Speers gladde i comebacken och flera ljuspunkter trots ny förlust mot MoDo för spetslöst VIK som dock visade mer karaktär – där emellertid gamla synder åter omöjliggjorde poäng

Blake Speers gladde återigen. FOTO: JIMMY GERDIN, VIK.se

12 Responses

 1. HockeyFarsan skriver:

  Är Niklas Johansson lösningen som sportchef???

 2. Musse skriver:

  Speers och Hadobas klev fram som jag hade hoppats. Många andra gör det inte tyvärr. Bla Svensson och Kokkonen kommer det nog inte finnas plats för när truppen fylls på. Lukas tekniska brister syns och kommer bort helt när han inte spelar med Fryklund som driver puck. Alla kämpar men för många små misstag gör att vi förlorar matchen mot ett lag som rör på fötterna och spelar pucken. Förstår att inte MoDo förlorar hemma med ett så vasst pp och så enkla utvisningar med sig. Alex första och Erikssons solklara, resten ett skämt. Bergman fick inte med sig en trots en armbåge i näsan. Kanske inte meningen men ändå en armbåge i ansiktet. Domaren en meter ifrån….

 3. Olle skriver:

  Micke när du använder koden NP vad menar du då? Finns inte i hockeyns förkortningar kring matchstatistik vad jag ser. T ex spelaren xx hade 6-0 i NP”. Alla andra kanske vet….

  • Emil skriver:

   Hans egna sätt att föra statistik för ”noterbara prestationer” 🙂

   • Olle skriver:

    Okey tack. Om det då står 6-1 i NP är ettan en ”ej noterbar prestation” 😀

  • JN skriver:

   Tror det betyder noterade prestationer

  • Mikael Norén skriver:

   Hej Olle! ”NP” är ett eget snabbt och enkelt, men subjektivt, sätt att mäta spelares insatser som denna blogg har. Det står för ”Noterbara Prestationer”.

   NP+ kan vara en bra passning, backcheck eller och ett fint mål kan innehålla flera noterbara prestationer i samma sekvens (mottagning/skott etc). NP- är felpass mm.

   Avgörande i NP är att man vinner pucken/yta oavsett hur – antingen genom styrka, fart, teknik eller spelsinne.

 4. Pelle skriver:

  4-1 var offside, men då var väl matchen i princip redan avgjord innan. Men ska inte såna situationer granskas?

  • Mr. J skriver:

   Okej isåfall är det riktigt slarvigt från VIK-båset att inte reagera på det. Spelar ingen roll ifall om matchen skulle ha varit avgjord vid 3-1, för om två lag hamnar runt ett kvalstreck eller slutspelsstreck på samma poäng så är det +/- statistiken som avgör vilket av lagen som rankas som det bättre av dem två, och på så sätt hamnar över strecket.

 5. Mathias Garpenklev skriver:

  Säger ändå en hel del om laget när Speers som lirar första matchen efter skada får högst betyg, därefter kommer en junior, sen en inlånad målvakt, en back from div 1 och en back som inte fick följa med HV till Shl.

  Nej, är så trött på det här. Visst att vissa gör det bra, men det hade dom gjort även om dom representerat Västervik.

 6. Bozo skriver:

  När det väl presenteras en ny sportchef så kommer det bli en annan dynamik. Så blir det när det kommer in en ny anställande chef. Ingen utan kontrakt är ju fredad i detta lag.