananen” Där gjorde dom fel, dom borde sett att Paananen borde behöva lära sig mer , jobba som andre tränare , ta in rutinerad förste coach eller att Paananen skulle gått till annan klubb. Men nej, Paananen ska försöka driva VIK mot SHL..
   Sedan har det inte varit dom lättaste spelarna att jobba med, en målvakt som egentligen borde varvat ner i Köping , DG likaså, Lill Z nr10 , och 66 borde glida runt i Surahammar .. Ja listan kan göras lång, är nog inte lätt som tränare heller när man har allmänt tafatta spelare att jobba med.

 6. Håkan Bråkan skriver:

  TP ingen matchcoach. Det har vi sett under en lång tid. Här behöver något hända.
  Alla kunde se att en TO var på plats innan 2-2 målet. Men inte huvudcoachen.
  Det är bara en detalj av många.

 7. Bortais skriver:

  Den enda behållningen från matchen (sett från Tvn) var våra trogna supportrar på plats. Slafsigt, stressat, fanns liksom inget flyt i spelet. Sömnig match, kändes verkligen som två bottenlag i HA vilket just tabellen visar.

 8. Olle skriver:

  Inte mycket att tillägga. Båda lagen kastade iväg ”passningarna” planlöst och röjde runt på isen utan synbar spelidé. Testa och följ varje spelare när denne har pucken och vad man sedan gör i vidare passning eller pucktransport. Som varmt hockeyintresserad är det beklämmande.

 9. Jag skriver:

  Hoppas VIK klarar sig kvar i allsvenskan.
  Ser så fram emot silly season.
  Ny sportchef, ny tränare , i princip ett helt nytt lag inför nästa säsong behövs.

 10. Agera skriver:

  Var Paananen överhuvudtaget på plats!? Man rullar runt på hela laget (vad jag såg), man tar inte TO trots att Västervik precis gjort 2-2 och fortsatt pressar osv. Vad har han för uppgift under match!?

  • Lurik skriver:

   Skulle tagit timeout redan innan kvitteringen.
   Kändes tydligt att man tappade allt efter att man gjorde 2-1.

 11. Peter T skriver:

  Undrar om inte JG gjort sitt i VIK nu.
  Vi måste försöka få in en stabil backup till Blomquist.
  Tycker JG ligger mest och simmar på isen, fan har hänt egentligen?