Åter ny seger för Västerås mot Almtuna tack vare effektivitet och Lasse Johanssons bravader

Victor Backman låg bakom VIK:s båda mål i 2-1-segern mot Almtuna.

På lördagseftermiddagen tog VIK tre nya poäng. Dock utan att imponera spelmässigt. VIK vann matchen mot Almtuna med 2-1 i Gränby men förlorade skotten med 27-9 (!). Undertecknad kommer inte ihåg om VIK någonsin skjutit mindre än tio skott på en match (Bosse Wallin har säkert svaret).

Centralens utsände Danne Matstoms rapporterade dock att VIK spelade bättre än vad skotten säger. Defensiven var betydligt bättre än mot Tingsryd senast och VIK spelade runt pucken mycket i anfallszon utan att skjuta. 0-1 kom efter Kenneth Bergquist sopade in en retur i första perioden.

I andra spelade Almtuna mer fysiskt och hade mer puck. 1-1 kom sedan VIK tappade markeringen i egen zon. I sista perioden kunde hårdskjutande Robin Nilsson sätta matchavgörande 1-2.

Victor Backman noterades för två assist och har nu tre poäng på två matcher.

– Jag tycker vi spelar bra i första och tredje perioden, säger Victor till Centralen. Tredjeperioden är vår bästa. Vi spelade med tålamod och bra disciplin.

– I andra tycker jag vi stirrade puck lite mycket och yrade runt. Men jag tycker de är starkt att vi ordnar upp det i sista och kommer tillbaka bra.

Hur var Lasse i målet, han har nu 96,8 i räddningsprocent efter två matcher…

– Lasse är grym. Han gör en bra match återigen. Känns skönt för oss utespelare att ha honom bakom oss, menar Victor.

Hur känns det för egen del efter tre poäng på två matcher?

– För egen del försöker jag göra allt för laget. Nu har vi två segrar och kan spinna vidare på de!

– Jag älskar detta LAGET, säger Victor avslutningsvis och betonar återigen laget och vilken fin grupp och sammanhållning VIK har denna säsong.

***

Mitt i segeryran måste vi försöka analysera lite. Man brukar säga att bra lag vinner även när man spelar mindre bra. Om det stämmer har VIK ett mycket bra lag denna säsong. Men samtidigt känns det inte troligt att VIK kan fortsätta hamna i egen zon så mycket fortsättningvis.

Mot bättre lag med bättre skyttar som kan placera in skotten har man inte råd att förlora skotten med motsvarande 37-63 som man nu gjort kombinerat mot de tippade bottenlagen Tingsryd och Almtuna…

***

Västerås tre stjärnor mot Almtuna enligt Danne Matstoms:

1. Lasse Johansson

2. Kenneth Bergquist

3. Mikael Frycklund

1 svar

  1. Micke skriver:

    Hockey allsvenskan är het..

    5 minus till några i VIK klacken..det tillhör inte ishockey att kasta rökgranater.

    VIK:s styrka eller inte att vinna och med ynka nio skott under en hel match. Troja – DIF, 13-33 i skott statestik och nu väntas troja, sen kommer det en rad tuffa matcher mot fjolsäsongens topp 7 – 8 lag.