Inför Karlskoga – välbalanserad backsida i teorin men nya roller framåt

Enligt Kevin Johansson på VLT.se är VIK:s troliga laguppställning mot Karlskoga följande. VIK gästar Karlskoga på onsdagskvällen. (foto: Rune Åhlén)

Backar:

Alex Lindelöf – Johan Jonsson

Jimmie Jansson – Hampus Larsson

Albin Lindgren – Douglas Alenbring
August Nilsson  Saknas: Anton Mylläri

Kommentar: Välbalanserat, en offensiv och en defensiv back i varje par. Inte som när Johan Tornberg envisades och körde Emil Axelsson och Johan Berggren tillsammans och uppspelen satt i knävecken…

Forwards:

Eric Berkerud – Fredrik Johansson – Markus Persson

Jonte Berg – Mikael Frycklund – Lukas Zetterberg

Stefan Gråhns – Niklas Lihagen – Linus Svedlund

Jesper Andersson – Eddie Davidsson – Adam Lidström

Saknas: Christopher Fish

Kommentar: Väntat? Not so much, i alla fall på pappret i mina ögon. Jag hade bytt plats på Gråhns och Davidsson, Gråhns är en center i mina ögon, och Davidsson är bra högt upp i banan bland annat i Gretzky-position bakom mål.

Sedan hade jag givit Jesper Andersson chansen bredvid Frycklund och ”Z”, och låtit Berg ta sin naturliga roll. Men säkert har tränarna något i åtanke som de vill testa. Kanske läge att Berg (påhejad av tuffe Olsson) äntligen taggar till och ”bestämmer” sig för att använda sin fina fysik och enorma snabbhet offensivt?

Superintressant och vågat av Olsson & Zabel att ge fysiskt starke och redan åkstarke 18-åringen Eric Berkerud chansen bredvid två allsvenska toppspelare. Om Berkerud kan matcha sin fina fysik/fart med spelsinne och teknik blir han en attraktion i vinter.