Inför Pantern med Appelgrens syn på ”Västerviksdebaclet”

Det var då. Olika öden för herrarna (Gustav Ahnelöv, Christer Olsson, Tony Zabel & Anton Mylläri) på bilden från 2016. Zabel ska nu försöka få fart på en kanadensisk center som har skills men kanske inte viljan. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Vi var många som var väldigt besvikna efter insatsen mot Västervik hemma senast (1-4). Allt ifrån Christer Olsson till den rake och kunnige Tobias Bössfall på P4 Västmanland.

Men Andreas Appelgren låter inte lika nedslagen som övrig efter den matchen, i och för sig med lite distans:

– Det var ingen bra match helt enkelt. Hade det blivit mål på våra chanser när det stod 1-1 hade matchen förmodligen gått till oss.

– Jag tänker på Fishs skott i ribbkrysset, tekningsvarianten när Lukas (Zetterberg) blir helt ren och Jimmie Janssons läge mitt i slottet. Nu förvaltade vi inte de lägena och då tog Västervik hela handen och åkte hem.

Bland andra tyckte ju Olsson att det saknades fokus och energi. Det har han nämnt flera gånger redan. Vad tänker du om det här med fokus och komma ut redo att kriga varje match? 

– Jag tycker absolut inte matchen var bra. Men det är små saker i avgörande lägen som gör om man vinner eller förlorar. Det kan vara en avgörande räddning eller att man tar en onödig utvisning, eller att man tar tillvara på målchanserna och det i den del av matchen när den står och väger.

– När det gäller energi och fokus tror jag det är en stress och press som gör att det låser sig. Är man stressad och pressad så kommer mjölksyran snabbare och man blir lättare trött. Då fattar man sämre beslut och så vidare, menar Äpplet och vi får återkomma i ämnet hur man kan hantera stress och press.

***

Konsten för en en idrottsman är ju att kunna skaka av sig det mesta och köra på. Ett lag som Pantern har ju fördelen att de bara ”kan köra” utan stress och press som spelare i större föreningar ofta har.

Tuff uppgift i kväll således.

***

Hot and cold: Marcus Bergman inledde med fyra poänglösa matcher under sin tryout. Sedan blev det fina 4+3 under nästkommande nio matcher och ett kontrakt signerades, enligt Dagens Hockey.

Nu är Bergman poänglös i sex raka och har inte alls haft samma närvaro efter det nya kontraktet. Här borde det finnas lite sparkapital om man kan få igång Bergman.

Lånet Daniel Bernhardt har 0+0 på sina sju senaste med -4, måste också höja intensiteten igen, verkar sakna Markus Persson rejält (vem gör inte det?).

Tänkta poänggöraren Mikael Frycklund har efter solomålet i Södertälje också varit mållös i sju raka matcher (0+2), Eddie Davidsson mållös i sex raka (0+3). Christopher Fish är dock het med 3+1 sina senaste fem matcher.

Vem tar kommandot och blir den som leder laget poängmässigt? Det känns oroväckande nog som ett väldigt öppet race, även om Fish ser ut att gå mot 20 mål igen.

2 svar

  1. Patrick skriver:

    Dem marginaler Äpplet pratar om förtjänar man och jobbar man säg till med rätt kvalitet och inställning. Stress och press ska man kunna hantera om inte så är man på fel nivå. Dåliga bort förklaringar tycker jag. Vik agera innan tåget har gått. Ser ut som de kommer stå mellan Ssk, Vik och hästen, tragiskt men så klart ett arv från tidigare styrande i klubben. Åter står och se om dem som är där nu har förmågan att vända på detta jag tvivlar.

  2. Vik75 skriver:

    Tyvärr har vi inga målgörare i år. Saknar en sniper