Inför Södertälje med en poängmässig formkoll då VIK nu måste klara sig utan Rasmus Asplunds briljans mot fortfarande NHL-tankat och formstarkt SSK

Isac Skedung har haft en tung start och VIK behöver en bättre Skedung nu utan Asplund. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

På fredagskvällen väntar ett mycket formstarkt Södertälje hemma i ABB Arena. Ett VIK som spelar utan Rasmus Asplund för första gången måste upp till bevis.

– Vi har spelat mot VIK under hösten och vet att de är tuffa, säger SSK-coachen Dennis Bozic till klubbens hemsida.

– De har en målvakt i storform och spelar med bra fart. Finns några gubbar som vi kommer markera lite extra, det får ni räkna ut själva vilka de kan vara. Vi behöver komma ut imorgon och göra en bra prestation över 60 minuter.

– De har ett bra djupledsspel och gillar att spela på kontring så det är viktigt att vi kommer ut med en tajt femma på isen imorgon, säger Bozic intressant nog, och frågan är vilka VIK:are som SSK-coachen alltså vill markera extra?

***

SSK har slagit Modo (6-2), Kristianstad (9-1), Karlskoga (4-3) och Vita Hästen (3-2) för fyra raka segrar. Den skicklige dansken Nick Olesen är poängkung med 9+11 för 20 poäng efter 18 omgångar.

Sist Södertälje var i Västerås var SSK det bättre laget, men Jesper Myrenberg var vass då och Lukas Zetterberg avgjorde sent.

På tal om Myrenberg är det väl också dags att 20-åringen får chansen snart, då han ännu inte stått bakom VIK sedan man började spela mer försvarsspel för några veckor sedan.

Men Emil Kruse har fått ordning på returerna denna säsong och har utnyttjat sin explosivitet och varit lysande med en räddningsprocent på 92.

***

Enligt VLT.se ställde VIK upp enligt nedan under torsdagens träning:

Mylläri – Tornberg
Younan – Lundgren
Berglund – Jansson
Nilsson – Ehrnberg

Zetterberg – Hillding – Hetta
Benker – Åström – Bergman
Wikman – Skedung – Eriksson
J. Johansson – F. Johansson – Lunsjö
Hagman

PP1: Jansson, Zetterberg, Wikman, Hillding, Hetta

PP2: Mylläri, Tornberg, Benker, F. Johansson, Bergman

Saknades: Hertzberg, Öhrn (oklart varför) och Åkerström.

***

Nedan är formkoll de senaste fem och tio omgångarna gällande poäng och plus/minus:

SENASTE FEM OMGÅNGARNA

De fem senaste omgångarna. Ingen sticker direkt ut, men synd om Öhrn är skadad igen efter att ha sett piggare ut.

SENASTE TIO OMGÅNGARNA

Ingen sticker ut över tio omgångar heller, inte ens Rasmus Asplund…

Den stora frågan är nu hur VIK svarar på att den briljante centern Rasmus Asplund (på väg tillbaka till Buffalo Sabres) inte är med längre.

Det skulle inte förvåna om centrarna Isac Skedung och Joakim Hillding, som bara har fyra assist tillsammans med de 19 senaste matcherna, nu växer med ökat förtroende. För annars är VIK ganska illa ute.