Holzapfel till HV71: Tuffare konkurrens om transatlanter i kamp med SHL?

8 svar

 1. Mikael Norén skriver:

  Patrik – Grundfrågan från mig till dig är alltså: Tror du inte att slopandet av begränsningen av icke-EU-spelare får någon påverkan på vilka SHL-lagen tar in? Dvs tror du inte att SHL-lagen nu verkar ta in transatlanter i mer rollspelarroller, spelare som varit poängkungar på allsvensk nivå? Alltså i det stora hela, Holzapfel kanske var ett dåligt exempel.

 2. Patrik skriver:

  Du skriver ”Skulle HV satsat på Holzapfel före Krog och Sterling?” – Ja varför inte, beror ju på vad som behövs adderas till laget. Hade regeln varit kvar om max 2st och låt säga att en finne hade haft Sterlings roll som sniper och man sökte en tuff tvåvägsspelare men hittade ingen lämplig europé, då hade de säkert kunnat värva Holzapfel istället för exempelvis en ”Sterling” som fanns på samma marknad eftersom man redan har en spelare som har den rollen. Men visst söker oftast lagen offensiva spetsspelare från andra sidan. Klart spelare skulle producera mer i Allsvenskan, det är väl ganska självklart..

 3. Mikael Norén skriver:

  Patrik, jag tror vi pratar förbi varandra 🙂 Jag försökte få fram att sedan man släppt på max 2 icke EU-lirare så innebär det sannolikt ökad användning av transatlanter i mer av rollspelarroller i SHL. Spelare som skulle haft betydligt offensivare roller i Allsvenskan Håller du med om det?

 4. Patrik skriver:

  Roller Mikael roller, det beror nog helt på vad HV hade haft för andra spelare på Krog & Sterlings position. Ser nog Holzapfel som en helt annan spelare än de två som antagligen är värvade för att bidra med produktion i framförallt PP..

  Tror inte HVs sportchef sitter och väljer mellan Krog(playmaker) & Holzapfel (tvåvägs/powerforward. Allt går inte mäta i siffror..

  Tror nog vi får sänka förväntningarna på våra nyförvärv helt enkelt.

 5. Mikael Norén skriver:

  Patrik, korrekt det du skriver men grundfrågan i artikeln: Skulle HV satsat på Holzapfel före Krog och Sterling?

 6. Patrik skriver:

  Jo men menade mer att det som går att läsa så har han haft en annan roll i år och var AHL-lagets MVP. Han bevisade ju då att han klarar att även producera utöver att spela tufft. Hade han haft samma roll samtliga år hade antagligen PPG varit mycket högre. Att jämföra Fornataro med en kille som ett av NHLs bästa lag ville signa om med är märkligt kan jag tycka.

  Ett exempel på att statistik inte behöver säga så mkt är att jag tror Holzapfel var betydligt närmare NHL (trots bättre lag) än Modos poängspruta Hensick..

 7. Mikael Norén skriver:

  Patrik, det har du rätt i, inte stirra på statistiken för mycket. Angående rollspelare är det precis det jag skriver, nu värvar SHL-lagen AHL-killar som ska vara mer eller mindre rollspelare i sina lag, spelare som varit kanske stjärnor i Allsvenskan…

 8. Patrik skriver:

  Man får inte stirra sig blint på statistik och poäng/match, spelare kan ha olika roller i olika lag..

  HVs värvning märks ju ganska tydligt att han fått en annan roll och utvecklats med den sista året kontra hans tidigare säsonger. Dock ska väl tilläggas att han inte är tänkt som någon poängspruta som jag förstått det utan en tufft spelande 2-vägs..