Inför Almtuna-VIK Hockey: Välkommen hit, välkommen hem (?)

Det är bara omgång två i hockeyallsvenskan men för VIK Hockey är det ändå lite av en måstematch.  Motståndarna för omgången, Almtuna IS har inte bara vunnit de två försäsongsmatcherna mot VIK, utan är också ett lag som på förhand är tippade i tabellens undre halva.

Jonte Berg håller Almtunaförsvaret sysselsatt.

Motståndarna: Almtuna IS

Uppsalalaget Almtuna har efter en ganska skakig fjolårssäsong hämtat andan under försäsongen och gjort bra resultat mot bra motstånd. Brynäs (!) Västerås, Södertälje och Karlskoga har besegrats. Försäsong är alltid försäsong vilket såklart måste beaktas, ändå kan inte uppsalabornas insats förringas.

I truppen har några namn tillkommit och några försvunnit som brukligt är. Vem som kommer att saknas mest är svårt att säga.  Men Niklas Anger, Jonas Westerling och Robert Kimby som alla slutade i topp på lagets interna poängliga, har alla fått nya klubbadresser.  Joel Lassinantti (Luleå) , Emil Sandin (Sundsvall) och Viktor Rollin-Carlsson (Tingsryd) är de mest tongivande spelarna som plockats in utifrån för att förstärka den redan sammansvetsade truppen. Framförallt Lassinantti har fått mycket uppmärksamhet redan och kommer säkert ge Alexander Hamberg en riktig fight om förstaplatsen i buren.

VIK Fan Central har försökt att nå supporterklubben Red Lions för en intervju, dock utan att lyckats.

Vem bjuder på läckerheter i morgon? William Karlsson showade förra säsongen.

VIK Hockey

En femetta i första matchen mot Tingsryd känns som en drömstart trots att resultatet inte speglade verkligheten alls.  Att VIK vann kan man tacka gudarna och Lasse Johansson för. Johansson gjorde nog fler svettiga räddningar mot Tingsryd i onsdags än vad han gjorde under hela fjolårssäsongen.  Kul med en bra start för honom. Vikten av en säker målvakt går nog inte att beskriva med ord.

Laget i laget då?  Marcus ”Messy” Jonsson meddelade via Twitter att han befann sig på akuten i torsdags. Eftersom han spanade på sjuksköterskorna verkade det inte vara något större fel på honom, men halvtimmen senare kom det fram att ”Messy” blir borta några veckor med en trasigt finger. Illa.  I övrigt har inga andra skador rapporterats.

Västeråsarna är med största sannolikhet sugna på en revansch efter försäsongsdebaclet mot just Almtuna samtidigt som  karlarna från Uppsala vill visa sig från sin bästa sida för hemmapubliken.

Matchtips: 3-5

snap_isAutoPosted:
1
snapBG:
s:2:"N;";
snapFB:
s:2:"N;";
snapGP:
s:2:"N;";
snapLI:
s:2:"N;";
snapPN:
s:2:"N;";
snapTR:
s:2:"N;";
snapTW:
s:2:"N;";
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:78:"https://vikfancentral.se/wp-content/uploads/2012/04/07102011-namnlöst221.jpg";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}
xyz_smap:
1

Tweets

kent johansson - Avatarkentjohansson5kent johansson

@VIKFanCentral @GurkOlle Fick inte Mora en enda utvisning eller vadå?

SvaraRetweetFavorit
Stefan Holmgren - AvatarStiffen80Stefan Holmgren

@VIKFanCentral @firingclose Vanligtvis brukar första 10-12 min av pausen vara till för spelarna. Tejpa om någon klu… https://t.co/x4mcpiPBZx

SvaraRetweetFavorit
Örnie 🦅 - AvatarOrnie1939Örnie 🦅

@VIKFanCentral Med tanke på Wessners negativa utveckling, hur toppstyrda är domarna egentligen? Jag tycker att han… https://t.co/x67tEW1wke

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto