Inför Karlskrona- Västerås: ”Känslan i laget är riktigt bra och vi följer rutinerna som vanligt”

Ska VIK och Matt Fornataro behöva be till högre makter för att komma till kvalserien? FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Under lördagseftermiddagen kommer pulsen vara hög och munnen vara torr av nervositet hos alla VIK-fans. Då har VIK chans nummer två att ta den så åtråvärda direktplatsen till kvalserien i Telenor Arena i Karlskrona, även kallat ”Telefonkiosken”.

Vi får hoppas att VIK-spelarna är kyligare än undertecknad och säkerligen många fans. Centralen fick byta några ord med Mikael Frycklund och fantommålvakten Lasse Johansson.

– Känslan är i laget är riktigt bra, alla är på gott humör. Vi har tränat och sen åkt ner med buss under fredagen, säger allt vassare Mikael Frycklund till Centralen.

Vad har Fagervall sagt till er?

– Fagervall har inte sagt något speciellt. Vi följer rutinerna som vanligt bara, säger Micke. Jag tror nyckeln blir att vi går ut och spelar vårat spel och tar kommandot i matchen från start.

Mark Santorelli beskrivs som en komplett forward av kedjekamraten Mikael Frycklund. På bilden när Santorelli gjorde debut just mot Karlskrona. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Intressant kedja du spelar i, hur skulle du beskriva Mark Santorelli och Sam Marklund som kedjekamrater?

– Vi har hittat en ganska bra kemi vi tre och jag tycker att både Sam och Mark kan göra allt som krävs där ute. De jobbar hårt, kan göra mål och även sätta upp. Sen är de två riktigt schyssta killar också så det är lätt att snacka med dem.

Även Lasse Johansson vittnar om en bra känsla i laget.

– Det är ett väldigt bra ”go” i laget och det känns som alla ser fram emot morgondagens match, säger Lasse som har otroliga 93,72 i räddningsprocent, 1,88 insläppta/match och har hållit nio nollor.

– Vi kom till Karlskrona ikväll (fredag) och bor på hotell här. Imorgon blir det att ladda på eget sätt. De flesta käkar frukost och sen tar man en promenad innan lunch för att sedan åka till hallen för match.

Hur känns det för egen del?

– Det känns bra, är riktigt sugen på revansch efter två lite sämre insatser, säger Lasse som uppenbarligen har enorma krav på sig själv…

Marcus Jonsson är tillbaka efter att ha missat tre matcher med halsfluss. Det ger laget mer alternativ på forwardssidan och välbehövlig energi om det skulle behövas röras om i grytan.

Läget i Karlskrona

– Det har varit lite speciellt för oss på slutet, säger Karlskronaforwarden Kristoffer Söder till KHK.se angående att laget varit avsågade så länge.

– Samtidigt så har vi mött lag som har haft mycket att spela för och det har gjort det lättare för oss att verkligen kriga i varje match, fortsätter Kristoffer.

– Vi har ju vetat ett tag att en kvalserie väntar på oss och är vi inte 100 % förberedda så kommer vi att få problem. Varje match har varit ett tillfälle att bli bättre och mot bra motstånd. Vi har tränat på ganska hårt, även på de taktiska delarna, säger Kristoffer avslutningsvis till KHK.se.

Karlskrona är oerhört mycket starkare hemma än borta. På bortaplan blev det bara två (!) segrar på 26 matcher och 37-107 i målskillnad. Hemma i Blekinge har det gått mycket bättre med 31 poäng och 68-75 i målskillnad. Det är alltså bortaspelet som främst fällt Karlskrona denna säsong.

Janne Karlssons mannar pressade Leksand och Södertälje till straffar för en tid sedan och besegrade nyligen erkänt offensivstarka Oskarshamn hemma med 6-4. Det kommer alltså krävas att VIK gör en mycket stabil bortamatch för en seger.

Det var mycket tight senast trots att VIK hade NHL-proffsen och Gulsvart vann med 1-0 efter en pärla av Patrik Berglund.

Det kommer krävas nya gulsvarta pärlor under lördagseftermiddagen för att det ska bli en festlig och glamorös lördagskväll…