Inför Malmö – VIK Hockey: Kvalserien kan börja

VIK hockey har spelat sig till en kvalserie som aldrig någonsin varit mer spännande på förhand. En kvalserie som kommer att innehålla ALLT. Tre derbymöten i Malmö-Rögle, AIK-Djurgården och VIK – Örebro. Helt galet.  Dessvärre kommer det ju inte kvalen bli såhär i fortsättningen efter direktörerna i SHL har sagt sitt. Personligen har jag svårt att se hur det är möjligt att ta bort sporten, från sporten.

Lindh attityd

Vad kan du göra för laget??   Foto: Rune Åhlén

VIK hockey gav sig under dagen ner mot Skåneland för att ta sig an, en av favoriterna till att nå SHL, Malmö.  Malmö som inledde ganska knackigt, vann tillslut serien och lyckades med det ingen annan gjorde – toppa formen till slutet. Klubben blev 200 000 :- rikare och har fått med sig ett fint självförtroende inför fortsättningen.  Laget som inte verkar ha några större skadebekymmer går därför in i kvalens kval, som favoriter. Malmö och VIK har precis som alla lag mötts fyra gånger med resultatet att båda lagen segrat två gånger. Av den anledningen kommer skadeläge och dagsform bli avgörande för utgången av kvalserien.

VIK- Malmö

Malmö får bekänna färg i Västerås. Foto. Rune Åhlén

I dagsläget… eller rättare sagt… med 20 timmar innan matchstart bör nog VIK Hockey ses som en underdog med en form som inte säger något och småskador som stört lagets viktigaste spelare. Egentligen vet vi inte alls var VIK står idag i förhållande till de andra lagen. Lagledningen har gjort det klart att laget är väl förberett inför kvalet, och imorgon får vi se om det stämmer. Bortsett från skador och form kommer vi i publiken att ha en stor inverkan på det som sker på isen.  I Intervju efter intervju burkar våra Gulsvarta krigare berätta hur viktiga publiken är dels för att få egen vind i seglen, men även för att sätta press på domarna. För att damma av en amerikansk gammal klyscha: Fråga inte vad laget kan göra för dig, utan vad du kan göra för laget.

VIK Hockey behöver dig – Välkommen till kvalserien.

Fagervall 2013

Jocke Fagerwall  Foto: Rune Åhlén