Hur ser egentligen det ut nu gällande behov med redan kanske några ”färdiga” enheter – men mycket avgörs kring vad som händer i NHL/AHL…

Vi kan äntligen börja se lite konturer av bestående enheter gällande kedjor och backpar. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Vissa saker verkar så smått börja sätta sig i VIK-land. Det förefaller som Gulsvart nu fått ihop åtminstone två kedjor med bra kemi och rollfördelning. Detta i Benker – Öhrn – Lunsjö och en högintressant ”energienhet” med Bergman – F. Johansson – J. Johansson.

Men sedan är det ganska svårt att försöka skissa på en kedje- och rollfördelning. Bloggen gör ändå ett försök:

Zetterberg – Mr. X – Marklund
Benker – Öhrn – Lunsjö
Wikman – Hillding – Hetta
Bergman – F. Johansson – J. Johansson/Eriksson

Extra: Hagman och Åström. Skedung (Covid-19) och Hertzberg (hjärnskakning) högst osäkra.

En nyckel blir att få igång Hillding. Så här beskrevs han av insatta tidigare: ”I Oskarshamn funkade det bäst när han spelade med skicklige Heinerö och grovjobbaren Sointu”.

Det är synd att Hertzberg är indisponibel annars hade det varit en bra val som ”den skicklige” bredvid Hillding. Men Hetta och Wikman har bägge både massor av energi och en viss offensiv som kanske kan funka med Hillding. Sen är det hugget som stucket om Marklund och Hetta ska byta plats i denna uppställning.

Marklund i första bredvid en riktigt bra center har funkat förut då Marklund gjort det bra i toppkedjor i AIK och Modo med runt 30 poäng. Zetterberg är lagets kanske vassaste spelare sista tredjedelen.

Finns ändå potential att få ihop fyra bra kedjor om VIK får vara skadefria.

***

Sedan är en viktig aspekt på två sätt vad som händer i NHL/AHL. Det är inte bara Corona det handlar om där, utan även en konflikt mellan ägare och NHLPA (spelarfacket).

För VIK vore det bra om NHL/AHL drog igång då man inte har några NHL-prospects kvar, som många andra HA-lag fortfarande har. Hemska tanke om NHL/AHL inte drar igång överhuvudtaget.

Men mer om detta i kommande blogginlägg då det även påverkar hur Zäta kan värva.

***

Rösta på startsidan vilken centertyp Du vill ha in!

2 Responses

 1. VIKarn skriver:

  Om nu inte NHL/AHL drar igång, är det väl många spelare som inte blir kvar i HAS, eller?!
  Ta tex den där långhåriga snubben i Västervik, mins inte vad han heter, han har tidigare vart en bärande spelare i DIF, skulle inte han välja att spela för DIF isf.
  Kommer inte säsongen igång på andra sidan pölen, tror du inte att de flesta NHL/AHL spelarna skulle gå till SHL lag då, för den regel som gäller idag för ”tillfälliga” spelare, upphör väl gälla om säsongen blir inställd för tex AHL.
  Som jag har förstått det, får de knappt betalt i HAS lag.

 2. Bozo skriver:

  Drar inte NHL igång så har ju Backlund lovat att spela för VIK. Dock finns ju risken att NHL kör igång så småningom men att man struntar i AHL. I USA kommer det ju funka så att den som betalar mest får vaccin först. Så NHL-spelarna lär kunna få vaccin innan nyår. Tveksamt att man ger det till AHL-spelare.