Så mycket kan en spetsvärvning komma att kosta för VIK & scout om Carter Ashton som är ny i Leksand

Zäta på centerjakt. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

VIK är ju inne i intensiv centerjakt med många tapp på den positionen. Talade med en på insidan om marknaden och prisnivåer just nu:

– Under normala år skulle vi nu ha nått den punkten (mitten av december) där spelare får betalt per månad och inte i ett engångsbelopp.

– Jag antar att detta kommer att vara detsamma i år. DEL-lönerna bör vara cirka 30 K € netto under resten av säsongen för en bra spelare, enligt denna källa, som även menar att naturliga centrar inte är så lätta att hitta.

***

30 000 Euro netto motsvarar ca 307 000 netto i svenska kronor och med sociala och andra kostnader (bil, lägenhet mm) blir nog kostnaden uppemot 450 000 kronor vid en snabb beräkning (men bloggens läsare har kanske bättre kalkyler).

Hursomhelst kan man lätt förstå att Zäta behöver lite mer än de 408.027 kronor som är insamlade just nu.

Sjukskrivningar lär väl dock öka utrymmet i budgeten. Detta då Hertzberg, Skedung och Hillding är på borta på längre tid. Samtidigt har det även tagits pengar till Niclas Lundgren ur värvarpotten…

***

På tal om värvningar har Leksand tagit in forwarden Carter Ashton. Så här säger en NHL-meriterad scout om nyförvärvet från KHL:

– Scoutat Ashton några gånger, då har han varit medel. Helt okey händer, okey åkare, men saknar tempoväxling för att dra ifrån bevakning. Går mot mål. Jag är inte så säker på honom…

10 Responses

 1. Malte skriver:

  Kom igen nu – det är det dags att fylla på värvarpotten!
  Det borde inte vara svårt för oss supporters att fylla upp med de 100.000:- som fattas till målet.
  Jag swishar in 500:- igen.

  • VIKarn skriver:

   Bra Malte, jag plussar på med en tusing till.
   Lite som Kevin säger på vik.se, det är upp till oss supportrar och företagen runt klubben, hur god ekonomi föreningen har.

   • VIKKS skriver:

    Kanon Malte och VIKarn! På nått sätt borde man få ut budskapet till fler om stöttning. För det är väl bara här och på Vik.se det påminns om det, eller finns det på några digitala skyltar i stan, shoppingcentra, etc.

    • Malte skriver:

     Toppen VIKKS och VIKarn!
     Jag har inte FB, Instagram mm… så jag vet inte vad som pågår – men förmodligen driver VIK support budskapet via sina kanaler. Så verkar det fungerat t.ex. när Modo drog in över 500.000 på några dagar…

 2. Peter skriver:

  Jag vet inte om VIK kan få anstånd med arbetsgivaravgifter och avdragen skatt upp till ett år med anledning av coronaviruset. Svenska Ishockeyförbundet har ju infört korttidspermitteringar men jag vet inte om det är okej med anstånd. Vilket i och för sig kanske hade varit bra att ta den kostnaden nästa år när vi kanske har ett mer normalt hockeyår.

  • Pelle skriver:

   Spelar ju ingen större roll för VIK eftersom man har ett ganska stort sparat kapital. Närmare fem miljoner om jag minns rätt. Så likviditeten lär inte vara något problem.

  • Gulsvart skriver:

   Inga anstånd / skjuta upp betalningar och dylikt skit. Sådant håller bara klubbar, företag och personer med dålig ekonomi på med och det har inte VIK. Cash is King

  • Peter skriver:

   Tanken var väl att undvika att så mycket som möjlighet just nu går till skatter och avgifter, att slippa ta dessa pengarna från värvarpotten. Och istället lägga pengarna på de tänkta nyförvärvens lön. Ju mer pengar i lön desto bättre hockeylirare, kanske.

   • Gulsvart skriver:

    Inga pengar från värvarpotten kommer att gå till skatter eller andra avgifter till staten. Värvarpottens pengar går till det som sagts från VIK, nämligen till nyförvärv

 3. Pelle skriver:

  Om man behöver två centrar så måste nog den ena bli en billig lösning. Cody Bradley dök upp på EP. Han borde väl vara billig. Spelade 22 matcher i AIK förra året. Zäta vill ju helst värva spelare han sett. Ingen målspruta, även om jag minns att han skapade rätt mycket chanser ändå. Gjorde ändå 4 mål i ett jumbolag. Ca ett var femte match.
  Mest notabelt: bara -3 i ett bottenlag. Rutinerade backen Johan Larsson (som också är utan kontrakt) hade -25 som jämförelse i samma lag, dock på 48 matcher.