Inför Karlskoga med koll i poängligorna där BIK dominerar till skillnad från VIK & scout om Brandon Burlon som är ny i Västervik

Jerome Leduc skulle kanske må bättre av att byta PP-enhet? FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

På fredagskvällen väntar Karlskoga i Nobelhallen. BIK är lika spelglada och bekymmerslösa som vanligt och har stormat mot toppen av tabellen efter att ha öst in 43 mål på bara tio matcher.

BIK har, till skillnad från VIK, haft en otrolig utdelning på sina topp-6-forwards så här långt. En titt i poängligan säger allt:

BIK har alltså fem av sina topp-6-forwards topp-12 i Allsvenskans poängliga! Lägg till att Nikola Pasic också har gjort åtta poäng så förstår vi vilken utdelning BIK haft.

Bästa VIK-forward är Fredrik Johansson på 23:e plats med 3+5. Jerome Leduc leder dock backarnas poängliga med 2+7 efter tio matcher och där fyndade verkligen Zäta. Men även här ligger BIK sanslöst bra med:

BIK har alltså sina topp-4-backar alla med topp-14 i backarnas poängliga! Inte konstigt att värmlänningarna varit svåra att tas med. Frågan är om inte BIK formtoppat sig för tidigt. Är det sannolikt att de håller i denna produktion?

BIK:s utdelning på sina ledande offensiva spelare står i skarp kontrast till VIK:s inledande problem att få igång de tänkta topproducenterna. Att VIK ändå ”bara” är sex poäng efter BIK säger något om hur VIK levt på tredje- och fjärdekedjan och på Leduc.

***

VIK har varit lyckosamma i Karlskoga under Thomas Paananen. Tre raka segrar om vi räknar med senaste träningsmatchen där i augusti:

***

VIK behöver sannolikt en ny offensiv topp-4-back över tid, vilken poängligan ovan också indikerar. Västervik slog dock till direkt på backen Brandon Burlon, 29, som gjorde bra med poäng i norska ligan och som tidigare gjort fina AHL-säsonger:

– Alla jag talat med gillar honom, men ingen ville dock skriva kontrakt med honom, säger en NHL-meriterad scout till bloggen. Spelar ganska hårt och tufft, stängdes av två gånger förra säsongen i Norge.

– Burlon är en defensiv back som kämpar hårt, kan spela i PP i sämre ligor, men är inte ett vapen där. Vissa ”hjärnsläpp” ibland. Bra kille utanför isen. Bör vara okey, men inte enastående i Allsvenskan.

3 svar

 1. gns skriver:

  Tabellen börjar så sakteligen sätta sig redan nu. Viktiga poäng på spel ikvälll om VIK ska vara med slåss i tabelltoppen. Det såg lätt ut senast mot nykomlingarna men hur blir det ikväll? Dags att börja visa lite jämnare spel och lira utan burskydd mot de bättre lagen. Tror på vinst, 2-4!!

  • Peter skriver:

   det som är säkert att tabellen kommer ser annorlunda ut i slutet av säsongen. viktiga poäng tas dock även i början av säsongen. VIK kan, det har vi sett. Jag räkna med att de kör på än hårdare mot BIk än mot Kristiansstad. Mot BIK finns dock ingen chance att sluta spela som under 2:a mot KIK om man vill vinna matchen.
   Hoppas att en del släpper nu. PP är fortfrande ett problem men jag vill minnas att det tog tid ifjol också att få till det.

   • gns skriver:

    Det är inte skrivet i sten att topp tre som det ser ut just nu rasar ihop som ett korthus senare. Glöm inte bort att björklöven redan nu har förstärkt. Det skulle vara timrå dår’å, men dem har tre matchers försprång redan nu. Ska VIK vara med i matchen om topp två så är’e vinst som gäller ikväll, inget annat! Vi vet redan innan hur lagets spelsystemen matchar varandra..