Nästa match

Warning! There is no posts to display. Please check your widget settings

För många utvisningar och för många NHL-prospects då ett kämpande VIK föll mot starkt Södertälje trots enorm insats av Wikman

 

Västerås förlorade med 2-5 hemma mot Södertälje på fredagskvällen i ABB Arena. Paraden av gulblå NHL-talanger och gulsvarta utvisningar blev för mycket för VIK denna afton.

VIK stod upp bra mot formstarka och fortfarande rejält NHL/AHL/SHL-kryddade SSK i första. Mycket hårt arbete av VIK.

Kanske kändes laget lite mer homogent utan Rasmus Asplund, som egentligen var för bra och ensam för att riktigt kunna dominera. Detta då Asplund spelade i ett annat tempo än övriga. BP var bra då VIK direkt började ta utvisningar.

Hilldings direktskott gav 1-0 i PP efter 16.33, också bra Hetta framför kassen där då Hillding gjorde sitt första mål i VIK-tröjan i match 16. Bättre sent än aldrig.

1-1 kom i PP efter suspekt målvaktsspel av Kruse på Blomstrands skott långt utifrån efter 19.04. 2-3 chanser till SSK i 5v5 och 1-2 chanser i PP. Oerhört bra BP av VIK, mer aggressivitet än på länge, där Wikman dominerade.

SSK kom ut hårt i andra. VIK drog på sig utvisningar då SSK gjorde fina saker, samt en del övertända eller slarvutvisningar.

1-2 kom i 5v3 genom den så enormt skicklige Evan Bouchard från Edmonton Oilers organisation efter 28.11, 1-3 en oturlig studs där Younan styrde in en puck i egen kasse efter 29.22.

Men VIK kom mer mot slutet. 2-3 kom efter mycket bra förarbete av främst Hetta och Hillding efter vackert direkskott av Lukas Zetterberg efter lite klapp-klapp som krävdes mot SSK:s numera täta defensiv. SSK var bra, men relativt jämnt, 4-4 chanser i 5v5.

Hillding fortsatte det odisciplinerade spelet direkt i tredje varpå 2-4 kom efter ett nytt skott utifrån i PP från Samuel Fagemo. Tornberg och Mylläri lämnade Kahilainen helt ren att skymma Kruse. Dock gick VIK-målvakten av någon anledning ner på Fagemos höga skott efter 41.52.

VIK valde att vända ut mycket mot sarghörnen för ofta mot ett tillbakadraget och defensivstarkt SSK. Men VIK skapade ändå fem ganska hyggliga chanser i tredje, Hillding x2, Eriksson, Zetterberg och Berglund, men Filip Gustavsson i SSK-kassen (Ottawa Senators Tre Kronor-meriterade guldklimp) överglänste Kruse denna afton.

2-5 kom i tom kasse.

SAMMANFATTNING

VIK föreföll övertända och drog på sig hela tio tvåminutare, mot SSK:s fyra. Det håller såklart inte mot ett så här bra lag. Men i spel 5v5 stod VIK upp bättre än förväntat. Det går liksom inte att bortse från att SSK ställde upp med fem NHL-prospects mot VIK:s noll – plus att SSK i övrigt har ett bra lag.

Kampmoralen har gått upp i VIK. Men just i afton skvalpade det över för mycket åt det andra hållet med en gulsvart parad till utvisningsbåset som följd. Kan Paananen justera det kommer VIK ha en större chans att vinna nästa gång mot Södertälje då VIK ändå var helt okey i 5v5.

Evan Bouchard, som bara är 21 år  men ser ut som 44, gjorde en stor skillnad med sitt lugn och skicklighet på blå. Det är sådana spelare som gör alla runt sig bättre som alla lag vill ha.

Till skillnad från Bouchard hamnade VIK alldeles för ofta på utsida då man inte vågade bryta in tidigt mot mål. Väldigt ofta blev det veka avslut från kanterna. Mot ett så här bra lag måste man våga trycka sig in mot mitten och mot mål.

Det är värt att notera på det sätt VIK gjorde sina två mål denna afton mot detta klassmotstånd: Två direktskott av två tänkta målgörare i Zetterberg och Hillding. Det ena där det var skymning framför mål (1-0) och det andra efter avancerat och precist direktpassningsspel (2-3).

Att åka och tänka, driva ut mot kanterna och hoppas på öppningar funkar inte mot sådana här bra lag. Man måste spela på första instinkten för att sätta motståndarna i rörelse.

För VIK var detta dock första matchen i kapitlet efter att dominante centerdirigeten Rasmus Asplund lämnat. Glädjande nog gjorde Hillding, men framförallt Skedung, sina bästa centerinsatser på ett tag.

Hillding är dock fortsatt ojämn och verkar inte riktigt kommit in VIK:s spel, men det såg bättre ut nu med Hetta och Zetterberg i lite av en ”förstakedja”.

Annars var William Wikman klart nyttigast i VIK. Bloggen räknade till 11-0 (!) i ”noterbara prestationer”. Det är faktiskt Asplundklass och en av de bästa prestationerna denna säsong.

Det är så synd att Wikman inte får ut mer i form av mål och poäng. Kanske är det läge att testa Wikman högre upp i kedjehierarkin, men även Anthon Eriksson och Skedung var bra i den kedjan.

På tal om nyttiga spelare gjorde Jesper Johansson en ny strålande insats och var 6-1 i ”noterbara prestationer”. Lunsjö var tillbaka och var nära att näta i första efter ett bra samarbete med just Jesper J. Benker och Bergman gjorde också bra saker, men åter blev de nollade poängmässigt.

Filiph Åström fick spela 11.21 och var anonym som center mellan Benker och Bergman, dock hänger Åström med i tempot rent fysiskt och understödde sina yttrar bra.

August Tornberg hade en ny jobbig afton och den negativa trenden behöver brytas efter en så lovande start i VIK. August Nilsson verkar vara helt utanför laget just nu, hårda bud där.

Nu hoppas vi att Zäta kan spetsa till detta hårt jobbande lag så det hårda liret och jobbet kan omsättas i fler mål. Helt enkelt.

PUCKLIGAN

5 William Wikman

4 Henrik Hetta

3 Anthon Eriksson

2 Isac Skedung

1 Jesper Johansson

snapFB:
a:1:{i:0;a:46:{s:11:"rpstBtwDays";a:5:{i:0;s:1:"1";i:1;s:1:"2";i:2;s:1:"3";i:3;s:1:"4";i:4;s:1:"5";}s:11:"rpstRndMins";s:2:"15";s:12:"rpstPostIncl";s:0:"";s:8:"rpstType";s:1:"2";s:12:"rpstTimeType";s:0:"";s:12:"rpstFromTime";s:0:"";s:10:"rpstToTime";s:0:"";s:10:"rpstOLDays";s:0:"";s:10:"rpstNWDays";s:0:"";s:10:"nxsCPTSeld";s:0:"";s:7:"tagsSel";s:0:"";s:11:"rpstBtwHrsT";s:2:"21";s:8:"tagsSelX";s:0:"";s:14:"rpstBtwHrsType";s:1:"A";s:11:"rpstBtwHrsF";s:1:"8";s:5:"nDays";s:0:"";s:4:"nHrs";s:0:"";s:5:"proxy";s:0:"";s:5:"fltrs";a:4:{s:14:"nxs_cats_names";a:0:{}s:14:"nxs_tags_names";a:0:{}s:23:"nxs_count_meta_compares";s:1:"1";s:23:"nxs_count_term_compares";s:1:"1";}s:7:"fltrsOn";s:0:"";s:4:"nMin";s:0:"";s:5:"qTLng";s:0:"";s:1:"v";i:360;s:2:"do";s:1:"0";s:5:"nName";s:13:"vikfancentral";s:9:"msgFormat";s:77:"Nytt inlägg (%TITLE%) på %SITENAME%. %IMG% %ANNOUNCE%. Läs mer här: %URL%";s:10:"msgAFormat";s:0:"";s:11:"msgATFormat";s:0:"";s:11:"msgACFormat";s:0:"";s:6:"appKey";s:15:"273915312709351";s:6:"appSec";s:32:"fe27f80941db1b1766c39d6cd8a82955";s:4:"pgID";s:13:"vikfancentral";s:11:"accessToken";s:0:"";s:8:"authUser";s:0:"";s:12:"authUserName";s:0:"";s:15:"pageAccessToken";s:0:"";s:15:"appsecret_proof";s:0:"";s:8:"postType";s:1:"I";s:10:"attachInfo";s:1:"F";s:6:"imgUpl";s:1:"T";s:5:"fbURL";s:37:"http://www.facebook.com/vikfancentral";s:8:"destType";s:0:"";s:11:"attachVideo";s:1:"N";s:10:"riComments";i:0;s:12:"riCommentsAA";i:0;s:3:"tpt";s:0:"";}}
snap_isAutoPosted:
1605907709
snap_MYURL:
snapEdIT:
1
snapTW:
s:421:"a:1:{i:0;a:12:{s:2:"do";s:1:"1";s:9:"msgFormat";s:51:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #vikfancentral";s:8:"attchImg";s:1:"0";s:9:"isAutoImg";s:1:"A";s:8:"imgToUse";s:0:"";s:9:"isAutoURL";s:1:"A";s:8:"urlToUse";s:0:"";s:4:"doTW";i:0;s:8:"isPosted";s:1:"1";s:4:"pgID";s:19:"1329899445870342144";s:7:"postURL";s:60:"https://twitter.com/VIKFanCentral/status/1329899445870342144";s:5:"pDate";s:19:"2020-11-20 21:28:31";}}";

15 Kommentarer

 1. Marko

  Mycket utvisningssnack.
  En var tveksam och felaktig i mina ögon, Hettas.
  I övrigt inget anmärkningsvärt, mycket höga klubbor tex.
  Sen tycker jag nivån generellt blivit bättre på utvisningar sen den helt bedrövliga starten.
  Men jag håller med om att det är för lite fysiskt spel, spelare vågar inte spela fysiskt med risk för utvisning vilka tas alldeles för enkelt för tex sjyssta tacklingar där motståndare inte klarar att stå upp.

 2. Jan Malmberg

  Avsluten av VIK är nästan alltid ofarliga, skillnad mot kanadicken i södertälje med lugn och precision satt han ett mål. Bergman och andra spelare är inga topp avslutare nästan alltid avslut på målvakten, håller inte! Harald Luckner sa att man inte är van att se VIK med så här dålig puckkontroll och stress påslag! Mike Helber på cmoore sa efter intervjun med Paananen att det är tränarens ansvar inför tredje att få ner stressen i laget, och att det inte är något snack om vilket lag som var bäst. Hadde jag varit Paananen så skulle jag bytt ut Kruse inför nästa match efter en inte helt godkänd insats. Man måste inse att dom flesta spelarna inte blir stjärnor så sent som 27-28 det är undantag .Tittar man på NHL matcher ser man vilken enorm puck kontroll och skills spelarna har. Ungeför som min Farfar sa om klassisk utbildade violinister mot som han var riksspelman med Zorns silver märke dvs. allmoge musik från i första hand Dalarna, Leksandsland.Hade VIK haft deras topp kedja med typ 2 tjecker en nord amerikan hade VIK haft chans att gå upp i SHL🥅🏒

 3. Robert jonsson

  Södertälje var det bättre laget men matcherna förstörs av alltför petiga domare. Det är väl ishockey o inte innebandy som spelas . Sedan lär tränarna våga mer. Flera av forwards har inte nått upp till sin kapacitet. Hagman borde naturligtvis ha mer speltid eftersom han varit uppe till och ifrån i 2 år i A laget. Sedan kan man fundera över att inte Tornberg ställs utanför laget några matcher med tanke på hur han sett ut i matcherna. Man verkar handlingsförlamade o funnit det enklast o ställa August Nilsson utanför. Sedan har vi inte ett lag som har kraften o ta sig upp i SHL i år så exempelvis så bör en back som Viktor Hurtig minst träna med A laget. Dags o tänka framåt om inte de mest lovande juniorerna kliver vidare i något annat lag.

 4. gns

  VIK spelade bra! Domarna och deras sk nhl proffs avgjorde det här.. bådar gott inför framtiden

 5. Gurkan63

  Södertälje är mycket bra denna säsong. Det är bara inse fakta att vik har ingenting att sätta imot mot dessa lag , skyll på utvisningar m.m.
  Det finns spelare i vik som man skulle gjort sig av med till denna säsong. Tycker hela föreningen har stannat i utvecklingsfas . Bra att ha koll på Pengarna men det är daggs att ta in färdiga spelare som man vet kommer göra skillnad. Vissa kom till vik efter en bra säsong i andra klubbar , men när dom kommer till vik så stannar dom i utvecklingen. Kanske daggs för nya röster i både båset och omklädningsrum.

 6. Musse

  Den här hockeyn är inte rolig att titta på längre. Var är tacklingarna, hettan och griniga spelare som supportrar vill se? Domarnivån är bedrövlig. Det blir pp för minsta lilla så ingen vågar göra eller säga något. Om det är klubbarna som vill att det ska vara så här så är snart hockeyn lika död som bandyn….. Gör om och gör rätt.

 7. Lennart

  Verkar inte spela någon roll vad Tornberg (eller ngn annan top 6 D) presterar. De är ju uppenbarligen givna varje match, märkligt…

 8. Runar

  Även du mikael borde se att det är domarna som bestämmer vem som ska vinna utlåningsligan.
  Även om nu Södertälje var bra.😷

   1. Rutger

    Alla matcher tar man för utvisningar åt ett håll släpper åt ett annat så är det. Hettas utvisning borde inte båda åkt ut tex. Om det nu var som jag läste att en säkrare skickade i väg pucken efter avblåsni borde inte han ha åkt ut. Var det in mr wessner som skickade ut Öhrn när han slog iväg pucken.jag skyller inte förlusten på domarna. Men det är fortfarande domarna som bestämmer vem som åker ut.

   2. Runar

    Alla matcher tar man för utvisningar åt ett håll släpper åt ett annat så är det. Hettas utvisning borde inte båda åkt ut tex. Om det nu var som jag läste att en säkrare skickade i väg pucken efter avblåsni borde inte han ha åkt ut. Var det in mr wessner som skickade ut Öhrn när han slog iväg pucken.jag skyller inte förlusten på domarna. Men det är fortfarande domarna som bestämmer vem som åker ut.

    1. Mikael Norén

     Ja, då Hugo Gustafsson spelade med uppknäppt hjälm i samband med Hettas tackling ska det väl vara utvisning för ”illegal equipment” tror jag, det har du rätt i.

 9. Sonken

  Haha snacka om ett öga…blir nog svårt att snacka in lirare på isen;-)

Tweets

Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

Åtta viktiga frågeställningar inför försäsongen som startar mot Vita Hästen: Kan Salminen, Speers och Cheek börja b… https://t.co/2ar5HRNnV6

SvaraRetweetFavorit
Daniel Fallman - AvatardfallmanDaniel Fallman

@philipsunell @VIKFanCentral 😀 lycka till. Tror säkert han blir sevärd. Vi håller tummarna för Pooley

SvaraRetweetFavorit
Philip Sunell - AvatarphilipsunellPhilip Sunell

@dfallman @VIKFanCentral Tolkade din tweet som att han skulle vara motsatsen till snabb på skridskorna och så är ab… https://t.co/mVnewmVM96

SvaraRetweetFavorit
Philip Sunell - AvatarphilipsunellPhilip Sunell

@dfallman @VIKFanCentral Sjävklart inte men skridskoåkning är absolut en av hans styrkor, tycker jag man ser efter… https://t.co/dVtG2WfqPJ

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto