Inför Örebro med extra koll på debutanter och mer om Hetta från Malmö: ”Gick den långa vägen från tryout, gnuggare och till slut en nyckelspelare samt lagkapten”

Ska bli kul att näta mot Örebro igen. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Undertecknad har glädjande nog, efter några om och men, fått klartecken att få vara på plats i ABB Arena ikväll (tisdag) tillsammans med fotograf Rune Åhlén för att bevaka VIK-Örebro för försäsongens första match.

Laget enligt VLT.se under senaste träningen:
Berglund – Tornberg
Kapborg – Younan
Jansson – Åkerström
Nilsson – Ehrnberg

Bergman – Öhrn – Hertzberg
Wikman – Skedung – Zetterberg
Benker – Åström – Lunsjö
Eriksson – F. Johansson – J. Johansson

Mest spännande ska bli att se nya backarna Gustav Berglund och August Tornberg. Särskilt intressant att se hur Berglund rör sig på plan. Hur skridskoåkningen funkar brukar man ju se ganska omgående.

Juniorerna Gustav Kapborg och Filiph Åström får också chansen och bloggen kommer följa deras skär med största intresse.

***

Malmösupportern Mattias Olsson var vänlig nog att berätta mer om nyförvärvet Henrik Hetta:

– Hetta är ju populär i Malmö efter åren i HockeyAllsvenskan. En spelare som gick den långa vägen från tryout, gnuggare och till slut en nyckelspelare samt lagkapten. Var ju lagkapten när Redhawks tog steget upp och etablerade sig år ett i SHL.

– Nådde kanske aldrig de höga höjder som många trodde när flytten gick till Skellefteå. Åter i Malmö bra år ett men väldigt svag säsong bakom sig nu. Åkte på en infektion under försäsongen och tappade all kraft, viket hans spel bygger på.

– Kom tillbaka med sin kraft och fysik med tjugo omgångar kvar, men väldigt uddlös i SHL. I Allsvenskan bör han kunna börja producera igen. Tror inte den senaste säsongen ska övervärderas, helt enkelt.

– I SHL nu var han nere i fjärdekedjan mest med Christoffer Forsberg och Johan Olofsson eller Carl Persson. På den allsvenska tiden var det ju förstakedjan med Joey Tenute och Frederik Storm som gällde.

– Seriös, jättebra person som kommer värdera laget högst varje kväll, säger Mattias avslutningsvis.

***

Till sist: Ett stort tack till VIK Support!

2 svar

  1. VIKarn skriver:

    Bra initiativ av VIKsupport.
    Många som uppskattar din blogg Micke.

  2. VIKKS skriver:

    Härligt att du är på plats i kväll Micke med dina reflektioner.