VIK tar in Brynäs kommunikationschef i form av målmedvetne hemmasonen Kevin Johansson samtidigt som även Joakim Hillding måste ta Coronapaus

Evige kvalhjälten Marcus Dahlbom intervjuas av Kevin Johansson 13:e april 2018 precis efter att VIK tagit sig tillbaka till Allsvenskan. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Under måndagen blev det klart att VIK ”värvar” Brynäs kommunikationschef, Västeråssonen och VIK:aren Kevin Johansson, som ny ansvarig för privatmarknad och biljettförsäljning.

Det är en ersättningstjänst då Kevin ersätter Bernt ”Bersa” Thorén som i sin tur ersätter den vakanta tjänsten som ungdomsansvarig. Så VIK adderar alltså ingen ny tjänst.

Uppfriskande nog var det inget svammel utan Kevin menade direkt på VIK.se att i princip är det den som har mest pengar som vinner mest. Och därför måste helt enkelt VIK se till att få mest pengar av lagen i Allsvenskan på sikt.

Kevin skickade även en tänkvärd och stenhård passning till alla oss som följer VIK att vi kanske skriver för lite om det ekonomiska och vad som krävs där.

Som ett, kanske taffligt, försök till svar på Kevins passning kommer nedan då en liten personlig reflektion om att sätta en attityd och tydlig målbild:

Har via mitt privata jobb arbetat med Riksidrottsförbundet (RF) och talat lite med Karl-Henrik Robért (cancerläkare och professor i strategisk hållbar utveckling). För har man inte en tydlig strategi målbild blir det svårt att nå någonstans. Karl-Henriks käpphästar är:

  • För att kunna vara strategisk och systematisk, måste man åtminstone veta var
    man vill (A) (se mer i bilden nedan).
  • Man analyserar nuläget och möjligheterna (B) i förhållande till detta man vill (se bilden nedan)

En modell för strategiska mål och vägar att uppnå dem.

  • Först då går det att vara strategisk och systematisk genom att ta fram adekvata idéer (C), och prioritera dem i strategiska steg för steg planer (D).
  • Det viktigaste är dock att plantera ut idén, eller attityden, som sådan!

Och att hårdlansera planen med en bra attityd att VIK måste till SHL var precis det som Kevin gjorde från första stund. Och vägen dit är genom att generera mer pengar till A-laget.

Hoppas Kevin också kan omsätta planerna till verklighet. Men attityden är helt rätt från Dag 1. Det är en viktig start.

Sedan har Kevin garanterat fått en massa verktyg och värdefulla kontakter från åren i Brynäs, så att VIK en vacker dag återvänder dit en av Sveriges största städer hör hemma.

***

Tråkiga nyheter att Joakim Hillding, liksom Isac Skedung, måste ta paus efter att inte må bra efter att ha haft Corona för flera månader sedan. Det visar vilken oberäknelig sjukdom detta är. Våra tankar går till Joakim och Isac som verkligen visat bra attityd i VIK.

Vi utgår också såklart ifrån att alla berörda läkare i HockeySverige är tuffa och ärliga i deras medicinska råd till lagen och spelarna. Och att spelare och ledare lyssnar noga. Hälsan är givetvis viktigare än någonting annat.

***

Så nu saknas alltså två nyckelcentrar på obestämd tid, detta dessutom på att VIK tidigare tappade Rasmus Asplund.

Och naturliga centrar, som passar i VIK:s tuffa överbelastning då centern får stort ansvar att aggressivt hjälpa backarna, växer inte på träd, som Z sa på VIK.se.

***

Ett litet wildcard så länge kan ju möjligen vara att ge unge centern/yttern Hugo Frylén chansen att känna på lite A-lagshockey, förutom redan starke juniorcentern Filiph Åström.

Frylén har storleken att klara Allsvenskan redan nu och 17-åringen har bitvis imponerat riktigt mycket i J20 då undertecknad ”scoutat”, som ni kanske läst här på bloggen.

Pappa Edvin debuterade också i VIK (i Elitserien) som 16-17-åring och den karriären tog ju bra fart efter det…

1 Response

  1. LB skriver:

    Du menar väl vart man vill?