Inför Oskarshamn-VIK Hockey: Hockeyvardag igen

Julfirandet börjar avta för de flesta för denna gången och äntligen kan vi släppa tankar på klappar, tjocka-släkten och mat i massor.  Istället blir det lite hockeyvardag igen i och med att VIK Hockey gästar IK Oskarshamn.

Motståndaren: IK Oskarshamn

Värt att lägga på minnet:

  • Oskarshamn ligger för tillfället på en 9:e plats i Hockeyallsvenskan och har bara 2 poäng upp till Mora som för tillfället ”äger” sistaplatsen till förkvalserien.
  • Poängligaledaren Evan McGrath kan aldrig räknas bort utan behöver ständigt uppvaktning. Nog svider det att VIK släppte honom!
  • Victor Löfstedt heter en an IKO´s stora överraskning i år. Löfstedt som spelade hockey i div. 3 med Lund Giants för bara några år sen, snittar nästan en poäng per match. Löfstedt är en spelare som kan bli väldigt viktig för IOK fram på vårkanten.
  • Laget rapporteras fritt från skador.
  • Coachen Fredrik Söderström säger såhär inför matchen till www.ikoskarshamn.com

– Nu tar vi emot ett starkt Västerås, där vi måste ha såväl rätt attityd som ett väl fungerande spel. Det är viktigt att vi vågar ta för oss i alla delar av spelet, med en tuff och smart defensiv, samtidigt som vi hittar tillbaka till en kraftfull och forcerande offensiv. Vi vet vår egen kapacitet och jag tvivlar inte det minsta på grabbarnas förmåga. Vi hoppas och tror på mycket publik, vad kan passa bättre efter allt julfirande än hockey på hög nivå. Bra tryck i Arena Oskarshamn ger oss ytterligare energi i kampen om viktiga poäng.

VIK Hockey

VIK har firat jul på kvalserieplats vilket känns bra, även om det kanske inte har någon större betydelse i det långa loppet.

  • Lasse Johansson leder för tillfället allsvenskans målvaktsliga. Johansson har en räddningsprocent på  93.37% vilket en hel del om Lasses kapacitet. Dessvärre har det gett eko i Elitserien…
  • 1 inspelad poäng på de senaste två matcherna känns inte bra, även om det inte alls är panik på något sätt. Vi är ju inte i samma sits som Örebro direkt.
  • En match till innan nyårsledigt. Djurgården hemma den 28/12. Smällare är INTE ok inne i hallen… fråga de som var med till Almtunamatchen i september.
  • Kenneth Bergquist, Per Helmersson , Fredrik Johansson är fortfarande skadade och rehabtränar för att kunna ansluta till laget så snart som möjligt. David Lundbohm är fortsatt utanför truppen.

Matchtips: 2-5

snap_isAutoPosted:
1
snapEdIT:
1
snapFB:
s:96:"a:1:{i:0;a:2:{s:8:"PostType";s:1:"A";s:10:"SNAPformat";s:31:"%SITENAME% %TITLE% %URL% %IMG%";}}";
snapLI:
s:47:"a:1:{i:0;a:1:{s:10:"SNAPformat";s:6:" ";}}";
snapTW:
s:97:"a:1:{i:0;a:1:{s:10:"SNAPformat";s:55:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #hockeyallsvenskan";}}";
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:69:"https://vikfancentral.se/wp-content/uploads/2012/04/vik-oskarshamn.jpg";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}
xyz_smap:
1

1 Kommentar

Tweets

Robert B - AvatarrobbieblindRobert B

@VIKFanCentral Vilket jävla lag vi hade!

SvaraRetweetFavorit
Kalle - AvatarbinarypapaKalle

@VIKFanCentral @Ornie1939 Exakt, mina hundralappar jag slänger in på ditt konto förväntas ju ge god avkastning! 🙂 T… https://t.co/mtGtUSNAZy

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

@binarypapa @Ornie1939 Sen när några ju satt in en slant vågar jag inte sluta i brådrasket, vill inte bli stämd för… https://t.co/BbsaNGjKMA

SvaraRetweetFavorit
Kalle - AvatarbinarypapaKalle

@Ornie1939 @VIKFanCentral Aha, det är pga den där stadiga inkomsten Micke kände att han kunde "rage-quitta" häromda… https://t.co/46B5lPRdTL

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto