Ifrånsprungna av Malmö & Karlskrona, målvaktstankar & ”I would really do my research, especially on his off-ice behaviour”

Hampus Larsson har fina siffror i egen zon. FOTO RUNE ÅHLÉN

 

Johan Thalberg gjorde på VLT.se en bra utläggning om hur mentalt jobbigt det är att Malmö, Karlskrona och Co. har sprungit ifrån VIK så.

För att vara ännu mer bitter så hade VIK med stor sannolikhet spelat i SHL nu om man hade haft Henrik Lundbergs målvaktsspel under senare år. Många har säkert tyckt att jag tjatat och varit väl kritisk mot VIK:s målvakter. Men faktum är att under senare år har VIK:s målvakter mer eller mindre bjudit motståndarna på ett suspekt mål, en ”softie”, varken mer eller mindre, nästan varje match.

Skönt att det är slut med det. Här finns något riktigt bra att bygga på då lagets viktigaste spelare, målvakten, är så här bra. Problemet är bara att om Lundberg fortsätter så här blir det Frölunda eller något annat SHL-lag nästa år och VIK är tillbaka på ruta ett gällande målvaktssidan.

Ännu ett skäl till att #byggaVIK redan i år och försöka göra något bra så länge man har en så bra målvakt. Med en supermålvakt kan faktiskt mirakel ske.

***

Andreas Appelgren sa några intressanta saker senast då VLT intervjuade. Bland annat att laget egentligen inte har någon riktigt bra och tuff defensiv back, vilket nog kan ses som en indirekt kritik mot Hampus Larsson, Johan Jonsson & Co. i VIK-försvaret.

Men det är inte lätt att hitta rätt på marknaden. Undertecknad hörde om en, på pappret, mycket intressant och storväxt AHL-back med NHL-meriter som tittar på Europa.

Frågade en scout om vederbörande och fick svaret: ”I would really do my research on ”Mr X”, especially his off-ice behaviour, if I were interested…”. 

Ungefär: ”Denna spelare har mycket tveksam karaktär”. Inte lätt att värva både bra hockeyspelare OCH människor…