VIK kan luta sig mot en välväxt backuppsättning när det blåser

Andreas Lindh kommer garanterat inte känna sig ensam som fysisk kraft i VIK-försvaret nästa säsong…

Niklas Johansson sa till mig i våras att han ville ha en större och mer skridskoskicklig backsida. Det löftet har verkligen sportchefen infriat. I alla fall gällande storleken.

Faktum är att VIK kan matcha sex riktigt välväxta backar kommande säsong. Tänk er en sextett med 191 cm Stefan Warg, 188 cm Ricard Blidstrand, 186 cm Alex Rouleau, 186 cm Andreas Lindh och 92 ytterst trimmade kilon på Per Helmersson plus en allt bättre och starkare Jonas Emmerdahl med sina 191 cm.

Det är en medellängd på 187 cm och 91 kg på dessa sex backar. Självklart kommer även lite mer normalbyggda Christoffer Björklund, Robin Nilsson och Fredrik Winge bli mycket viktiga med spelsinne och teknik.

Men det skadar ju aldrig med storlek i gladiatorsporten ishockey. När det behövs kommer VIK alltså kunna matcha ett rejält välväxt försvar. Vi såg ju alla vilka framgångar Leksand hade med sitt mycket storväxta försvar förra säsongen.

Storlek är givetvis inte allt. Men det underlättar i många lägen. Här kommer VIK förhoppningsvis kunna ställa upp en köttmur när det behövs framför Lasse Johansson och Gustaf Lindvall. Kanske kommer dessa två målvakter behöva hjälp med att backarna täcker många skott.

Fråga Henke Lundqvist i Rangers vad det betyder att ha stora backar som täcker skott framför sig…

***

Den mest intressante backen är nog ändå Alex Rouleau. Så bra som 28-åringen såg ut i VM för Frankrike var det sällan man såg någon som ska representera VIK. Rouleau såg ungefär ut som en offensivt begåvad Andreas Lindh.

Det som kan grusa förhoppningar är om Rouleau inte har samma motivation här i VIK, men enligt rapporter ska Rouleau vara en riktig krigare som går till jobbet varje dag.

Men för att Rouleau ska trivas riktigt bra kanske det behövs en fransktalande vän från Québecregionen. Varför inte en center som Mathieu Aubin?

Annars synd att Christian Larrivée sitter fast i ett fyraårskontrakt (!) i Storhamar. Dessa norrmän har verkligen stålar…

pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:62:"https://vikfancentral.se/wp-content/uploads/2012/04/MG_7058.jpg";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

Tweets

Martin - Avatarmartin_park021Martin

VIK som högst 4:a i upptaktsträffen, passar oss perfekt!! @vasterasik @VIKFanCentral @henke778

SvaraRetweetFavorit
Namn Namnsson💛🖤 - AvatarNamnsson1Namn Namnsson💛🖤

@VIKFanCentral Oerhört glädjande. Kanske bli slutspel för J20 sen, de har man ju inte direkt vart bortskämd med senaste åren

SvaraRetweetFavorit
Svensk Hockey - AvatarHockeySvenskSvensk Hockey

J20-extra: Dominante Thorwalls & Co. i VIK:s juniorer tog ytterligare en fin skalp mot Mora (efter 8-2 mot Leksand… https://t.co/VLIOOEtvJl

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

J20-extra: Dominante Thorwalls & Co. i VIK:s juniorer tog ytterligare en fin skalp mot Mora (efter 8-2 mot Leksand… https://t.co/qseLhUeKoh

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto