Inför att transferfönstret stänger: Vad kan NJ ha i kikaren? Kanske mer storlek, tuffhet och skicklighet i ett?

En tuff och orädd men samtidigt ganska skicklig spelartyp som Greg Jacina är vad som VIK skulle kunna krydda truppen med.

Det är intressant att spekulera i hur Niklas Johansson tänker kring att förstärka laget inför att transferfönstret stänger 31 januari, eller var det senare? Viss förvirring råder.

Utmärkte skribenten Jonas Gustavsson tyckte att: ”Dock så är backsidan tunn eftersom stjärnvärvningen Alexandre Rouleau aldrig dök upp och eftersom Per Helmersson har skadeproblem. Just nu har man sex dugliga backar inklusive Växjö-lånet Tim Heed, men går någon sönder så är det tunt.”, menade Jonas på Hockeyallsvenskan.se, en väl utvecklad site som jag kan rekommendera.

Därmed tyckte Jonas att VIK har behov av att värva ytterligare en stabil back – jag håller för en gångs skull inte med Jonas. Helmersson är på väg tillbaka enligt rapporter, plus att man har Robin Nilsson och Fredrik Winge att plocka in som godkända allsvenska breddbackar, eller rent utav Ricard Blidstrand. Sedan kan alltid Marcus Söderkvist spela back.

***

Om VIK nu ska värva överhuvudtaget – NJ har flaggat för att det finns lite pengar kvar för det – så tycker jag att man ska göra allt för att plocka in en riktigt storväxt powerforward (ja, undertecknad vet att detta är tjatigt) som även håller när det blir tight och tufft på isen. Vi har i två förkvalserier fått se VIK:s finessforwards få enorma problem när domarna tillåtit allt mer interference och när lagen tuffar till sig.

Fagervall erkände lite för mig att han höll med en aning om att Patrik Berglund är ensam riktigt skicklig powerforward idag. Vi vet hur det kommer se ut sen, risken är stor att många VIK-forwards i dagens trupp kommer få det svårt i ett allt mer fysiskt spel – ingen nämnd, ingen glömd.

Värva gärna någon Greg Jacina-typ med kanske lite mer offensiv (annars har Greg faktiskt nästan öst in poäng i Danmark och Italien). Vågar vi hoppas på att Greg kanske kan få en pling av Niklas inför nästa år? Då skulle VIK garanterat bli ett jobbigare lag för motståndarna.

Om jag känner Fagervall rätt kommer han vilja ha ett större och lite tuffare lag nästa år, med fler tuffa och skickliga spelare. Fagervall gillade ju både Mikael Frycklund och Kevin Weiskog så skarpt att de fick treårskontrakt, säkert med Fagervalls goda vitsord till NJ.

Dessa två har intressant storlek och tuffhet och Frycklund har ju redan visat skicklighet bitvis. Spännande att se om Weiskog kan utveckla skridskoåkningen – sedan har VIK en färdig tvättäkta powerforward. Det skulle vara riktigt roligt och göra VIK till ett mer komplett lag.