Hoppfullt då Lidström ska prata med VIK-ledningen och hur ska det gå för division-1-kanonerna denna gång?

I lördagens VLT framkom att Nicklas Lidström ska prata med VIK:s ordförande Johan Fägerblad efter semestrarna. Det var ett oerhört glädjande besked, då en viss oro infunnit sig efter det stått klart att Nicklas ska jobba för Detroit.

Men nu ska alltså legenden prata med VIK, vilket måste innebära att det är möjligt att jobba för båda klubbarna. VIK-ledningen kommer förhoppningsvis ta emot Lidström med öppna armar och maximera all gemensam kontakt och exponering man kan få.

Man kan tänka sig att då VIK fightas om exempelvis en ny förstecenter kanske faktumet att om denne får ett telefonsamtal från Lidström kan göra att denna väljer VIK, allt annat lika. Det är bland annat den typen av ovärderliga ”tjänster” som Lidas kan ge VIK som frontfigur.

Sedan ska det ju inte uteslutas att Lidström kanske blir sugen att spela runt jul…

***

Det verkar alltså bli Asplöven som får ta Borås plats. Känns som en frisk nordlig vind.

Intressant värvning direkt av Haparandagänget i Daniel Despotovic, som tidigare provspelat i VIK. Despotovic, 22, såg ut att ha aningen suspekt skridskoåkning då han provspelade i VIK för två år sedan. En försovning ska enligt uppifter varit droppen som fick bägaren att rinna över och Mats Waltin tröttnade den gången.

***

Nu har alltså de tre ”70-poängsmännen” från ettan hittat allsvenska klubbar. Despotovic gjorde 71 poäng på 41 matcher för Åkers IF, nästan identiskt med vad VIK-förvärvet Marcus Eriksson gjorde i Vita Hästen. Dock i olika serier.

I Vita Hästen gjorde även veteranen Henric Höglund över 70 poäng och ska nu försöka förstärka nykomlingarna Karlskrona.

Dessa tre herrar kommer få viktiga roller i sina respektive lag på en nivå som de tidigare haft vissa problem att leverera fullt ut på. Björklund har i och för sig gjort närmare 20 mål i allsvenskan, men det var för snart tio år sedan och 34-åringen är troligen inte snabbare nu.

Marcus Eriksson hade det tufft i Almtuna 2006-07 och lånades ut efter bara 18 matcher. Eriksson ska dock ha mått bra av gamle mästartränaren Sune Bergmans coachning de senaste två säsongerna i Norrköping.

Eriksson ska ha spelsinne och teknik utöver det vanliga. Men det är nog klokt om vi har tålamod innan Eriksson helt och hållet har fått upp det allsvenska flåset.