Inför kraftmätningen mot ett Västervik som gör en importsatsning a´la NJ: ”Emil Alba från Modo ett fynd & Kevin Schulze sticker ut bland importerna”

FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

På onsdagskvällen blir det en spännande kraftmätning i Västervik. Hemmalaget tippas av många som ett lag för de nedre regionerna med väldigt många spelartapp. Detta plus en kanske något oviss satsning på sex importspelare från Nordamerika.

I Västerås blir det spännande att se vilken som får stå i mål. Samuel Ersson har inlett bra men VIK-ledningen har försökt matcha igång fjolårshjälten Marcus Dahlbom, som efter en lite tveksam start var godkänd mot Björklöven senast.

En balansgång för Paananen och Ivarsson där på målvaktssidan. En tanke kan vara att kanske låta Ersson stå tills han eventuellt gör en mindre bra match. För pressen blir ju kanske ännu större på Dahlbom om han bara ska stå för sakens skull?

Annars är den fortsatt stora frågan i VIK hur man ska få igång målskyttet och kunna hinna med att göra bra saker i högt tempo även sista tredjedelen. Två meriterade spelare som fortfarande är mållösa är backen Alex Younan (också mindre vacker -5) och Mattias Beck (-2), dessa två behöver upp närmare sin förmodade högstanivå snarast.

Några playmakers behöver stiga fram som kan ge skottstarka spelare som Lukas Zetterberg, Marcus Bergman, Sebastian Benker och även Beck fler lägen. Även en sådan som Kalle Östman kan ju förvalta om lägen bjuds.

Konkurrensen på backsidan har skärpts sedan Acke Ringström blivit allt mer varm i kläderna och var bäste back mot Björklöven senast. Nu finns det sju backar som alla vill ha mycket istid. Jesper Appel är fortsatt åttondeback och frågan är om det inte behövs ett kortare lån snart för att få lite istid?

***

FOTO: RUNE ÅHLÉN

Västervik har alltså gjort en hårdsatsning på importer. Något som får oss i Västerås att minnas förre sportchefen Niklas Johanssons många glada värvardagar.

Västerviksupportern Magnus Johansson (@Magnus474 på Twitter) var vänlig nog att berätta om läget i laget:

– Tycker väl ändå att spelet hittills har varit riktigt bra i de flesta matcherna. Det är målskyttet som varit det stora dilemmat då vi vunnit skotten i de flesta matcherna, menar Magnus.

– Ganska svajigt i special teams. Men jag tror att både PP och BP är på väg uppåt.

– Avdelning heta spelare: Man måste ju ändå ta Emil Alba (forward född 1997 från Modo). Där har vi nog fyndat bra. Alba spelar med Kellen Jones och Trevor Mingoia.

– Alba har bäst skott i laget så det förvånar inte att han gjort fyra mål. Tycker han har bra spelsinne och kör som en tok både framåt och bakåt. Han sticker verkligen ut i laget. Känns som han har att riktigt bra självförtroende för tillfället. En vass straffskytt också.

– Den som sticker ut bland importerna är ju backen Kevin Schulze, han är riktigt vass emellanåt plus att han har en hög lägstanivå. Trevor Mingoia skjuter, skjuter och skjuter men har inte riktigt fått det att lossna än. Nu fick han skjuta den avgörande straffen sist så kanske det blir proppen ur. ”Got that monkey off my back” som han sa efter matchen.

– De andra importerna glimtar till stundvis. Något de är bra på är att skapa långa anfall.

– Kellen Jones började dåligt men har blivit bättre och bättre. Har även fått göra ett par mål. Darren Nowick är en jäkel på straffar och håller oftast en bra nivå på matcherna. Filip Suchý kör och kör. En trollgubbe som fortfarande väntar på första målet.

– Gabriel Desjardins har jag sett för lite. Han ska ju vara poängkungen sägs det. Men än har det väl inte lossnat för han tycker jag, 1+2 hittills.

– Skulle väl inte vilja säga att någon av importerna har floppat än. De har ju trots allt varit inblandade i de flesta målen som laget har gjort. Men de får jättegärna börja bidra till att laget gör mer än två-tre mål på matcherna. Sen får gärna de svenska spelarna börja bidra i målkolumnen också, bortsett från Alba såklart.

– Vi saknar tre gubbar idag, Pierre Gustavsson, Mikael Hedlund och Desjardins. Men idag kommer första trean. Det är dags nu, säger Magnus Johansson avslutningsvis.