Inför MoDo men främst börjar omstarten mot mer rimligt motstånd i form av Karlskoga & Speers och Cheeks ledarskap och tal hyllas indirekt – men de är för få

Fighting face på Blake Speers som saknats. FOTO: JIMMY GERDIN, VIK.SE

5 svar

 1. Peter T skriver:

  Hur är egentligen relationen mellan tränarna i VIK?
  Enligt vad TV bilderna visade, såg man bara Pannan och Fagerlund prata ihop sig. Nordmark fick inte vara med i snacket, såg väldigt märkligt ut

 2. Åke Burman skriver:

  Det är tråkigt att vik har så många spelare som ej deltar. Men i stort är vik,s spelartrupp bra och borde prestera bättre. Laget saknar spelide’ vilket borde vara på plats efter halva serien. Tyvärr saknas den!

 3. C skriver:

  Att byta lagkaptener vore närmast självklart om VIK fick en ny tränare, särskilt ass kaptenerna. Att ha Gunnarsson och Svensson som underpresterar konstant men med höga löner där är ju inget som höjer de andra i laget.

  Sen är ju Jansson ur Västeråsare och betyder mycket men han har varit helt bedrövlig defensivt vilket inte sänder några bra signaler. Nu har han ju lyft sig men svajar det igen måste Cet bort omgående.

  Tror en Speers/F Johansson/Daggen typ är bäst som kapten. Gör jobbet stenhårt varje dag och prioriterar defensiven. Lättare att ta rygg på.
  Svårt att prata försvarsspel för en kapten som är inne på mest mål bakåt i hela laget som Jansson varit.

  Att rensa bland kaptenerna är också ett sätt ett få en nystart utan att sparka tränarna och att det inte är gjort än talar ännu mer om varför vi faktiskt bör sparka tränarna, de verkar mest klia sig i huvudena just nu utan idé på åtgärder för att vända trenden vi är i.

  Vi behöver ledare som kan peka ut en väg framåt och få alla andra att följa den. Att sluta släppa in en massa mål måste vara starten och då kanske Speers kan vara den som ska ha C eller A på bröstet.

 4. Bozo skriver:

  Allt kanske jämnar ut sig i längden. VIK hade på 80/90-talet kanske överproduktion av ledarskap i förhållande till hockeysatsningen (lagen överlevererade pga av gott om bra ledarskap) vilket även ledde till att enskilda individer, både spelare och tränare nådde hög internationell nivå. För att nu de senaste 20-åren haft blekare ledarskap och underlevererar. Även 2014/15 var det till slut ledarskapet som inte nådde ända fram.

 5. Kolle skriver:

  MoDo saknar fortfarande sina två bästa forwards i Dickinson och Woods, men det är klart att man ändå är stora favoriter.

  Jag tror att när ledande och dyra spelare som Gunnarsson och Frycklund fuskar defensivt samt i Frycklunds fall tar idiotiska utvisningar sänder det inga bra signaler till gruppen. Det gör också Paananens jobb betydligt svårare.