VIK:s insamling och spelarjakt fortsätter – bloggen har snappat upp lite tjatter på insidan och från marknaden: ”Mycket står och faller med när NHL startar och vad som händer med AHL”

Viktor Hertzberg har producerat men har åter en hjärnskakning. Kanske måste VIK ersätta Hertz med en ny vass ytter? FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

VIK är inne i en process att försöka förstärka laget med främst en toppcenter.

Zäta vill ha enligt egen utsago i VLT och på VIK.se helst ha åtta backar och 14 forwards. Sen kommer VIK inte riskera någon ekonomi, speciellt denna säsong, utan det gäller att hitta sportsligt bra lösningar till smarta ekonomiska lösningar.

Imponerande att ordförande Pär Södergren i VLT åter menade att han tror att VIK kommer gå cirka 200 000 SEK plus denna säsong, även med minimal publik, och kan därmed förhoppningsvis låta det egna kapitalet på 4,7 miljoner ligga kvar.

Åter ett kvitto hur välskött VIK verkar vara nuförtiden. Tänk om VIK rentutav kan trycka upp det egna kapitalet uppemot fem miljoner…

***

Som vanligt har bloggen snappat upp lite tjatter på insidan och från marknaden från olika källor som brukar ha rätt och stenkoll. Nedan är en sammanfattning av det:

”Just nu handlar det om att vara lite smart och inte ha för bråttom då mycket står och faller med när NHL startar och vad som händer med AHL. Där kan det blir stora öppningar till klasspelare.”

”VIK avvaktar nog att se hur Viktor Hertzberg mår den närmaste tiden, kan nog bli aktuellt att ta in någon ersättare där också om det blir långdraget. Hertzberg har ju haft flertalet hjärnskakningar nu…”

”Hur stora förväntningar VIK-fansen kan ha på eventuella nyförvärv beror mycket på vad som händer i Nordamerika. Sen att plocka in någon som inte spelat på nio månader är inte heller optimalt, så det är ingen lätt sits Zäta sitter i heller på det viset.”

”Alexander Lindelöf är nog inte aktuell i nuläget då VIK har nio backar och ska ta beslut om hur man ska göra med Mylläri och Lundgren. Åkerström är dessutom nära comeback.”

”Sen har Lindelöf inte lirat någon match denna säsong och hade minimalt med speltid förra året. Lindelöf vill också enligt vissa rykten helst utomlands och har nog inte något större intresse för VIK just nu. Men det kan ändra sig.”

”Svårt att välja mellan Niclas Lundgren och Anton Mylläri, men känslan är att VIK behöver Lundgrens defensiv mer än Mylläris tvåvägsspel. VIK kommer nog inte behålla båda i nuläget på grund av ekonomi, med mera. Mylläri anses något grå då han inte har några riktiga spetsegenskaper som står ut.”

”Centern David Rundqvist är nog inte aktuell just nu då han inte ska vara riktigt 100 % ännu från sin skada då han som bekant spräckte knäskålen i VIK förra säsongen. VIK siktar nog på en mer etablerad eller meriterad förstecenter än Rundqvist.”

”VIK bör inte se några problem med om toppcentern som ska in är svensk, nordamerikan eller ryss. Det viktigaste är att denne är bra…”

***

Värvarpotten är nu i skrivande stund redan uppe i hela 180 885 kr efter bara två dagar.

Skulle VIK få in 400-500K genom insamlingen skulle man nog kunna få in nästan två spetsar för de cirka fyra-fem månader ( någonstans december-april) som är kvar på säsongen.

Man får nog mycket för pengarna i dessa tider…

1 svar

  1. Gurkan63 skriver:

    Vad fan får vi för pengarna !!!