Appelgren & Lövenkännare om värvningen av Björklövens Rasmus Edström

Inför kvällens match borta mot Karlskoga presenterade VIK.se backen Rasmus Edström. 24-åringen gjorde två matcher som lån i VIK 2012/13 (med +4) och jag minns att han då gjorde det bra.

– En skridskoskicklig back som är utbildad i Skellefteås akademi och faktiskt varit med på deras resa till SM guld, säger Andreas Appelgren till bloggen. Han är en back som fortfarande är relativt ung.

– Han har i Björklöven varit en stabil defensiv back men han har skickligheten att utvecklas till en bra tvåvägsback. Vi tror han är redo att med hjälp av våra tränare ta nästa steg i sin utveckling här.

– Rasmus har hela tiden funnits med på vår lista av backar vi är intresserade av men vi trodde inte att vi skulle kunna landa detta. Nu dök ett läge upp och vi är glada att han väljer att komma till oss.

– Det blev en backplats ledig när Rubins åkte över till andra sidan och det frigjorde även några kronor som gjorde det här möjligt. Vår förhoppning är fortfarande att vi ska få ekonomiska möjligheter att addera ytterligare en back till truppen. Önskemålet om en rutinerad stabil allsvensk back finns kvar, säger Äpplet avslutningsvis.

***

Tillbakablick:

– Edström var riktigt bra förra säsongen i Skellefteå (2011-12) och hade länge överraskande en plats i första PP:et. Men sedan bröt han nyckelbenet i februari och har haft det tungt sedan dess, sa Nils Petter-Dufva till mig senast Edström togs till VIK 2012-13.

***

Det verkar dock ha gått lite stå i utvecklingen för backen, som även beskrivs som en defensiv back av Patrik Zetterberg på VIK.se, men som en offensiv back från Björklövenhåll:

– Sågs som en supertalang när han kom fram i SAIK. ”Dumpades” och hamnade i Löven. Jag trodde stenhårt på honom men lyfte aldrig här, sägen en Lövenexpert till bloggen.

– Känslan är att han har ett dåligt självförtroende och fungerade inte alls med Mats Waltin. Återhämtade sig aldrig under förra säsongen och drogs dessutom med småskavanker/sjukdom som gjorde att han halkade efter i träning.

– En riktigt spelskicklig back i grunden men utan självförtroendet med puck går det inte bra. Ganska klen defensivt och förra säsongen var skridskoåkningen klart förbättringsbar.

–  Behöver en defensiv klippa bredvid sig samt en rejäl skadefri försäsong så kanske. Kryddat med förtroende och silkesvantar…

***

En annan Lövenkännare betonar också att Edström är en offensiv back i grunden:

– Är i grund och botten en offensiv back, men hans självförtroende ställer till det . Ett misstag och han tappar. Håller inte alls med VIK att han är defensiv.

– Att han kommer bidra med rutin? Ja, på pappret, men ingen back som tar tag i matcher och som laget kan luta sig emot. Trodde stenhårt på att en ny vända i ettan där han kanske kunde byggt upp självförtroendet.

– När han kom till Löven beskrevs han som en spelare med samma talang som Adam Larsson, men tog aldrig klivet hos oss.

***

– Bra och ambitiös kille. Han var anonym och stod och stampade på samma nivå. Hade väl inget vidare självförtroende, säger en tredje Lövenröst.

2 svar

  1. Sargstuds skriver:

    Förvånad att VIK gör denna värvning. När han var utlånad till Löven första året så var han bland de bästa backarna i laget. Jag var helt klart nöjd när vi värvade honom året därpå. Efter det har mab knappt känns igen honom. Osäker med puck, dumpar och tar ofta märkliga beslut. Besitter ett fint skott men skjuter sällan. Kan bero på självförtroendet. Det jag slet mitt hår över mest den gångna säsongen var hans uteblivna fysik. Uppfattas som klen och liten i defensiven. Måste våga ta plats. Lite mer som Lukas Ekestål-jonsson som jag tror på denna säsong för Löven.

    Men men, man Rasmussen hitta ett flow så vet man aldrig. Men som vi väntade på att Rasmussen skulle blomma ut..

  2. Fakespear skriver:

    Håller med de olika lövenrösterna