Inför Malmö – Västerås: Fortsätter trenden?

Efter en gastkramande match mot Djurgården och tre sköna poäng, har VIK Hockey ställt in siktet mot Malmö och en ny tuff bortamatch mot Redhawks. Efter en några svajiga matcher från Gulsvart:s sida kommer laget in som något av en underdog, en situation som inte kanske är så tokig ändå.

Matt Fornataro såg het ut mot Djurgården…

Motståndaren: Malmö Redhawks

Percys pågar har under årens lopp varit lite av rubrikernas lag. Pekka Lindmark, Håkan Åhlund, Raimo Helminen och Peter Andersson var några av namnen som anslöt till Malmö under 1980-talet och tillslut var det egentligen väl bara en tidsfråga innan laget skulle ta klivet upp.  Den 14 Mars 1990 blev det magiska datumet då ”allt blev klart”. Efter ytterligare några år av stora satsningar och framgångar kämpar Malmö idag för att återerövra sin forna glans. Frågan är om laget lyckas.

Efter inledningen av serien har Malmö inte infriat varken sina eller andras förväntningar. Laget har tio inspelade poäng av tjugoen möjliga såhär långt och kommer kriga med alla klor och näbbar för att lägga vantarna på morgondagens poäng.

Laget kommer till spel utan Emil Carnestad och Mattias Persson som är skadade.  Den med västeråsögon mest spännande att se, är nog Sebastian Meijer som är tillbaka i Allsvenskan efter två år med Luleå i Elitserien.

…men Brady Leisenring övertygar mest såhär långt.

VIK Hockey

”Galet skönt” hörde jag en äldre man utbrista när Mikael Zettergren gjorde 3-0 målet mot Djurgården… och alla med Gulsvart hjärta kan nog hålla med. Inte nog med att förlustsviten tog slut, utan Djurgårdarna fick sig en knäpp på näsan. Något som de förmodligen inte räknat med.

För oss i publiken var det inte bara målproduktionen eller klackens sköna sång som var höjdpunkten, utan snarare VIK´s defensiv och en omutlig Lasse Johansson som åter börjar hitta tillbaka. Efter att defensiven i stort betett sig som en oformbar amöba sedan försäsongen inleddes, kan det vara receptet för att börja avancera i tabellen.

Senast Malmö vann mot Västerås var i förkvalseriens sista betydelselösa match. Innan dess har Västerås vunnit ofta mot MIF.  Från Västeråshåll hoppas vi att trenden fortsätter!

Matchtips: 3-4

4 svar

 1. Hawkmoon skriver:

  Och jag antar att Fredrik Johansson borde nämnas som skadad fortfarande, eller..?

 2. Hawkmoon skriver:

  Med fullt lag och inga skador – innebär det att Björklund är ok igen?

 3. Maazive skriver:

  Spelar iofs ingen roll. Hoppas och tror på ett ruskigt tight försvar mot Malmö. Sen får man joppas att det räcker till seger! Go VIK!

 4. Maazive skriver:

  Senast Malmö vann mot Västerås var i förkvalserien i våras väl? Eller är jag som vanligt helt ute och cyklar?