Tuff vecka väntar i Västervik, Almtuna hemma & Modo borta – snart kan vi tala om riktiga trender på lag- och individnivå som kan kräva åtgärder

Kan Jimmie Jansson & Co. räta upp skotteffektiviteten efter bra spel under en längre tid? ARKIVFOTO: RUNE ÅHLÉN

 

En tuff vecka väntar med Västervik borta på onsdag, Almtuna hemma på fredag och Modo borta på söndag.

Det är onekligen dags för lite retroaktiv utdelning igen efter två matcher där VIK gjort mycket bra men bara två mål. 10-3:an mot Pantern gav alltså inte den effekt som man kunde hoppats.

Det man kan hoppas på är att laget, som verkligen spelar en hockey i högt tempo, kan vänja sig allt mer med farten och därmed hinna få lite bättre kontroll och passningar i avgörande lägen.

Om måltorkan håller i sig över även dessa tre matcher plus några till och vissa meriterade spelare fortsatt är bleka tror jag VIK-ledningen måste börja våga ta en del tuffa beslut. Tror inte man ska vara så rädd att bänka meriterade spelare, de brukar kunna ta det på rätt sätt och komma tillbaka bättre.

De flesta brukar ju säga att efter 10-12 omgångar har man fått ganska många svar vad ett lags styrkor och svagheter är på riktigt. Ofta är det också efter den tidsperioden underpresterade förväntade toppspelare (särskilt importer) får på sig innan tålamodet börjar ta slut.

Samtidigt är det så lite som behövs då laget har fyra bra kedjor och helt okey backar. Kan man bara spetsa till det hela längst fram (med eller utan värvning) är topp-8 inte alls möjligt.

***

Fick äran att vara med i VLT:s VIK-NEWS. I samband med det kunde jag tala en del med Acke Ringström, som också intervjuades. En mycket sympatisk och lättpratad kille.

Fick av Acke en liten inblick i en hockeyspelares vardag. Om långa bussfärder och bussäten som tar kål på ryggen när man försöker sova. Om hur Jonas Liwing har köpt något slags specialmadrass man kunde vila ryggen på i bussen som flera i laget nu köpt.

Att vakna varje morgon och ha ont någonstans efter exempelvis en handfull slashings på armarna från kvällen innan. När Acke för länge sedan hade ljumskproblem hade de bara tillgång till en akupunktör och tydligen är det inte skönt att köra det i en dålig ljumske. I VIK har han fått mycket bättre behandling och problemen är borta.

Vi var också överens om att det liksom inte går att ”tvinga sig att spela bra”, de bästa prestationerna gör man i ett flow där man går på ryggmärgsreflexer, det går för lång tid om hjärnan ska med och tänka: ”Öh, vad ska jag göra med pucken nu?” Ofta minns man knappt hur man gjorde vissa bra och snabba aktioner.

Acke berättade också om någon amerikan i Visby som var tvungen att duscha kallt precis innan match för att kunna tända till…

Acke menade också att laget var alldeles på tok för överladdat i premiären i Karlskrona. Då trampade man efter allt och fick mjölksyra direkt.

7 svar

 1. Jan Malmberg skriver:

  Varför ta bort Samuel Ersson som har vaktat buren i samtliga VIKs vinst matcher??? Tre av sju!!!

 2. Jan Malmberg skriver:

  Det måste vara tjänstefel att spela Dahlbom idag mot Almtuna efter 2 🏒🏒nollar av hans målvakts kompis🥊

 3. mats i Wien skriver:

  VIK skulle tjäna paa att ta tillbaka Conny Strömberg.. vad säger ni om det..

  • Mackan skriver:

   Håller med även om tempot är ett frågetecken

  • mats i Wien skriver:

   Ta in Strömberg med ett kontrakt paa Tvaa maanader, PP kommer att fungera perfekt med sina passningar…

 4. Malin Tuvesson skriver:

  Kul att både hörs och se dig idag på VIK News. Du gör en fantastiskt jobb. Så roligt att läsa.