Fredrik Johansson långt ifrån spel vilket ökar pressen på att hitta rätt på forwardssidan

I VLT framkom på tisdagen att mångsidige forwarden/centern Fredrik Johansson ser ut att missa stora delar av nästa säsong. ”Freddan” ska i förebyggande syfte även opera den andra höften. Tydligen ska inte operationen kunna ske förrän i augusti eftersom det är semesterstängt på operationsavdelningen.

Synd att inte VIK är sponsrade av exempelvis Sophiahemmet (där man kan få snabb vård om man har försäkring eller betalar), så att Johansson skulle kunna få opereras direkt. För idrottsmän är det kritisk att komma tillbaka så fort som möjligt efter skada, kanske mer än för exempelvis en något försoffad undertecknad skribent.

Detta visar ju också vilken ekonomiskt bister verklighet VIK uppenbarligen befinner sig i då man trots en mer eller mindre uttalad elitsatsning inte har råd (?) att se till att en nyckelspelare kan komma tillbaka fortast möjligt genom att betala för en snabb medicinsk insats. Eller så finns det kanske någon annan god anledning till att Freddan tvingas vänta.

Om man tar bort Johansson ur truppen och om även Dave Lundbohm (och inte ersätts) inte kommer tillbaka ser det aningen tunt ut. För inte ska väl Marcus Söderkvist tvingas spela center igen? I så fall känns satsningen väldigt trött.

1:a: Leisenring – Mr X1 – Zettergren

2:a: Berg – Kimby – Bergquist

3:e: Eriksson – Kinisjärvi – Backman

4:e: Söderkvist – Mr X2 – Jonsson/Mårtensson

Backsidan är tack och lov något bredare på pappret och det ser ut som att VIK kanske får luta sig mot att släppa in få mål.

Men det vill till att Brady Leisenring, Marcus Eriksson och Victor Backman visar att de klarar att leverera närmare poängen per match i allsvenskan om det ska bli en rolig säsong… Plus att Mikael Zettergren och Kenneth Bergquist är bra HELA säsongen och att Jonte Berg och Markus Kinisjärvi fortsätter att utvecklas.

Många frågetecken på forwardssidan alltså.

***

Fredrik Johansson behöver komma tillbaka fortast möjligt för att förstärka VIK:s på pappret idag ganska oprövade forwardsuppsättning. Då är det synd att ett semesterstängt sjukhus ska fördröja comebacken.

3 svar

  1. S. skriver:

    Har ingen koll på försäkringar. Försök kolla med Niklas Johansson. Han borde ha koll på om det är ekonomiskt lönsamt att försäkra spelartruppen eller vissa nyckelspelare.

  2. Mikael Norén skriver:

    S: Ok, då förstår man om det blir väntetid om det kräver sådan specialistkompetens. Du som vet, är det annars vanligt att allsvenska lag har specialförsäkringar för snabbare operationer? Är inte det lönsamt i längden?

  3. S. skriver:

    Det är inte på många ställen i Sverige det görs operationer som den Fredda J. har gjort och ska göra. Jag tror inte Sophiahemmet gör den. John Klingberg i Skellefteå AIK har t.ex. opererats i USA för en liknande åkomma.