Svår balansgång om VIK tvingas välja mellan att chansa på en lång lockout eller mer långsiktighet

Fint TIFO av den fantastiska VIK-klacken som stod för bra tryck hela matchen mot Tingsryd.

Det verkar som VIK nu främst fokuserar på att hämta hit NHL-spelare. Om det innebär att man inte har råd att  värva typ en ledig toppcenter som Rastislav Pavlikovsky och en ledig offensiv toppback som Mario Scalzo som garanterade helårslösningar bör nog man tänka om. Vad är sannolikheten att hela NHL-säsongen ställs in? Kanske 50/50 att VIK står med byxorna nere om NHL drar igång igen som 1994-95.

Men samtidigt om hela NHL-säsongen ställs in kommer det framstå som ett genidrag att jaga Backlund & Berglund. Dock är det ett hazardspel som kanske ger osäkerhet i truppen, vilket också ska räknas in i ekvationen.

Det är principiellt rätt att allsvenskan ändrade det horribla Sovjetbeslutet att stänga ute proffsen till att varje klubb får bestämma själv. Just här är VIK nu i det valet med sina ytterst begränsade (?) resurser. Man har ju redan tappat värdefull tid att spela in Lundbohm i truppen samt att den nya centern och nye backen nu tvingas hoppa in mitt i seriespel. Ingen optimal uppladdning i en serie där de små marginalerna blir avgörande.

I ärlighetens namn var det mer eller mindre ett budgetlag som vann efter mycket möda och stort besvär mot bottentippade Tingsryd igår. Hopp om bättring finns när Per Helmersson och en förhoppningsvis vässad Dave Lundbohm återkommer. Men troligtvis kommer det behövas några fler mer puckkontrollerande spelare om det ska bli topp-7.

På lördag väntar ett starkt Almtuna som stod upp mycket bra mot rutinerade Djurgården (DIF vann knappt 3-2) i afton. Om VIK ska slå detta hårt kämpande och ganska skridskostarka Almtuna i Gränby måste man upp rejält jämfört med Tingsrydsmatchen. Frågan är om man är kapabla till det i dagsläget?

2 svar

  1. Pelle skriver:

    VIK spelade ju ganska få träningsmatcher jämfört med andra lag, så jag tror (optimist som jag är) att vi skall ha lite tålamod med laget i början. Spelet kommer.
    Drömscenariot är förstås att kunna spela Berglund som förstacenter hela säsongen. Då kan VIK gå hela vägen. Så jävla bra är han. Kan han dominera i VM, så tokdominerar han i allsvenskan. Men visst en back vore bra också. Kan inte Lidas åtminstone spela kvalserien?

  2. Ludde skriver:

    Det känns mycket dystert ut just nu :/