Inför Södertälje: VIK svajar på kanten och fem raka krävs + försök till positivt tänkande

 

På onsdagskvällen måste VIK helt enkelt vinna hemma mot Södertälje. Första halvan av kvalserien var inget mindre än en resultat- och spelmässig mardröm.

Men nu gäller det att fokusera på nästa puck. För om vi ska vara positiva: (Ursäkta om jag framstår som Bagdad Bob, men bjuder på det.)

 • Power play var riktigt vasst i Kristianstad. Det är bara en tidsfråga innan det blir mål, om det spelet från Skåne kan upprätthållas.
 • Det är inte sannolikt att tänkta kvalitetsspelare som Fish, Hampus Larsson, Simon Karlsson, Fredrik Johansson mfl. kan lyckas vara så här oproduktiva ytterligare fem matcher. Det borde kunna lossna rejält om de får någon medstuds och därmed självförtroende.
 • Tre av de fem kvarvarande matcherna är på hemmaplan – här har VIK varit bra – normalt sett.
 • VIK har alltid varit som bäst då man fått jaga bakifrån. Det sitter i klubbens DNA. Även denna trupp visade det som Allsvenskans sjätte bästa lag efter nyår.
 • Trots allt – VIK har det i egna händer. Vinn fem raka och det ska mycket till att missa. Större under har faktiskt skett i idrottsvärlden.
snap_isAutoPosted:
1
snap_MYURL:
snapEdIT:
1
snapTW:
s:404:"a:1:{i:0;a:11:{s:2:"do";s:1:"1";s:9:"msgFormat";s:51:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #vikfancentral";s:8:"attchImg";s:1:"0";s:9:"isAutoImg";s:1:"A";s:8:"imgToUse";s:0:"";s:9:"isAutoURL";s:1:"A";s:8:"urlToUse";s:0:"";s:8:"isPosted";s:1:"1";s:4:"pgID";s:18:"849371887813767169";s:7:"postURL";s:59:"https://twitter.com/VIKFanCentral/status/849371887813767169";s:5:"pDate";s:19:"2017-04-04 21:23:33";}}";

4 Kommentarer

 1. Vita hästenfan

  Trodde väl aldrig att jag skulle önska er lycka till, men nu gör jag det för andra gången på relativt kort tid.
  Första gången var när ekonomin gick åt fanders och ni kämpade er tillbaka, nu får ni se till att fixa detta, hockeyallsvenskan behöver ER fan så mycket mer än Troja eller Kristianstad!!!!

 2. Kent Danell

  Förra året krävdes det 22 poäng för att komma på rätt sida om strecket och VIK kan max få 20 poäng..

 3. Miko

  Alltid bra med positivt tänkande oavsett hur mörkt det än ser ut. Jag tror att de kommande två matcherna blir avgörande för om Vik kan vinna återstående fem matcher. Vinner man ikväll och mot Troja borta på lördag så tror jag att det finns bra chans att vinna de resterande tre matcher efter det. Då har man två hemma och dessutom är två av matcherna mot lag som inte lär ha nåt att spela för (Huddinge och Visby). Med tanke på hur det har sett ut de senaste matcherna har jag svårt att tro på fem raka men hoppet är det sista som överger en, så ikväll får vi sluta upp återigen och stötta fram laget till segern.

  Nu när de flesta börjar misströsta och redan ser laget i ettan nästa år så kanske anspänningen och den mentala pressen hos spelarna släpper och de äntligen börjar prestera på den nivå de kan. Nu måste de känna att de inte längre har nåt att förlora, till skillnad mot när serien började och Vik ansågs som största favoriter till att vinna kvalserien.

Tweets

Claes Nyquist - AvatarSeClaesClaes Nyquist

@martin_park021 @VIKFanCentral Jo, det är väl i princip en naturlag… 😄 Men då får vi ta det. Tycker ändå det är rät… https://t.co/63fSqz0Gii

SvaraRetweetFavorit
Martin - Avatarmartin_park021Martin

@SeClaes @VIKFanCentral Sedan gammalt att han hänger game winning goal i tredje mot VIK 4min in i tredje! Fälth gjo… https://t.co/PpTJSjLwcp

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

Kapten Jimmie Jansson om träning och annat efter första dagen på is: "Mer på allvar nu med den tydligare riktlinjen… https://t.co/jy5jw6IJo2

SvaraRetweetFavorit
Claes Nyquist - AvatarSeClaesClaes Nyquist

@VIKFanCentral Jag tycker det var helt rätt att gå skilda vägar. Tyckte det stannade av senaste säsongen så ett mil… https://t.co/KsbYEWa8pK

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto