Förlust men några små ljusglimtar i Karlskoga mot BIK med vass norrman

Mikael Frycklund var tillbaka från äventyret i norr med en fin assist till Markus Perssons första mål i den gulsvarta tröjan. FOTO RUNE ÅHLÉN

På onsdagskvällen föll VIK med 6-3 i Karlskoga i den första träningsmatchen. Henrik Lundberg fick därmed inte någon minnesvärd debut i Gulsvart, men Lerumssonen hade ingen vidare hjälp av försvaret i afton.

I första hade VIK ganska rörligt och småtrevligt passningspel. Målskyttet inleddes efter att Markus Persson sniprade in Mikael Frycklunds delikata pass i en spelvändning.

VIK tappade spelet en bit in i andra och det var BIK för hela slanten nästan. VIK hade sedan problem att freda sin kasse och BIK fick många mål från avslut nästan i knät på Lundberg.

Albin Lindgren var olycklig på tre mål bakåt, men tryoutaren har ett bra förstapass och låt bakom ett mål med hårt skott i sargen som studsade ut till Davidsson som nätade. Dock tror jag Lindgren måste visa mer framöver.

I Karlskoga kan vi slå fast redan nu att norrmanen Tomas V. Olsen kommer bli mycket vass i vinter.

Noterbart övrigt:

  • Fredrik Johansson och Markus Persson (kraftfull, teknisk) verkade trivas med varandra, Eric Berkerud slet och åkte mycket skridskor i den kedjan.
  • Mycket fin rörelse till att sätta sig i läget och backhand i krysset av Jesper Andersson, där visade den snabbe ynglingen lovande offensiv klass.
  • Jimmie Jansson blir garanterat kvar. Lugn och bekväm med pucken, skottvillig och kunde även slå snabba pass när det behövdes. (Dock en indianare.)
  • Svedlund, Lihagen, Gråhns skapade en del, men alldeles för dåligt skytte.
  • Frycklund började bra och ser klart vassare ut än senast, men tröttnade kanske lite som alla andra, fin assist till Persson.
  • Zetterberg verkar ha vässat fötterna lite och har fina händer, men syntes inte mycket i matchen, förutom då han åkte på en dagsedel av Wessner.
  • Douglas Alenbring smällde rejält på BIK:arna så de föll längs sargerna, var också vårdad i passningspelet. En topp-6-back känns det som, så viktig som en av få tuffingar.