Två centertyper som skulle kunna lyfta VIK och förbättra balansen i laget

Eftersom det står klart att Fredrik Johansson kommer missa mycket mer tid ökar det oron en aning för hur VIK:s forwardsuppsättning kommer palla att ersätta Little & Co. Det verkar också osäkert om Dave Lundbohm kommer tillbaka.

Det är ju fortfarande Silly Season och då blir även Centralen lite silly och fortsätter spekulera vilt för att underhålla hockeysuget.

När man kollat runt ser man två mycket intressanta centrar som fortfarande är kontraktslösa. 27-årige Corey Elkins som gjorde 13 poäng på 26 matcher i Tjeckien och har snittat 0,58 poäng/match på 149 AHL-matcher är en mycket intressant center. Den 188 cm långe och 98 kg tunge amerikanen skulle säkerkligen vara en mycket vass förstecenter i allsvenskan. Detta förutsatt att Lundbohm lämnar och ger lite ekonomiskt utrymme och en transatlantplats.

En annan storväxt transatlant som det varit tyst om är tekningsfenomenet Adam Hobson. Hobson har också bra storlek kryddat med tuffhet. Efter en till synes medioker säsong i Borås är troligtvis inte 25-åringen speciellt dyr. Det är svårt att tänka sig en mer lämpad fjärdecenter än Hobson, faktiskt. Med den storleken och förmågan att vinna 60 % av tekningarna plus 20 poäng per säsong skulle den svenskfödde centern säkert lyfta fjärdekedjan. VIK skulle verkligen behöva få igång fjärdekedjan lite mer i det offensiva spelet.

För även om VIK värvar ytterligare en center så har man bara Kimby och Kinisjärvi på plats som uttalade centrar. Är tanken att Leisenring, Marcus Eriksson eller Söderkvist ska gå som center om man bara tar in en ny center?

Om dessa två transatlantcentrar förstärker skulle det kunna se ut så här:

1:a: Leisenring – Corey Elkins – Zettergren

2:a: Berg – Kimby – Bergquist

3:e: Eriksson – Kinisjärvi – Backman

4:e: Söderkvist – Adam Hobson – Jonsson/Mårtensson

Med dessa två  skulle centrallinjen bli riktigt stark och välväxt och äntligen skulle VIK troligen vinna majoriteten av tekningarna…

2 Responses

  1. Mikael Norén skriver:

    Micke: Ja, Aubin är nog en mycket mer realistiskt värvning än Elkins faktiskt. Aubin kanske skulle kanske vara en Larrivée 2.0? Dessutom bra med en franskanadensare som kan snacka franska med Rouleau.

  2. micke skriver:

    Mathieu aubin. Jag hoppas han blir viks förstecenter. Stor och tuff med bra skott.